Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Cepljenje proti tetanusu dijakov 3. letnika

Cepljenje proti tetanusu dijakov 3. letnika

V 3.letniku srednje šole naj bi se šli cepiti proti tetanusu.So se tudi pri vas šli cepiti?

Zakaj hmmm? Saj ti je jasno v kakih mukah bo tvoj otrok, če se ne cepi in stakne tetanus?

Ni to korona, kjer je zanj več ali manj vseeno, če se cepi.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9876, 17.02.2022 ob 13:35

Zakaj hmmm? Saj ti je jasno v kakih mukah bo tvoj otrok, če se ne cepi in stakne tetanus?

Ni to korona, kjer je zanj več ali manj vseeno, če se cepi.

tudi ob morebitni hudi poškodbi te cepijo proti tetanusu in menda je dovolj zgodaj.

Drugače pa srednješolce cepijo, to je poživitveni odmerek, ker menda naj bi nekaj let po cepljenju držalo. Cepili so se pa že v osnovni šoli proti tetanusu, ampak v povezavi s še drugimi zadevami, morda pred vstopom v 1. razred.

Je pa seveda strup, menda ja ne boste tega vnašali v telo.:))))

Logično, da se bodo cepili. Lahko se sicer cepiš tudi takoj po poškodbi, ampak še bolje je biti pa zaščiten preventivno, ker nikoli ne veš, kje te doleti poškodba (npr. nekje na drugem koncu sveta).

Ob poskodbi te itak cepijo v vsakem primeru, po mojih izkusnjah..

Ni pa tetanus tako enostavno dobit, mora it za globoko rano, zaprto, se pravi brez kisika, tam uspevajo te bakterije…Eni mislijo, da teyanus dobis kar vsakic, ko stopis na zarjavel zebelj, ni tako simpl..

Drugace pa naj se cepi, v cem je problem, moja dva do zdaj sta se..

kaj se pa zgodi če nočeš ali samo javiš da ne boš in to je to?

ne se cepit.

( https://odysee.com/@gustirna:f/dr-stanley-plotkin:7 )

Moj se je, zraven še proti HPV.

Ja neše so cepili in v 3 letniku se vedno cepijo. Ste res že vsi panični zarad teh cepiv?

Drugač cepivo drži cca. 10 let, če je ob poškodbi minilo več, te pa cepijo takrat, ker to pri 18tih je zadnji poživitveni odmerek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close