Sosedov gradbeni odpad na moji fasadi
Povejte mi prosim, ali sem jaz nora, ali moj sosed tako pameten!
V primorskem mestu živim, hiše so ena z drugo združene, moj sosed kako kaže, nagaja, dela mi škodo na hiši. Na steno od moje hiše, tukaj imamo kuhinjo, nagrmadil je več kot meter visoko in več kot 2 metra v širino svoj gradbeni odpad. Betonske in kamnite dele in delce s svoje terase ki jo obnavlja. Že itak imamo vlago na tej strani hiše, sprašujem se kako mu je sploh na pamet prišlo kaj takega?!
Kje v Sloveniji, ali v svetu na sploh to lahko delaš? Na tujo hišo ne smemo naslanjati nič, še najmanj pol metra mora biti vse odmaknjeno od tuje hiše. Večkrat to dela, povemo, umakne in spet čez čas to naredi. Sosed je “vseved”, tako da ne verjamem da ne ve da se to tako ne dela, ali je to hudobija, nekultura, nespoštovanje…?!
Anonimno 9852, 17.02.2022 ob 13:24
Kar je na tvojem, je tvoja last. Odpelji in prodaj.
Moji sosedje ob ob polni luni mečejo skozi okno na moje dvorišče, piskre, sklede, krožnike, celo belo tehniko. Prav nič še niso dobili nazaj.
Pameten je, da ti namesto njega odpelješ na odpad.
Policaj bo na mestu ugotovil kršitev in izdal sosedu plačilni nalog. Če bo še ponavljal, prijaviš še enkrat, pa bo spet plačilni nalog, pa potem še tretji. Sčasoma dovolj za sodnika, pa tudi kar nekaj denarja mu bo šlo. Pri sodniku bo obtožen in potem ne bo več mogel pridobiti potrdila o nekaznovanosti, kar je pogoj za nekatere službe. Samo potem pozabi na kakršnekoli odnose…. Ampak glede na to, kar se dogaja jih verjetno tako ali tako nimate.
Pa preden pokličete policijo vse fotodokumentirat in posnet. Da boste lahko policaju pokazali. Na podlagi tega se bo na policaj na mestu odločil za kazen. Pa ko bo policaj delal zapisnik obvezno bit zraven pa zahtevat, da se čimveč zavede v zapisnik v vašo koprist. Kee samo ta bo veljal na sodišču, če bo sosed kaj sporaval.
Kliči policijo, 17.02.2022 ob 15:40
Policaj bo na mestu ugotovil kršitev in izdal sosedu plačilni nalog. Če bo še ponavljal, prijaviš še enkrat, pa bo spet plačilni nalog, pa potem še tretji. Sčasoma dovolj za sodnika, pa tudi kar nekaj denarja mu bo šlo. Pri sodniku bo obtožen in potem ne bo več mogel pridobiti potrdila o nekaznovanosti, kar je pogoj za nekatere službe. Samo potem pozabi na kakršnekoli odnose…. Ampak glede na to, kar se dogaja jih verjetno tako ali tako nimate.
Tako ja. Počasi se ga boš znebila- skoraj 100%. No ja, nekih 95% pa ja.
Forum je zaprt za komentiranje.