Reševalec – plača ??
Violica121, 17.02.2022 ob 09:20
Zaslužijo si samo mladi zdravniki. Oni imajo sramotno nizke plače, glede na delo in izobrazbo !
pa dajte nehat z mladimi zdravniki
glede na to, da začnejo delat, pa pojma nimajo, kaj počnejo in se učijo na delovnem mestu, pazit je treba, da kaj ne zajebejo, napiflani so, ampak do tega, da lahko to znanje uporabijo je pa še hudo daleč. in takemu bi ti dala nadpovprečno plačo?
zakaj???
za to, kar znajo naredit (vsaka sestra z daljšim stažem jih lahko nese), so čisto dovolj plačani. ne bo jim škodilo, če bodo prvi dve leti malo bolj skromni.
bi ti dala pametnjakoviču po x letih faksa, ki pride v tvojo firmo, pa nič še ne zna naredit, nadzorovat ga moraš, da ti kaj hudega ne zajebe ali celo koga ubije, dva jurja neto plače, ker je pač dolgo v šolo hodil?
Moj je diplomiran zdravstevni tehnik zaposlen na reševalni.
Nikoli ne prinese domov manj kot 2600 (brez covid dodatkov).
Dela petek svetek nočne prazniki 12ke, 24ke ni da ni.
Dokler ni bilo otrok je še šlo.
Sedaj si išče drugo delo z bolj normalnim delavnikom.
Moraš pa imet želodec še dodatno utrjen.
Manja815, 17.02.2022 ob 08:47
Veliko prinese dežurstvo. Če si v manjšem mestu, ni veliko dela. Takrat samo počivajo….. in hkrati služijo…, V Ljubljani na urgenci je druga pesem, kot drugje..
Eh, dvomim, da samo počivajo. Mislim, da v manjših krajih tudi vsega doživijo, razne nesreče na medkrajevnih cestah ipd.
Gasilcem pa tud kapo dol. Ko se prostovoljno vstanejo sred noči, pa režejo z avta ven napol mrtve in poškodovane ljudi. Vsa čast!
Poštar, 17.02.2022 ob 13:24
Zakaj misliš, da delo poštarja ni stresno?
Ob vsakem vremenu na cesti, grizejo te psi, reklam nikoli konca,… in vse to za minimalno plačo-
Se ti ne zdi, da je razlika med poštarjem in reševalcem? Imata oba minimalca. Samo, da reševalec vidi vse mogoče: recimo človeka, ki je poskušal samomor in se ustrelil v glavo pa ga vsega razmesrajenjega peljejo v bolnico. Ali pa ljudi potegnjene iz razbitih avtov, polomljene, razrerezane ljudi. Ali pa človeka, ki ga je vlak povozil in mu odrezal nogo. Pa tako naprej in naprej.
hmmmm, 17.02.2022 ob 13:52
če bi bile plače javnega sektorja javne se ne bi tukaj pregovarjali. Jaz sem v JS in sem takoj za, da se vsak mesec naloži plače na net. Enkrat so jih od policajev objavili pa je bil cel halo…zakaj?
Pa saj so javne – ne z imeni in priimki, ampak objavljene so za popolnoma vse, zaposlene v JS!
je pa razlika, 17.02.2022 ob 13:28
Se ti ne zdi, da je razlika med poštarjem in reševalcem? Imata oba minimalca. Samo, da reševalec vidi vse mogoče: recimo človeka, ki je poskušal samomor in se ustrelil v glavo pa ga vsega razmesrajenjega peljejo v bolnico. Ali pa ljudi potegnjene iz razbitih avtov, polomljene, razrerezane ljudi. Ali pa človeka, ki ga je vlak povozil in mu odrezal nogo. Pa tako naprej in naprej.
Hja, ne vem, koliko dobijo, si pa dobro placo res zasluzijo… Gledat vse sorte poskodbe, smrt, kri, creva ven visijo, ni da ni …
Forum je zaprt za komentiranje.