Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Burek doma

Burek doma

Kako naredite ponaredek bureka doma, sirni oz skutni, kupljeno testo. Mi tako skuta 500g, 2 jajca, 2 zlici kisle smetane ali trdega jogurta, zlica olja, zlica radenske, solimo -Nadev. Testo premazemo ali z zlico olja in radenske. Ali koscke masla povrh. Pecemo na 190.

Kako pa vi?

Odgovor na objavo uporabnika
Kupljeno testo, 16.02.2022 ob 16:43

Kako naredite ponaredek bureka doma, sirni oz skutni, kupljeno testo. Mi tako skuta 500g, 2 jajca, 2 zlici kisle smetane ali trdega jogurta, zlica olja, zlica radenske, solimo -Nadev. Testo premazemo ali z zlico olja in radenske. Ali koscke masla povrh. Pecemo na 190.

Kako pa vi?

Jaz maso naredim z skuto, jajcem, kislo smetano in soljo.

Premazen isto s kislo smetano.

To ni burek, je zavitek

Sirnica. Nikoli s kupljenim testom. Res ne bi vedela..

Odgovor na objavo uporabnika
Burci, 16.02.2022 ob 16:44

Jaz maso naredim z skuto, jajcem, kislo smetano in soljo.

Premazen isto s kislo smetano.

Kaksno pa pride ko premazes s kislo smetano, mehko ali bolj hrustljavo testo? Torej samo kisla smetana povrh, brez olja ali radenske ali mleka??

Za Burci
Tko sm tud jst prej.
Zdej pa posebi zmešam kislo smetano, dam notr mal olja, jajce, sol. S to zmesjo potem premažem vsak list posebi. Na premazan list dam sam spodi po listu sir in zvijm in v pekač. Ko je pekač polhn, pa vse skup premažem z mešanco vode in masla. To najprej nardim, da se dokler zmotam vse, ohladi. Pač v mal vrele vode dam par kośčkov masla da se raztopi.
Odkar tko delam, vsi hvaljo 😛

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close