Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Imam kolegico, kjer so doma tehnološki zblojenci

Imam kolegico, kjer so doma tehnološki zblojenci

Bila sem pri kolegici, njen mož je računalničar. To so tako obsedeni s tehnologijo, da nisem mogla verjet, kar sem videla. Tamala dva oba ves čas, ampak res ves čas visela na telefonu ali tablici. Imajo vse “pametno”, na glasovni ukaz. Od žaluzij do luči in sesanja, temperature v hiši in podobno.

Bla sem na obisku nekaj ur in v tem času je njen mož pomojem 50x izgovoril “Hey Google”. Stalno se je nekaj igral z nastavitvami. Uravnaval svetlobo kjer smo bili in podobno. To je otrok v telesu odraslega človeka.

Sedeli smo za mizo in je bil ves čas odsoten, skos je nekaj brkljal po telefonu, ona pa tudi, da je bilo na momente že prav čudaško. Kar zmanjkalo ju je, ko sta nekaj pomembnega videla na ekranu.

Še kdo pozna takšne tehnološke zblojence?

Imamo par takih v družbi. No smo jih imeli. Sedaj se skoraj noben ne druži z njimi več.

Je kaj rekel: hej google, prepričaj jo, da se spoka domov?

Mi imamo tudi kar nekaj takih pametnih reči in se tudi uporabljajo s “Hej, gugl”… tako da najbrž smo tehnološki zblojenci.

Samo uporabljamo jih pa enako kot navadna stikala in tudi enako pogosto, ne med klepetom z obiski ali kar vsako minuto…

Kot da si z zombiji.

Ti si pa verjetno tehnološko nepismena?

Zaenkrat takšnih ekstremov še nisem spoznal. Zame osebno je najboljša tista tehnologija, ki je res “pametna”, to da moram klicati za vsak drek “Hey google” zame ni ravno nek višek pameti.

Na žalost ne poznam. Ji prav zavidam njenega moža.

Tvoji gostitelji pa imajo dobre živce.

Naši bivši bratje pravijo: “Svakog gosta pola sata dosta”.

Odgovor na objavo uporabnika
Nekaj ur na obisku, 16.02.2022 ob 11:13

Tvoji gostitelji pa imajo dobre živce.

Naši bivši bratje pravijo: “Svakog gosta pola sata dosta”.

Mi pravimo: svakog gosta TRI DANA dosta.

pol ure je samo pri slovenckih prevec.

Po pravidi debilno. Tud jaz mam doma enega takega. Največji domet v življenu je, da da nekaj aplouda ali pa davnlouda. Za crkn’t. Že čez 30 let v bistvu ne bo več druženja med ljudmi, vsi bodo doma v stanovanju nekaj tipkali. Klasični primer sem gledala ene 3 leta nazaj smučarski sprint na japonske, Vsi gledalci (pretežno je bla to mlada generacija) nis spremljali sprinta ampak svoje telefone. Za znoret.

Tanajbolj  so ,mi všeč ljudje, ki tulijo proti cepljenju, češ da je neko čipiranje, istočasno pa prostovoljno “hej googlajo” svoje osebne stvari, od špecerije do vsega ostalega. Bolano, poznam take primerke.

Tehnomanijaki, to so debest. Ne zmanjka štrene za pogovor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close