Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Podaljšanje

Podaljšanje

Pozdravljeni. Brat ima napisano na vozniškem dovoljenju pod omejitve neke številke zaradi oči, pa ne ve kaj to pomeni. Zdaj bo moral podaljšati vozniško dovoljenje,ki poteče maja meseca,pa ne ve,če bo moral zaradi te omejitve na zdravniski pregled,ali ne. Kdo kaj ve o tem? Hvala za odgovor.

Jaz imam na osebni pa zdravstveni tudi neke stevilke…

Veš ti kaj pomenijo?

Ne vem,pojma nimam.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 8726, 15.02.2022 ob 21:36

Pozdravljeni. Brat ima napisano na vozniškem dovoljenju pod omejitve neke številke zaradi oči, pa ne ve kaj to pomeni. Zdaj bo moral podaljšati vozniško dovoljenje,ki poteče maja meseca,pa ne ve,če bo moral zaradi te omejitve na zdravniski pregled,ali ne. Kdo kaj ve o tem? Hvala za odgovor.

Slabše vidi? Nosi očala?

Potem bo moral na zdravniški pregled za oči.Da preverijo vid.

Ja,ima napisano,da mora nosit očala med vožnjo. Neke številke 1.1,16, ne vem. Zdaj ne ve če bo moral na pregled sami za oči,ali tudi na tisti drugi pregled medicine dela in športa. To ne ve. Hvala za pomoč.

Poklici jutri na kaksno avtosolo…

Pomoje samo okulistu… Mogoc se motim. Ne vem kaj pomenijo stevilke…

Hvala za odgovor,bo poklical na avtošolo,pa bodo povedali. Hvala.

Koda na vozniškem pod omejitve je 01.06. Če bi kdo vedel kaj to pomeni.

Mogoc da ma od prvega šestega vpisano omehitev… Da od takrat traja… Ce se mu maja iztece…

Ne vem…

A gori voda?

Sam zaspis… Ko se zbudis je pa avtosola ze odprta da lahko pridobis info.

Tlesk z prsti.

Sam zaspis in hopa. Si ze “tam”. V casu ko je mozno poizvedet.

A ni fajn.

Pred kratkim sem imela isto. Omejitev 01.01. Najprej k oftamologu (po domače k okulistu). Pregled 35 eur. Izpolnijo neko prilogo oz. obrazec s katerim greš na medicino dela. “Pregled” 45 eur. Potem pa še na upravno enoto oddat vlogo za novo vozniško (baje okrog 20 eur). Pri nas sem čakala 14 dni, ker se je zaradi korone treba naročiti. Vse skupaj traja že 2 meseca. Vse samo zato, ker imam 0,75 dioptrije in astigmatizem. Vozniško mi je podaljšal za 3 leta. Za znoret. Besna sem. Baje pa ni povsod tako. Zdaj nimam druge, kot da sprejmem to potrdilo za 3 leta. Najbolj me jezi to, da mi je okulistka napisala,da ne rabim več hodit na preglede. Na kratko – pregled ni nič hudega, malo pa le preveri h komu greš.

Komplicirajo, 15.02.2022 ob 22:38

Pred kratkim sem imela isto. Omejitev 01.01. Najprej k oftamologu (po domače k okulistu). Pregled 35 eur. Izpolnijo neko prilogo oz. obrazec s katerim greš na medicino dela. “Pregled” 45 eur. Potem pa še na upravno enoto oddat vlogo za novo vozniško (baje okrog 20 eur). Pri nas sem čakala 14 dni, ker se je zaradi korone treba naročiti. Vse skupaj traja že 2 meseca. Vse samo zato, ker imam 0,75 dioptrije in astigmatizem. Vozniško mi je podaljšal za 3 leta. Za znoret. Besna sem. Baje pa ni povsod tako. Zdaj nimam druge, kot da sprejmem to potrdilo za 3 leta. Najbolj me jezi to, da mi je okulistka napisala,da ne rabim več hodit na preglede. Na kratko – pregled ni nič hudega, malo pa le preveri h komu greš.

Krasno služijo na račun nas, ki moramo vsakih nekaj let na ta pregled in pidaljšanje vozniške! Preklete pizde! Kaj nisem zavarovana? Šla bom k zdravnici in bom rekla, naj mi da napotnico za pregled za oči! Zakaj je pa treba medicino dela posebej plačat????

No point ja.

Placas obvezno… Placas dodatno…

Nedaj Bože zbolis za levkemijo al pa kaj… Pa moras zbirat dnar…

Anonimno 8726, 15.02.2022 ob 22:23

Koda na vozniškem pod omejitve je 01.06. Če bi kdo vedel kaj to pomeni.

Pregled zaradi oči

Božó, 15.02.2022 ob 22:32

Mogoc da ma od prvega šestega vpisano omehitev… Da od takrat traja… Ce se mu maja iztece…

Ne vem…

A gori voda?

Sam zaspis… Ko se zbudis je pa avtosola ze odprta da lahko pridobis info.

Tlesk z prsti.

Sam zaspis in hopa. Si ze “tam”. V casu ko je mozno poizvedet.

A ni fajn.

Pa kakšno avtošolo???                    Pokličeš na Medicino dela.Poveš kako in zakaj rabiš.Oni te prijavijo k oftalmologu in dobiš datum in uro, potem greš naprej isti dan in uro še na Medicino dela, da ti izpolnijo papirje.S papirji in novejšo fotko greš na občino, kjer dobiš novo vozniško…čez kak teden…tačas ti pa izdajo potrdilo.Da ga imaš v vpogled.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close