Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Sezonski delavci – kdaj imate dopust?

Sezonski delavci – kdaj imate dopust?

Ima kdo tu izkušnje z delom kot sezonski delavec? Recimo pozimi smučišče, poleti kopališče, morje ali kaj drugega v poletnem turizmu.

Kdaj vam dovolijo dopust? Pozimi itak ni problema, ga nimam želje koristiti. Poleti pa bi mi prav prišel.

. https://youtu.be/BPl3wEnG5v0

Pri meni je slabo, šef bi dovolil šele v novembru dopust :(.

Poznam nekaj njih, ki delajo v turizmu in ko je sezona, nimajo dopusta ali pa le par dni, na vecji dopust gredo maja, junija ali septembra, oktobra.

Nekateri delajo sezonsko, junij, julij in avgust, potegnejo v september, dopust je prej ali pozneje, za par dni vmes, podaljsan vikend, pa obicajno ni tezav, ne vsak vikend seveda.

Obstajajo tudi sluzbe, ki imajo dolocene rukerje ne glede na sezono, jasno je, da v casu najvecjega obsega dela ne mores na dopust.

Pri nas se začne sezona konec aprila, konča v začetku novembra. Ni šans za recimo 3 dni dopusta v kosu.Dopust zahteva, da se koristi, ko je premalo dela. Recimo, če imaš delo samo za 4 ure na dan (to konec oktobra), moraš dati 4 ure dopusta. Če kaj dopusta ostane, ga pokristiš v novembru.

Seveda pa šefu ni jasno zakaj težko dobi delavce.

Če si sezonc, dopust odpade. Novembra mogoče kot že nekdo omenja.

Odgovor na objavo uporabnika
pri meni je slabo, 15.02.2022 ob 18:00

Pri nas se začne sezona konec aprila, konča v začetku novembra. Ni šans za recimo 3 dni dopusta v kosu.Dopust zahteva, da se koristi, ko je premalo dela. Recimo, če imaš delo samo za 4 ure na dan (to konec oktobra), moraš dati 4 ure dopusta. Če kaj dopusta ostane, ga pokristiš v novembru.

Seveda pa šefu ni jasno zakaj težko dobi delavce.

Zanima me, v kateri branži delaš?

Morje in poletni dopust?

odmisli dopust, 16.02.2022 ob 19:05

Če si sezonc, dopust odpade. Novembra mogoče kot že nekdo omenja.

Saj se novembra na smučišču sezona šele začenja, eni bi šli pa kar na dopust.

Tudi sezonci imajo pravico dopusta, ja v kosu. Samo problem je v tem, da si lahko šef namisli, da on določi kdaj imaš dopust. In potem se res zgodi, da ti reče, da ga smeš imeti novembra. Ko je najbolj bedni mesec za dopust. Kratek dan, slabo vreme, hladno. Ni ne za poletne športe, ne za smučarijo.

Ampak dober šef ve, da na tak način delavce izgublja.

tudi sezonci imajo pravice, 16.02.2022 ob 19:48

Tudi sezonci imajo pravico dopusta, ja v kosu. Samo problem je v tem, da si lahko šef namisli, da on določi kdaj imaš dopust. In potem se res zgodi, da ti reče, da ga smeš imeti novembra. Ko je najbolj bedni mesec za dopust. Kratek dan, slabo vreme, hladno. Ni ne za poletne športe, ne za smučarijo.

Ampak dober šef ve, da na tak način delavce izgublja.

Poleti ne moreš dobiti dopusta vsako leto.

Direktorica pravi, da je neumno hoditi julija in avgusta na dopust. Da ona gre novembra.

Ja. V Egipt, Jordanijo.

Mi, ki imamo plače, kot jih imamo, si tudi želimo na morje, Žal pride v poštev samo HR obala – že SLO je predraga. Ampak oktobra, novembra, tam ni kaj za početi. Sploh pa je nerodno, če imaš novembra ali oktobra dopust in v družini šoloobvezne otroke!

V domu starejših vas zatirajo še na tak način? Če razumem sezonsko delo, ko je naval poleti in pozimi (poleti ponavadi od aprila/maja pa do september/oktober; zimska pa nekje december-april) . Ampak v domu ostarelih pa res ne morem razumeti zakaj si tako namišljajo?

Ja, november je skrajno neprimeren mesec za dopust. Razen, če greš na kako drugo celino.

Novembra so še muzeji in take reči zaprti. Kar se turizma tiče, je najbolj mrtev mesec, ker preprosto noben ne želi takrat dopustovat.

Jaz osebno ne hodim na morje, ampak vseeno mi je izjemno pomembno, da je dan dolg, da je dokaj toplo. Ker moj dopust je v naravi. September še gre, čeprav je dan že kar malce kratek. Najraje pa nekje maj- avgust. Ampak november pa res ne.

tudi sezonci imajo pravice, 16.02.2022 ob 20:04

V domu starejših vas zatirajo še na tak način? Če razumem sezonsko delo, ko je naval poleti in pozimi (poleti ponavadi od aprila/maja pa do september/oktober; zimska pa nekje december-april) . Ampak v domu ostarelih pa res ne morem razumeti zakaj si tako namišljajo?

Ja, november je skrajno neprimeren mesec za dopust. Razen, če greš na kako drugo celino.

Novembra so še muzeji in take reči zaprti. Kar se turizma tiče, je najbolj mrtev mesec, ker preprosto noben ne želi takrat dopustovat.

Jaz osebno ne hodim na morje, ampak vseeno mi je izjemno pomembno, da je dan dolg, da je dokaj toplo. Ker moj dopust je v naravi. September še gre, čeprav je dan že kar malce kratek. Najraje pa nekje maj- avgust. Ampak november pa res ne.

No, ne ravno novembra. Ampak v glavni sezoni ne moremo vsi vsako leto.

Zato ostane oktober, november. Decembra so prazniki.

Januar, februar, marec, april tudi niso ravno želeni meseci za dopust.

Še maj je problematičen. Toplo je, a voda je hladna.

Govorim zame, ki ne dopostujem v toplih krajih in mi je glavni dopust izven časa šolskih poletnih počitnic kot kazen.

Čeprav ni.

Pri nas v zadrugi imamo dopust vsako prestopno leto.

Jaz uapm, da dobim drugo službo. Kaže dobro. Potem pa adijo izkoriščevalski šef. Potem pa bo spet jokal kako ne dobi delavcev. Ko pa koga ujame na limance, ga bi pa zatrl do kraja. Tudi glede dopusta. Smatra, da on lahko uživa na dolgih dopustih, še hvali se okrog. Delavec pa ne sme niti 3 dni dopusta v kosu imeti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close