Kje se samski zadržujte v prostem času
Zanima me, kaj delajo samski v prostem času, izven doma.
Vedno je nekako vojna med spoloma, takoj, ko kdo omeni zmenkarije. Pač, kje se vi ali vaši samski prijatelji, znanci, sodelavci, starši, odrasli otroci ipd. Redno zadržujejo izven doma v prostem času, da bi potencialno lahko koga spoznali.
Hodijo sami na kavice, v hribe, so na jezikovnih tečajih, skupinskih športih, hodijo na prireditve, so vsako jutro pred službo v najbližjem kafiču s časopisom v roki. (Malo je tudi okvirna starost in spol zaželjena).
ena samska 40, 14.02.2022 ob 18:00
Sem samska, v prostem času pa:
smučanje – vedno sama
plavanje
kolosesarjenje
gore, hribi
knjižnica
kaka potopisna predavanja
jezikovni tečaji
Na kavice ne hodim, na skupinske športe tudi ne, v kafiče sploh ne hodim, še manj, da bi tam brala časopise :). Žuram ne, pijem ne, kadim ne.
Najdi si raje kak ženski hobi. Tole so hobiji za dece.
Letos spet sama za valentinovo, 14.02.2022 ob 17:56
Zanima me, kaj delajo samski v prostem času, izven doma.
Vedno je nekako vojna med spoloma, takoj, ko kdo omeni zmenkarije. Pač, kje se vi ali vaši samski prijatelji, znanci, sodelavci, starši, odrasli otroci ipd. Redno zadržujejo izven doma v prostem času, da bi potencialno lahko koga spoznali.
Hodijo sami na kavice, v hribe, so na jezikovnih tečajih, skupinskih športih, hodijo na prireditve, so vsako jutro pred službo v najbližjem kafiču s časopisom v roki. (Malo je tudi okvirna starost in spol zaželjena).
Ni nujno vojna. Stvar je v tem, da si včasih za dostojno življenje rabil partnerja/ko, sedaj pa tega ni več. A moram še kaj dodat k temu?
Veliko jih je doma, ker jih nihče nikamor ne vabi, kamorkoli gredo pa so sami parčki in družine. Torej internet, klepetalnice, fb, forumi, …
Drug del je pa hiperaktiven. Razne delavnice, izobraževanja, šport, služba in nadure… Bolj individualne zadeve, kjer ni treba priti v paru.
Tretji so pa samski a nikoli osamljeni, na sprehodih, prireditvah, žurih, … S prijateljicami, mamo, sestrično, kogar uspejo prepričati za kavo ali drugačno razkazovanje, kjer bodo morebiti naleteli na tisto pravo.
Jaz veliko potujem. Ampak imam očitno tako smolo, da nikoli nikogar ne spoznam na teh mojih potepanjih. Kolegi, ki so poparčkani, kar naprej spoznavajo nove ljudi. Meni pa ne uspe. Če pa že, pa spoznam ženske 🙂
Drugače pa doma ne zahajam prav pogosto sama kam. Imam vedno občutek, da me drugi postrani gledajo in mi je zato neprijetno.
V tem času, tudi te korona omejitve; ma nič mi ni hudega – prav paše mi; živim v svoji hiši, imam mir, zelenje okoli sebe, svobodo spanja, gibanja, bivanja, nenadzorovanja, super sosede, moj športni prijatelj je kolo, sprehodi po poteh ob lokalni reki in gozdni poti, potem še nadgrajevanje znanja enega tujega jezika trenutno, pa obvezno glasbeno ustvarjanje , moja “prva ljubav”; ( igram nekaj inštrumentov) in smo s prijatelji tudi na online seansah po platformah, se zabavamo , družimo online, uživamo , zdaj ko ni toliko igranja/najemanja za dogodke v živo- odlično se imamo; to so prijatelji s celega svet praktično, s katerimi se poznam že 30+ let, še iz časov glasbenega izobraževanja. Vsaketoliko peljem še avto na izlet, da se malo pregura in baterija nafila- tam 200, 300 km na dan; s seboj imam tudi napravco za kavo ki si jo skuham preko vtičnika avtomobila ( res odličen espresso, z mlekom, karkoli, po želji – vržem v prtljažnik tudi piknik košaro s kakšnim dobrim domačim prigrizkom , olivce, sir, pa pritikline….in piknik dekco , pa zložljiv trinog stolček imam tako ali tako vedno v avtu); kje pa tudi v živo posedem pa malo opazujem ljudi okoli sebe, če mi zapaše, na kakšni terasi, kjer ni pretirane gneče; kakšen me tudi ogovori, peca; ampak več kot to trenutno ne želim. Izogibam se tudi določeni gneči, trušču, preveč obljudenim turističnim destinacijam, kričanju in vreščanju nevzgojenih otrok.Pravzaprav mi tale čas koronanja preko jeseni in zime prav pride, za plane za pomlad in poletje. ko bo spet sproščeno neomejeno potovanje, pa hello world again – Azija in J Amerika na programu.
Še najmanj pa pogrešam pocukranost nekih praznikov ala Valentinovo; to mi nikoli ni sedlo v tem ameriškem posiljenem stilu.
Forum je zaprt za komentiranje.