Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Hladni Avstrijci, topli Slovenci?

Hladni Avstrijci, topli Slovenci?

Berem eno temo na fb, ko se ena odloča ali it ali ne it v Avstrijo živet. Pa eni pišejo kako so Avstrijci hladni.

A to pa pomeni, da naj bi bili Slovenci topli? V kakem smislu? V kakem smislu naj bi bili Slovenci topli, Avstrijci pa hladni?

Mogoče se šteje opravljanje, fovšija v rubriko topline?

Bolj ko greš južnije, bolj so topli ljudje.

To lahko oceni samo slovenček, ki ima prave prijatelje in znance med Avstrijci, s katerimi se obiskuje, hodi skupaj na dopuste, na piknike in podobno. Kateri slovenček ima avstrijske frende? Noben.

Mi smo kulturno vmes ali v ” kulturnem preseku” okoliških narodov, na katere stoletja mejimo in s kateri smo se zgodovinsko vedno mešali. Se pravi med mediteranskim, balkanskim, germanskim in vzhodnoevropejskim “navdihom”.

V kakšnem smislu topli?

Recimo v Makedoniji so bili moški (albanske narodnosti) precej nesramni do žensk. Pa ČG, BIH, Makedonija… vse prej kot topli do žensk.

Grčija: vsiljivi, te kar za roko vlečejo v svojo gostilno. Kar nekaj vsiljuijejo, ponujajo.

Peder si.

Topli? No ja, vročekrvni mogoče. V smislu agresije na cestah. Avstrijci so večinoma vljudni, strpni vozniki. Slovenci pa agresivni, nestrpni.

Pojdi z avtom na Reko (HR), pa boš videl kaj so topli ljudje. V prometu se to kaže kot agresivnost, neupoštevanje omejitev, nespoštovanje varnostne razdalje, itd. Skratka v prometu imajo precej nezaželjenih lastnosti.

Ko pa prideš na obisk in te postrežejo… tega v Sloveniji ponavadi ne doživiš. Mogoče na Primorskem.

Zakaj je bilo treba Avstrijcem postaviti hitrostne omejitve na cestah, če so že naravno strpni in počasni?

Če človek nima miru in gre je eno, če pa gre kar tako iz ekonomije bi pa bilo prav da vrne stroške šolnine. Ko se tukaj tako radi primerjajo z ZDA in plačami tam, pozabljajo da v tujini je sicer plača višja, je pa dražje življenje in marsikaj nimaš krito. Pa tudi stike s starši in prijatelji bo zgubila. Jaz sem opazil, da so v Avstriji in Nemčiji bolj topli kot tukaj v smislu prijaznosti, kulture in strpnosti. Tako kot so zadnja leta tukaj postali agresivni in nesramno je neverjetno.  Je pa v Nem in Avs malo čuden občutek v primerjavi dvajset let nazaj, ker so sedaj skoraj sami tujci kot v Londonu. Večinoma Afrika in Azija.  No pa saj tukaj ni kaj bolje, samo da so bolj iz ostalih bližnjih držav malenkost manj pa od drugod.

No ja, jaz imam pa dosti boljše izkušnje z Avstrijci kot s Slovenci. Slovenci itak agresivni na cesti.

Pa slovenski delodajalci pogosto pokvarjeni do kraja. Arogantni, vzvišeni: bodi vesel, da imaš službo, jih veliko časa, da dobijo tvoje DM.

Avstrijski delodajalci veliko bolj pošteni, spoštljivi.

Kot sodelavci so Avstrijci veliko bolj ok kot Slo.

Če rabiš pomoč, nobenega problema v AT. V Slo ti pa z veseljem porinejo nož v hrbet, ko si v stiski.

Ja, Slovenci radi gobezdajo, da bi tisti, ki gre v tujino, moral vračati šolnino.

Meni je to en v obraz rekel. In to tak, ki ima 4 otroke. Sem ga vprašala, če vrnem šolnino, če mi bodo vrnili to, da sem 20 let plačevala za porodniške, za otroške dodatke pa nikoli koristila? Je imel surlo do tal. Da ne omenjam dohodnine, ki sem jo jaz veliko več plačevala kot on. On pa kasiral otroške, porodniške…

Slovenski podjetniki naj potem tudi plačajo odškodnino Sloveniji, ker so v tujini firmo odprli, ne doma.

Odgovor na objavo uporabnika
Desperadodajka, 13.02.2022 ob 20:29

Slovenski podjetniki naj potem tudi plačajo odškodnino Sloveniji, ker so v tujini firmo odprli, ne doma.

Misliš Slovenci s podjetji v tujini?

Ker “slovenski podjetnik” po defaultu plačuje davke v Sloveniji, ker to pomeni, da ima tukaj sedež podjetja in je slovenski davčni rezident.

Zakaj bi plačevali odškodnino, če plačujejo davke v državi, kjer imajo podjetje? Ne mislim zdaj na davčne oaze in podobno “optimiziranje”.

Benti, kje to živijo topli Slovenci. Da mi je znati.

Roxi, 13.02.2022 ob 21:18

Benti, kje to živijo topli Slovenci. Da mi je znati.

Vprašaj Kokoši, on te lahko uvede.

Kokoši ali pa Desepradodajka. Onadva ti bosta vse razkrila. Desperadodajko je že ves tečen, ker ne dobi ornk deca. Glede na to, da se rad predstavlja, da je ženska, ti bo z veseljem nastavil svojo luknjo.

takole jaz, 13.02.2022 ob 20:19

Ja, Slovenci radi gobezdajo, da bi tisti, ki gre v tujino, moral vračati šolnino.

Meni je to en v obraz rekel. In to tak, ki ima 4 otroke. Sem ga vprašala, če vrnem šolnino, če mi bodo vrnili to, da sem 20 let plačevala za porodniške, za otroške dodatke pa nikoli koristila? Je imel surlo do tal. Da ne omenjam dohodnine, ki sem jo jaz veliko več plačevala kot on. On pa kasiral otroške, porodniške…

Ja če si ti egoist in nisi resna in nimaš otrok,  sodelavec jih pa ima, ti ni sodelavec nič kriv. V Nemčiji imajo samski višje davke. Logično je da nekdo ki je tukaj koristil brezplačno šolstvo, da bi to moral vrniti državi nazaj.  Če ne bi imela šole tudi ne bi imela plače kot jo imaš in tudi v tujini ne bi dobila službe.

Tisti otroci od sodelavca bodo enkrat na trgu dela in bodo “odplačali” otroške dodatke. Ti kot izseljenec ne boš doprinesla lokalnemu slovenskemu okolju nič.

Anonimno 4716, 13.02.2022 ob 21:33

Ja če si ti egoist in nisi resna in nimaš otrok,  sodelavec jih pa ima, ti ni sodelavec nič kriv. V Nemčiji imajo samski višje davke. Logično je da nekdo ki je tukaj koristil brezplačno šolstvo, da bi to moral vrniti državi nazaj.  Če ne bi imela šole tudi ne bi imela plače kot jo imaš in tudi v tujini ne bi dobila službe.

Ti pa nisi ravno veliko v šole hodila, kajne? Imaš težave z razumevanjem teksta, na davke se ne spoznaš, slovnica na psu.

Od kje ti ideja, da sem kaj pisala o sodelavcu?

Hm, od kje ti ideja, da sem egoist, da sem neresna? Aja, tebi so neegoisti in resni taki tipi kot on, ki je naredil 6 otrok in fental njihovo mamo?

Ne boš verjela, tudi v Sloveniji imamo samski višje davke. Ampak, zato moraš imeti pa vsaj končano OŠ, da veš. Namreč samski plačujemo dosti višjo dohodnino kot ti. Ko boš konačala OŠ, boš to razumela.

Hm, pa veš, da sem jaz veliko več vplačala za otroške dodatke, šolnine, porodniške kot je stalo moje šolanje? 20 let sem plačevala za tvoje otroke pa tvojo porodniško.

Aja, moja izobrazba, moj faks, v tujini sploh ni zanimiv. Neuporaben.

Lej zdej privatnike. Nič se jim ne splača tukaj. Ubija jih Slovenija z davki. Kot da so jih plačal. Tolk so jih utajeval, da več nima smisla. Bajta je zgrajena, bemveji pred bajto, dnarja, da se pohvalm pred žlahto, devouci sam par mescu neplačani, pa kr neki pizdijo, nej grejo u Rusijo pugvedat, bujo tm vidl,  baba mi je pa tud ušva. A je to pušten? A je to pušten, da se mi dugaja? Pa tolk sem se matrou, zdej mam pa tole.

Desperadodajka, 13.02.2022 ob 22:19

Lej zdej privatnike. Nič se jim ne splača tukaj. Ubija jih Slovenija z davki. Kot da so jih plačal. Tolk so jih utajeval, da več nima smisla. Bajta je zgrajena, bemveji pred bajto, dnarja, da se pohvalm pred žlahto, devouci sam par mescu neplačani, pa kr neki pizdijo, nej grejo u Rusijo pugvedat, bujo tm vidl,  baba mi je pa tud ušva. A je to pušten? A je to pušten, da se mi dugaja? Pa tolk sem se matrou, zdej mam pa tole.

Ti malo preveč posplošuješ. Ko boš doplačal(a), 22k dohodnine, se javi in otresaj z gobcem čez privatnike.

Privatnik zmeraj jamra, ko mora kakšen evro davka plačat. Nikoli ne jamra, kako so bemveji dragi. Nikoli ne jamra, kako je dal milijon za rezidenco z bazenom, da bi se mu bolj splačalo iti v garsonjero v blok. Nikoli ne reče, da ne bo hodil več na ku.rbe, ker mu je predrago pustit dva jurja evrov na noč za tisto neumnost. Njemu je samo predrago delavca plačat z minimalcem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close