Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Razmetno stanovanje

Razmetno stanovanje

Kako enim, ki nimajo otrok in zivijo po 2-3 odrasle osebe v stanovanju uspe razmetati stanovanje, da cele vikende porabijo za pospravlanje to meni ne gre v glavo.. a ni lazje spotoma stvari na svoje mesto pospravit?

Ko trije zivijo skupaj, cisti in pospravlja pa en sam, ta en vsak dan puca, ce ne, je za vikend stala.

Če delaš v branži, kjer se na projektih dela tudi po 16 ur na dan, in hodiš domov skuhat, pojest, pod tuš in spat, potem pa jovo na novo, si z lahkoto predstavljam, da si pospravljanje prihraniš za frej dan ali vikend.

Kaj če raje pometeš pred svojim pragom? Ali poznaš način življenja in njihove osebnosti v nulo, da zdaj tukaj na forumu očitaš, zakaj odrasli nimajo pospravljeno? Ali ti živiš pri njih? Nekateri pač niso dosledni ali ne pospravijo takoj, pa kaj, saj ni treba tebi pri njih pospravljati?

Drugače pa je meni dosti bolj ogabno pospravljeno, a ne sčiščeno. Kaj ti pomaga, če je vse na svojem mestu, če je prah povsod, kuhinja mastna, da o kopalniškem umivalniku in bognedaj, straniščni školjki sploh ne govorim. Bljak! Imam raje cote in revije povsod in čisto, kot pa stranišče, na katerega se mi gabi iti in revije lepo zložene na kupček.

Hitro se zamaže in zapusti, če ni enega, ki sproti čisti in pospravlja. Dobesedno ves dan lahko pucaš in bo še vedno zvečer za pospravit kaj. Kjer je več ljudi, se že s sprehajanjem po stanovanju dviguje prah in imaš hitro vse ‘umazano’. Pa tuširanje, umivanje, hranjenje… Mimogrede se kje kaj polije, umaže. Če imaš naporen delavnik, je normalno da preložiš na vikend, sploh kakšne cunje, prah.

Jaz sem se navadla sproti, ker želim imeti vik

Odgovor na objavo uporabnika
soft, 13.02.2022 ob 18:41

Hitro se zamaže in zapusti, če ni enega, ki sproti čisti in pospravlja. Dobesedno ves dan lahko pucaš in bo še vedno zvečer za pospravit kaj. Kjer je več ljudi, se že s sprehajanjem po stanovanju dviguje prah in imaš hitro vse ‘umazano’. Pa tuširanje, umivanje, hranjenje… Mimogrede se kje kaj polije, umaže. Če imaš naporen delavnik, je normalno da preložiš na vikend, sploh kakšne cunje, prah.

Jaz sem se navadla sproti, ker želim imeti vik

..vikende fraj.

Jaz imam tudi rada cisto hiso pa tudi, ko pridem iz sluzbe in mi je dan biu se tolk naporen  me moti ce imam nekaj razmetano ali umazano zato to resim.. je pa res, da neke stvari kot so ciscenje pecice ne pocnem non stop… Je pa to stvar vsakega posameznika enim je ciso vseeno.

Nihče ne puca stanovanja cel vikend 🙂

To ti samo rečejo ker se jim ne da s tabo dobit ipd..

Tudi če cel teden nič ne delaš ne boš cele dva dni pucal. Razen če se spraviš generalko delat in ribaš od stropa do tal. Kar pa nihče ne dela vsak teden.

In ja veliko nas je ki čez vikend pucamo. Tudi taki ki sami živimo. Jaz ob petkih če mi rata pridet pred peto domov. Kar mi redko. Tako da običajno sobota zjutraj. Tam 2-3h porabim. Med tednom pospravim samo kuhinjo in spustim rombo. Pospravljam sicer ne, ker ni nič za pospravljat. Pač kar odrabim gre nazaj na svoje mesto tako da nastlano ni. Je pa treba pomit kopalnico, kuhinjo bolj natančno, posesat in pomit tla, prah zbrisat, oprat cunje, preoblečt posteljo…..

Odvisno, kako živiš? Lahko imajo veliko hobijev. Kaj kej počnejo. Mogoče jih veliko zanima in pol razne zbirke, knjige, … Bohvej. A to na splošno? Lahko so bolni ?

Jaz čistim tudi en dan, včasih vikend, včasih kak drug dan.

Pač ne pucam tuša vsak dan, filtra na stroju tud ne, kotov s pajčevino tudi ne, rož ne zalivam vsak dan, tal ne brišem vsak dan, posteljnine ne menjam vsak dan, tudi oken ne pomivam vsak dan,…

Ja saj splaknem tuš, umivalnik, počoham wc školjko, ampak enkrat na teden počistim še s čistilom. No vsakič naredim pač nekaj, ponavadi niso npr. Okna in kuhinja v istem dnevu.

Pač se mi ne da z mokrimi lasmi, oviti z brisašo do suhega brisat stekla na tuš kabini.

Pa sezonsko pač npr. Radiatorje, bazen,…

Al kako ti čistiš zunanji bazen vsak dan tudi pozimi? Posteljnino samo poravnaš, vdak dan posesaš pod posteljo in obrišeš kljuke in fronte sobnih in vhodnih vrat?

Je pa teh dni kr veliko ja, ni pa toliko, da ne bi mogla kdaj na kak hrib, smuko,gobe, kolo in da bi to trajalo cel vikend. Se pa vikend hitro zaploni, spim malo dlje, ob kavici preberem časopis, malo počistim, grem v nakupe (če grem še po kak cunje, opremo za šport se nakup podaljša), v mestu srečam prijatelje in spijem kavo, skuham kaj bolj zapletenega kot testenine s pestom, se spravim na večkilometerski sprehod s psom, pobrkljam na vrtu in sadovnjaku, pokosim travo, ob 19h izkopim telefon in preberem kakšno knjigo in je vikend mimo.

Mi smo tudi imeli težave. Pa otroci v resnici sploh niso glavni krivci. Ko imaš doma preveč stvari, je tudi čiščenja in pospravljanja vedno ogromno. Toliko lovilcev prahu! In ko iščeš neko stvar in ne veš kje je in samo zaradi tega dodatno razmečeš. Glava me je bolela. Nikoli mi ni uspelo spraviti stvari v red. Morda le za praznike, ko sem mislila, da se moram pretegnit in dejansko je trpel križ in živci in vsakič smo se ob generalki pol še fino sprli doma … Pa saj si predstavljate. Skratka. Mi smo našli rešitev pri mojstrih pospravljana. Ne nek običajen čistilni servis, ko moraš pospravit preden pridejo, … v Ljubljani je zdaj opcija tudi, da pridejo in s tabo reorganizirajo prostor. Pospravljajo tudi kleti in podstrešja. Res smo zadovoljni in velik so nas naučili – kevdermojster.si

Razmetat pa ja ni problem.  Avtorica, mi prideš pospravit stanovanje?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close