Krema za roke
Zivjo.
Iscem dobro kremo za roke. Imam nekoliko bolj suhe in obrabljene. V sluzbi imam vecino casa mokre in z njimi drgnem po grobem. Kolikor se da uporabljam rokavice vendar mi te zelo otezujejo delo ali se hitro strgajo no nima veze. Kupila bi si dobro kremo, pa da ne sprobam vseh kar se jih da kupiti, kaj priprocate?
Juli386, 07.02.2022 ob 23:31
Zivjo.
Iscem dobro kremo za roke. Imam nekoliko bolj suhe in obrabljene. V sluzbi imam vecino casa mokre in z njimi drgnem po grobem. Kolikor se da uporabljam rokavice vendar mi te zelo otezujejo delo ali se hitro strgajo no nima veze. Kupila bi si dobro kremo, pa da ne sprobam vseh kar se jih da kupiti, kaj priprocate?
Glicerin.
1. GoldBond Ultimate 7 in 1 ( se je žal ne da kupiti pri nas)
.https://www.goldbond.com/en-us/products/healing-hand-cream

2. Ahava Mineral hand cream sea kissed ( imajo jo v Mullerju)
.https://www.ahava.com/products/mineral-hand-cream-sea-kissed
3. navadno kokosovo olje- brez vonja
4. Hand creme s 5% ureo ( lab sečnino) , DM
Jonc nepr, 08.02.2022 ob 08:07
Stara, dobra “48”.
Ta Se pri meni ne obnese. V momentu ko jo namažem imam čist mokre dlani da kar teče iz njih.
Imam tudi jaz probleme z rokami. V mrazu mi tako koža poka da imam krvave roke.
Goste kreme pomagajo a ne dolgo. Ugotovila sem, da jih moram menjati. Od Loccitane pomaga kak teden potem nič več. Čez noč na debelo namažem s kremo za dojenčkovo ritko- hladilno mazilo, da se koža na rokah malo popravi. Žal boš morala prodajati, boš pa imela ožji izbor. 😉
Za zamislit, 08.02.2022 ob 08:31
Ta Se pri meni ne obnese. V momentu ko jo namažem imam čist mokre dlani da kar teče iz njih.
Imam tudi jaz probleme z rokami. V mrazu mi tako koža poka da imam krvave roke.
Goste kreme pomagajo a ne dolgo. Ugotovila sem, da jih moram menjati. Od Loccitane pomaga kak teden potem nič več. Čez noč na debelo namažem s kremo za dojenčkovo ritko- hladilno mazilo, da se koža na rokah malo popravi. Žal boš morala prodajati, boš pa imela ožji izbor. 😉
Kokosovo olje pred spanjem, preko noči pozdravi še tako razpokano, suho in dehidrirano kožo rok. Namažeč in malo počakaš, da se vpije, pa še 1x namažeš. Kokosovo olje ima tudi antibakteričen hidratanten in vnetja, razpokanja pomirjujoč učinek.
Ocitno sem malo uhrna in ne dam za kremo za roke 10 ali vec eurov, tako da kombiniram par razlicnih.
Goste kreme so super, a pred njimi je fajn, da se namazes prvo z neko bolj mazljivo kremo, da se koza malo zmehca, tako imam eno bolj vodeno, namazem z njo, pocakam, da se lepo vpije in posusi, potem pa cez kakih 20 minut namazem z Balea Urea, ki jo je nekdo ze omenil, alternative tej so pa se Balea s C vitaminom ali Lidlova SOS.
Ce so moje roke res suhe, pa namazem z ognjicevo kremo Balea, tisto v loncku, ki ni direkt za roke, dam cez bombazne rokavice in so moje roke potem kot baby ritka. To kremo uporabljam tudi za stopala, pete, ustnice, poleti in pozimi za obraz, ce sem prevec na soncu ali mrazu in se za marsikaj.
Men je vse od Afrodite super, tudi za roke krema mandelj je meni najboljša. Ko se namažeš vsaj par minut vtiraj v kožo, da razvije tisto pravo strukturo, ki je nekaj med mastno in lažno. Super!
https://webshop.afroditacosmetics.com/slo/mandelj-krema-roke-almond-hand-nail
Od kupljenih imam najboljše izkušnje z ognjičevo od Dr. Schellerja, kul mi je tudi Melem (uporabljam tudi za kožo na petah), Neutrogena mi je bila tudi nekaj časa okej, potem pa, kot bi učinek s časom popustil, tako da si namešam svoj body butter iz kombinacije kakavovega ali kokosovega masla, avokadovega olja ali olja iz grozdnih pešk, zmiksam s paličnim, tako da pride zelo fajn mazljiva tekstura, sploh ko ga delam s kakavovim maslom, ki je kar trd, ko se ohladi…
Ko je bilo kdaj res hudo, sem si na zvečer z mlačno vodo razmočila roke (do nagubanosti), potem pa na debelo namazala roke in dala čez noč gor bombažne rokavice.
Forum je zaprt za komentiranje.