Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Poporodna depresija, zategnjen moski

Poporodna depresija, zategnjen moski

Sem 3m po porodu. Partner mi skos govori kako sem debela, da mi vse visi. Izogiba se me, nima casa za pogovor, za kavo spit z mano, nic. Libido v kurcu. Prvo na mestu je pivo.

Naj vztrajam ali naj grem? Popolnona sem obupana in izcrpana

Otroka pustiš partnerju, greš telovadit ter s kolegicam in prijateljicam na kavico. Prideš domov in greš spat. Tako boš vrnila svojo lepoto, svežino in privlačnost. Partner bo pa končno občutil kakšno odgovornost nosiš kot mama – starš.

Kaj skoz šparate patnerje – očete in jim ne dodelite nobene odgovornosti.

Odgovor na objavo uporabnika
Jojjoj, 07.02.2022 ob 14:57

Sem 3m po porodu. Partner mi skos govori kako sem debela, da mi vse visi. Izogiba se me, nima casa za pogovor, za kavo spit z mano, nic. Libido v kurcu. Prvo na mestu je pivo.

Naj vztrajam ali naj grem? Popolnona sem obupana in izcrpana

Tale tvoj partner je zelo zelo zelo zelo SLABO vzgojen moški.

Pojma nima, kaj se vse dogaja 9 mesecev v ženskem telesu, pojma nima, kaj se dogaja z žensko po porodu.Očitno mu mama tega ni nikoli povedala, niti ga ni vzgajala, da bo nekoč oče.Zdaj ne zna biti ne partner, ne oče.

Jaz bi ga povabila za mizo in mu povedala, da se pač ne da shujšati v treh mesecih, niti ne smeš.Ker moraš energijo hraniti za otroka.On bi ti moral zdaj kuhati čajčke, te crkljati, ti postreči, te imeti rad, da bi ti lahko potem skrbela za vajinega otroka.

Imaš mamo? Imaš dobro prijateljico?

Če se misli še naprej obnašati do tebe tako jebivetrsko, potem prihodnosti z njim ni!

Ker on namesto, da bi ti pomagal, te še ovira in spravlja v obup.

Če ni za bit, je za it.

Ja, ta moški nima v sebi trohice odgovornosti.

Če bi bila jaz njegova mama, bi mu take napela, da bi se tri dni vrtil.

In da bi hodil po gostilnah redit gostilničarjeve otroke, namesto svojega -TU se pa vse neha!

Lahko gre, ampak takrat, ko bo doma najprej postregel tebi in naredil vse, da bo dojenčku lepo.

Vidiš, tak je pravi partner in pravi oče.

Ostalo je za odmet.

Povej mu , kaj želiš od njega.Če ti tega ne zmore dati, pojdi! Ker ne bo nikoli bolje.

Imona, 07.02.2022 ob 21:53

Otroka pustiš partnerju, greš telovadit ter s kolegicam in prijateljicam na kavico. Prideš domov in greš spat. Tako boš vrnila svojo lepoto, svežino in privlačnost. Partner bo pa končno občutil kakšno odgovornost nosiš kot mama – starš.

Kaj skoz šparate patnerje – očete in jim ne dodelite nobene odgovornosti.

In ne, absolutno mu ne puščaj otroka.Prijateljice in telovadba bodo počakali.

Zdaj si mama.Kilograme lahko zgubiš tudi na svežem zraku na sprehodu z vozičkom.

Nekaj mi pravi, da se to ne bo dobro izšlo. V času, ko bi moral biti navdušen nad tvojo novo vlogo mame vajinem otroku, v tebi vidi le postavo. Ni zrel, dorasel vlogi očeta. Nič nimam proti osvežujočemu enemu pivu zvečer, a verjetno pri njem ne gre le za enega s tabo zvečer. Še en indic, ki kaže, da razmišljaj o večih možnostih.

A se je res treba razmnožiti z vsakim bebcem ki vam pride nasproti? Partner? Kakšen partner? Partner v čemu? Ti si mu gnusna, za otroka mu dol visi, za tebe mu dol visi ker mu pač ne dvigneš tiča več….partner v čem? Sploh veste kaj partnerstvo pomeni?

jao ženske, 07.02.2022 ob 22:51

A se je res treba razmnožiti z vsakim bebcem ki vam pride nasproti? Partner? Kakšen partner? Partner v čemu? Ti si mu gnusna, za otroka mu dol visi, za tebe mu dol visi ker mu pač ne dvigneš tiča več….partner v čem? Sploh veste kaj partnerstvo pomeni?

Bebec postane šele potem, ko se rodi otrok.Šele potem vidiš, ali je zmožen biti partner in oče ali ne.

Takrat , ko res potrebuješ pomoč, takrat pa vidiš, koliko je ura in njegova dejanja.

Do takrat so polna usta čvekanja, zavajanja in lepih besed.Potem pa sčasoma vidiš, da  je tip totalno nesposoben.

Sicer pa – tričetrt slovenskih moških ni sposobnih za dom in družino.

Tisti, ki pa jim družina , žena in otroci pomenijo največ, pred takimi pa kapo dol in se je za priklonit!

Isto velja za ženski spol!

Ko je družina, ko je otrok, je na prvem mestu družina.Potem šele pir in vse ostalo.

Ta njen partner nima nobene obveznosti do nje in otroka. Če ona poskrbi za vse, potem ne more vedeti, kako zahtevno je materinstvo in starševstvo nasploh.

Glede na to, da noče z njo spiti niti kave, se noče z njo niti pogovarjati in s tem ne bo nič rešila. Pogovarjal se bo, ko bo njemu hudo in bo imel obveznosti.

Strezni ga lahko edino skrb za otroka, da opazi da je tudi ona samostojna in samozavestna ženska.

Mama si tudi mora malo privoščiti, da je srečna in izpopoljnena. Pomoje tu ne gre za toliko za postavo in kilograme, ampak za njeno držo, samozavest, sjaj…

Razhod je zadnja stvar, ki jo vedno lahko naredi. Sevada v primeru, da je nevzdržno in je res bedak, podpiram ločitev.

Poporodne depresije znajo biti hude. Poišči motivatorko in začnita skupaj v boju nad kg. Predvsem potrebuješ, da se razbremeniš.

3 mesece po porodu ne greš s prijateljicami telovadit, no. A pa kofetkat.

Če se tip tako obnaša, mu jaz otroka niti ne bi upala pustit. Ne vem, če gre tlele res za popor. depresijo, mislim, ob takem tipu jasno rataš povožena. Če res meniš, da gre za depresijo, poišči strokovno pomoč, čim prej.

Kakšen pa je bil prej? Si je otroka želel?

In spet vas je tlele nekaj zašlo – ni point v tem, da bi bilo kao treba shujšat (ma kakšne motivatorke, lepo prosim), point je v tipu, ki je bedak.

Tazga goveda prepricanega v svoj prav, mu nima smisla razlagat..

Jaz bi naredila od uzadi stvar. Me razumes…hecen sem napisala,ampak..ne bi se pogovarjala,Jokala dopovedovala pol pa pustila..

Ne moj cas je dragocen? Vse te korake bi preskocila .vzela otroka in sla.

Njemu si vrgla zogo in naj neki naredi z njo..ce zeli.

Ti pa ne joci, pojd dr pa veliko se druzi….

Kaj bos s takim govedom, da ti bo sral celo zivljenje za stvari, ki jih ne mores spremenit cez noc. Nima pojma o zivljenju.zasluzi si tako samarcino da je joj.

A Rabis to?…

Takole278, 07.02.2022 ob 22:28

In ne, absolutno mu ne puščaj otroka.Prijateljice in telovadba bodo počakali.

Zdaj si mama.Kilograme lahko zgubiš tudi na svežem zraku na sprehodu z vozičkom.

Ne sme otroka pustit očetu?

Otrok je od obeh, skrajni čas je da oba začneta skrbet zanj. Hočeš rečt da je njen mož opravilno nesposoben?

Nahrani otroka in ga pusti v varstvu pri možu. Sama pojdi ven na zrak da si malo zbistriš glavo. Super bi bilo da se zmeniš še s kako prijateljico, da malo počvekata.

Lažje ti bo, dobila boš več energije.

Drugače pa izkoristi lepo vremo in pojdi čim večkrat ven z vozičkom. Meni je to ful pomagalo. Nič hudega če ne bo vse pospravljeno, kosilo skuhano.

Pa a si 9 mesecev samo žrla al kaj? Imam 3 otroke pa sem bila po enem nesecu po porodih takšna kot pred nosečnostjo.  Po približno 3 mesecih po porodih je bilo tudi s posteljnimi aktivnostmi tako kot prej, s tem da se je meni po 1 porodu dobesedno odpeljalo od sexa. Nisem in nisem imela dovolj, izkoristila sva vsak prosti trenutek. Hormoni delajo svoje.

Zanemarjena si, 08.02.2022 ob 12:59

Pa a si 9 mesecev samo žrla al kaj? Imam 3 otroke pa sem bila po enem nesecu po porodih takšna kot pred nosečnostjo.  Po približno 3 mesecih po porodih je bilo tudi s posteljnimi aktivnostmi tako kot prej, s tem da se je meni po 1 porodu dobesedno odpeljalo od sexa. Nisem in nisem imela dovolj, izkoristila sva vsak prosti trenutek. Hormoni delajo svoje.

Zeh, še ena, ki ne očitno ne razume …

Si izjema, to ves, tega sr zavedas in zdaj se hvalis!

Tako je, če ne poslušaš svoje ženske intuicije, ampak razmišljaš s tujo spodnjo glavo in se ji pustiš oplodit.

zakaj svojo zgodbo vsiljuješ avtorici?? To si bila ti, pri njej je drugače.

jebemti citiranje!! za tisto ki je trikrat rodila!

Otroka daj fotru v varstvo. Ti pa v fitnes in obvezno ljubimca.

On vid sam pir.

Tuki ni kruha. Mu prov pride da se skregata da lahko gre na pivo.

TaKega tipa  cloveka lahk

strezni samo en sok. Ce ga strezni.

Avtorca naj ti bo motivacija in shujsaj se uredi in mu pokazi sredinca. Nesramnez nesramen

Kovčke pred vrata pa dobro prezrači.

BRavo.

Ena južna neprijavljena, 08.02.2022 ob 19:27

BRavo.

Namenjen Imona.

Kaj si pa takega izbrala imela si časa kolikor si ga hotela, kaj zdaj kriviš moškega tak je bil skozi, če tega nisi opazila oz. si opazila zadnje 3 mesece si sama kriva.  Tudi te ločitve, ki so zgoraj omenjene ja rešitev je da greš na svoje, da boš pa partnerja dobila je pa zgodba zase. Če te pretepa se absolutno loči, če pa je jebiveter pa premisli kaj dobiš z ločitvijo razen polen pod noge. Mamice niso neka zaželjena roba, kakor sem že večkrat omenil ampak se to na tem forumu neprime. Sicer boš sama izkusila ločene mamice noče noben za za skupno življene ampak le za vesele urice. Za to pa je kriva celotna lahka družba, položaja ti neprivoščim ampak tako pač je.

Se strinjam! Tale tvoj partner niti ne ve, kaj je dojenček in kako je z žensko po porodu! Zdaj si v prvi vrsti mama in ne manekenka. Shujšala boš, če ne prej, ko boš šla delat. Zdaj ni čas za delat neke diete, jesti moraš pravilno in raznovrstno hrano, še posebej, če dojiš. Ko bo prišla pomlad, boš dojenčka z vozičkom lahko vozila na dolge sprehode!

Zdi se mi, da tale tvoj partner si tega otroka niti ni želel. Potrebujeta temeljit pogovor. Zdaj si najbolj ranljiva in potrebuješ pomoč in ne šinfanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close