Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kako je zdaj s to karanteno?

Kako je zdaj s to karanteno?

Včeraj smo imeli ožje družinsko srečanje, danes pa me je sorodnica obvestila da je pozitivna. Mi doma smo se danes samotestirali in smo zaenkrat še vsi negativni, verjetno pa je treba kljub temu v karanteno a ne? Naša družina je necepljena, nismo še preboleli covida. Je potrebno do zdravnika, nas da on zdaj na teste, ali se moramo sami testirali, opazovati, če bi slučajno zboleli? Ali je potrebno stopiti v stik z NIJZ? Kako to sploh poteka, ko nekdo zboli in si bil v stiku z njim?

Po pravilih morate v karanteno, lahko naredite samoprijavo v karanteno na spletni strani NIJZ, odločbo dobite takoj na mail, obvestite delodajalca. Traja en teden.

Meni npr. dol visi za vse te ukrepe, karantene in nategovanje, zato se tudi v tem primeru, ko so me obvestili, da smo bili v stiku s pozitivno osebo, nisem prav nič sekirala. Nisem se testirala, nisem zbolela, živela sem normalno naprej. In evo, še kar živim … Aja, nisem še prebolela, vsaj da bi jaz vedela, ne (v bistvu sem se v vsej tej trapariji testirala samo dvakrat zaradi neodložljivih opravkov), in seveda nisem cepljena.

Da bi se pa sama dala v neko karanteno, mi pa še na misel ne pride.

Jaz na vašem mestu ne bi šla v karanteno.Tudi v šoli jim ni potrebno iti zarad okuženega sošolca ampak se morajo vsak dan testirati.Testirajte se in normalno živte.

Morali bi v karanteno. Samoprijava, kot so ti že povedali zgoraj, in to je to. 1 teden.

To, kar pa nekateri pišete, mi je povsem nepredstavljivo in popolnoma neodgovorno! Tudi, če vam testi kažejo negativno in nimate nobenih znakov, še ne pomeni, da v resnici nimate okužbe, ki jo veselo širite okoli. Sama in kar nekaj mojih znancev smo primer, ko hitri testi mnogo dni niso pokazali okužbe, pa smo vedeli, da smo okuženi (ker so bili naši družinski člani, sama sem imela tudi izrazite simptome, pa ne domači in ne testi pri izvajalcih niso in niso pokazali plusa, šele pcr ga je). Omikron pa je tako nalezlji, da ni variante, da ni preskočil, če ste se družili.

Aja, nisem cepljena. Sem pa odgovorna.

Odgovor na objavo uporabnika
ahahaha, 06.02.2022 ob 20:51

Meni npr. dol visi za vse te ukrepe, karantene in nategovanje, zato se tudi v tem primeru, ko so me obvestili, da smo bili v stiku s pozitivno osebo, nisem prav nič sekirala. Nisem se testirala, nisem zbolela, živela sem normalno naprej. In evo, še kar živim … Aja, nisem še prebolela, vsaj da bi jaz vedela, ne (v bistvu sem se v vsej tej trapariji testirala samo dvakrat zaradi neodložljivih opravkov), in seveda nisem cepljena.

Da bi se pa sama dala v neko karanteno, mi pa še na misel ne pride.

zakaj ti je to smešno?  kaj če nekoga nevede okužim naprej? sorry, ampak si res primer zelo neodgovorne osebe, ni ti mar za lastno zdravje, še manj pa za drugo.

Neverjetno kakšni strahopetci ste tule. Bojite se enega navadnega prehlada, ki morda se to ni in zganjate tak cirkus, da to ni za verjet. Normalno pojdite v službo kot ponavadi in ne komplicirajte zadevo. Ali pa se preprosto zaprite v klet in tam ostanite vsaj 10 dni.

Budy, 06.02.2022 ob 21:54

Neverjetno kakšni strahopetci ste tule. Bojite se enega navadnega prehlada, ki morda se to ni in zganjate tak cirkus, da to ni za verjet. Normalno pojdite v službo kot ponavadi in ne komplicirajte zadevo. Ali pa se preprosto zaprite v klet in tam ostanite vsaj 10 dni.

Najprej disclaimer: Naša družina ni cepljena. In se ne bojimo Covida.

Kar pa ne pomeni, da je Covid nedolžen, vsaj ne za vse. In ravno zaradi tega, ker je nepredvidljiv in ne moreš vedeti, kako bo vplival na drugega, je odgovornost moralna dolžnost vsakega izmed nas! Cepljenega ali necepljenega.

DJ Pero, rings a bell?

Saj odgovornost do svojega in tujega zdravja ne pomeni, da se ljudje zapirajo v klet. Lol.

Evo, ravno končala s karanteno po prebolelem kovidu. Sem že doživela kaj hujšega kot je ta strašni kovid. Nobeden v familiji se ni od mene okužil, pa so bili vsi v karanteni. Če bi to vedela, ne bi otroka doma zadržala. Zdaj je bil za brezveze doma.

Ne hodit v karanteno, testiranje vsak dan, maska, pa bo. Pa sami se testirajte, ne hodit tja. jaz sem bila na samotestiranju pozitivna, v kontejnerju pa ne. toliko o teh testirnih mestih.

od petka karantena ne velja za nikogar, samo še testiranje, pozitivni gre v izolacijo, njegovi stiki pa na teste vsak dan.

Lanili, 06.02.2022 ob 22:14

Evo, ravno končala s karanteno po prebolelem kovidu. Sem že doživela kaj hujšega kot je ta strašni kovid. Nobeden v familiji se ni od mene okužil, pa so bili vsi v karanteni. Če bi to vedela, ne bi otroka doma zadržala. Zdaj je bil za brezveze doma.

Ne hodit v karanteno, testiranje vsak dan, maska, pa bo. Pa sami se testirajte, ne hodit tja. jaz sem bila na samotestiranju pozitivna, v kontejnerju pa ne. toliko o teh testirnih mestih.

Po bitki je pa res lahko biti general, kajne?

Pri nas je najprej zbolel mož, nato pa lepo še obe s hčerko. Ni pravila. S tem, da nama testi obema niso kazali okužbe! Šele PCR test je pokazal. Tako da ti hitri testi so popolnoma nerelevantni oz. pokažejo okužbo šele, ko je ta zelo razvita.

Ojoj,zdej je prehlad dobil ime…za posrat.

Spet sami neki vele pametnjakoviči, a noben ne zna odgovorit v zvezi z vprašanjem. Zaradi takih neodgovornežev vsi naj******

nino972, 07.02.2022 ob 05:33

Spet sami neki vele pametnjakoviči, a noben ne zna odgovorit v zvezi z vprašanjem. Zaradi takih neodgovornežev vsi naj******

Je bilo lepo povedano, 2x. Avtorica mora narediti samoprijavo in v karanteno.

tudi meni ni jasno.

dva otroka okuzena in potrjena s pcr testom.

pricakovala sem s strani NIJZ kaksno odlocbo o izolaciji, kot je bilo do sedaj, ampak z njihove strani nesem prejela nic ?

prej so tudi klicali in so zeleli vedeti, kdo vse zivi v skupnem gospodinjstvu. Po novem – nic!

Tudi obrazca za samoprijavo izolacije vec nekako ne najdem na nijz straneh.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close