Pomurska
zanima me418, 06.02.2022 ob 12:40
V Pomurski regiji se nekatere hiše z zemljiščem kar ugodno prodajajo. Zanima me, če je kdo že šel v investicijo za stara leta za nadomestno gradnjo in preživljanje starosti v tistih koncih. Kakšni so tam ljudje? Te čudno gledajo kot priseljenca, ki ne zna gučati?
Kolikor sem slišala, so tam en svoj čas na veliko kupovali Angleži. Zdaj ne vem, kako je. Veliko je zapuščenih kmetij, ki se tudi za male zneske ne morejo prodati. Sami ljudje niso problem, problem so voluharji mrhovinarji, ki izkoriščajo revščino in stisko ljudi in preko zastavljalnic, rubežev za drobiž naprej preprodajo. Saj tako je skoraj povsod, ne samo v Prekmurju. Redki imajo srečo, da imajo kaj podedovano in stilsko obnovljeno.
Anonimno, 06.02.2022 ob 13:39
Kolikor sem slišala, so tam en svoj čas na veliko kupovali Angleži. Zdaj ne vem, kako je. Veliko je zapuščenih kmetij, ki se tudi za male zneske ne morejo prodati. Sami ljudje niso problem, problem so voluharji mrhovinarji, ki izkoriščajo revščino in stisko ljudi in preko zastavljalnic, rubežev za drobiž naprej preprodajo. Saj tako je skoraj povsod, ne samo v Prekmurju. Redki imajo srečo, da imajo kaj podedovano in stilsko obnovljeno.
Zapuščene kmetije verjetno na samem? Hočeš reči, da so te nizke cene posledica rubeža? Meni bolj izgleda, da so stari ljudje pomrli, dediči živijo drugje in hočejo dobiti vsaj nekaj za ta kos zemlje.
zanima me418, 06.02.2022 ob 16:07
Zapuščene kmetije verjetno na samem? Hočeš reči, da so te nizke cene posledica rubeža? Meni bolj izgleda, da so stari ljudje pomrli, dediči živijo drugje in hočejo dobiti vsaj nekaj za ta kos zemlje.
Vsega po malo. Vedno je bila to precej oddaljena odmaknjena regija in so bile zaposlitve redke, vsi so hodili čez mejo delat, ali pa so se selili v MB ali Lj, tudi rubeži so žal.
To o Angležih na Goričkem je izmišljotina, reklamni trik neke nepremičninske agencije.
Jih je ene par, ni pa invazije. Kot tudi ni invazije Madžarov ali Avstrijcev.
Praznih hiš in kmetij pa kolikor hočeš. Od ruševin, do modernih hiš. Cena je odvisna od pripadajočih zemljišč. Če nimaš statusa kmeta, so po zakonu pred tabo v vrsti glede nakupa praktično vsi, država/občina, mejaki, drugi kmetje.
Lahko iščeš v gosteje naseljenih vaseh, lahko iščeš kje na samem. Najprej začni pregledovat ponudbo na nepremicnince.net.
Potem pa se malo zapelješ po terenu, da vidiš kateri del pokrajine ti ustreza.
Sicer pa so Prekmurci v redu, sčasoma ti lahko začne presedat njihova gostoljubnost. 😉 Težko razumejo, da rečeš, da česa ne boš pil ali česa ne boš jedel.
Vidiš, kako smo si različni. Jaz bi pa znorela na 60 kvadratih, stisnjena med dvema štukoma med sostanovalci, ki se ob polnoči tuširajo in tolčejo z vrati lifta. Je ni prednosti na dosegu 15 minut, ki bi odtehtala mirno branje knjige na terasi, ločene kopalnice in odličen spanec vsako noč. Se za ceno tega raje vsak dan vozim 45 min v eno smer. Je pa na tvojo varianto računala moja sestra, ki je kupila stanovanje v prestolnici pred 20 leti. Takrat je imela do službe res 20 min s trolo ali avtom. Danes za to isto pot zaradi povečanega prometa potrebuje najmanj 40 min. Čedalje bolj pa pogreša vse zgoraj našteto, a zaradi šole otrok, se ne more preseliti.
V Pomurje na stara leta? Če bi živela v bloku, zamenjam za majhno hiško z vrtom takoj! Če sva z možem na stara leta skupaj, super. Če bi kateri od naju ostal sam pa sem prepričana, da bi bila tam manj osamljena, kot v bloku sredi prestolnice.
Forum je zaprt za komentiranje.