Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Ali se lahko večkrat na dan testiraš s hag testi

Ali se lahko večkrat na dan testiraš s hag testi

Torej, ali greš lahko večkrat v enem dnevu na test na vstopno točko za hag test za covid?

Menim, da ob dveh pozitivnih osebah, bolanih doma in ob bolezenskih znakih kot so vročina, kašelj, bolečina v žrelu, pozitiven samotest… bi test moral pokazati pozitivno. In ker mi ni… ali grem lahko na test na drugo vstopno točko, v upanju, da mi bojo bolje vzeli bris.

Odgovor na objavo uporabnika
Nvm163, 05.02.2022 ob 14:18

Torej, ali greš lahko večkrat v enem dnevu na test na vstopno točko za hag test za covid?

Menim, da ob dveh pozitivnih osebah, bolanih doma in ob bolezenskih znakih kot so vročina, kašelj, bolečina v žrelu, pozitiven samotest… bi test moral pokazati pozitivno. In ker mi ni… ali grem lahko na test na drugo vstopno točko, v upanju, da mi bojo bolje vzeli bris.

pusti test dalj kot 15 minut doma… in malo dni pocakaj, vasih z zamudo pokaze… cem ta eno, ki je imela vse simtome in jije sele drugi dan pokazal test doma na pcr je bila seveda pozitivna… je pa res, da smo zdaj vsi oropani za tocne teste vsaj kolikor toliko tocne kar so bili pcr… to na hat je vse bolj loterija

se naredi si prvo samotest in ce je pozitiven s tistim pojdi tja in jim ga pokaži… potem bo verjetno tud hat test drugacen

Ma saj Beovic rekla,da si lahk zvecer že pozitiven,skratka pozitiven si lahk čez 10 minut oziroma ,če se testiras na 15 min,ah  ja,a vi to resno?!

Ja, sej sem povedala, da sem doma bila pozitivna. Pa da imam vročino in da ne bi rada not v kontejner lezla… nič ga ni skrbelo, sem naredila test in evo, negativen. Wtf

Zdej sem pa zdravnici pisala… v upanju, da me sploh da na pcr test v doglednem času.

Šla bom pol jutri spet v kontejner… to je gladko noro. Zdrava se moram testirat, da dokazujem, da sem negativna, pravzaprav je pa še huje, ko moram bolana lazit okoli in dokazovati, da sem pozitivna. Narobe svet.

Ja lahko gres veckrat, kot vem ni nobene evidence. Sestra bila v enem kontejnerju negativna v drugem pozitivna. Partner doma pozitiven, v dveh kontejnerjih negativen.prosil, ce si lahko sam odvzame bris, ker ocitno zna bolje, niso dovolili.

Pa se to, potrdilo o prebolelosti na podlagi hitrega testa velja samo A SLO. Menda je razmuljivo, da za vem rabis pcr dokazilo o prebolelosti. Potemtakem bomo v poletnih dneh lazje pritiskali s cepljenjem, ce bomo zeleli na morje?

Torej, lahko sumimo, da, ali testi ne veljajo nič, ali pa imajo navodila taka, da v 5 min zavržejo test, ali pa imajo taka navodila, da nepravilno jemljejo vzorce. Potlej bo manj pozitivnih in bo lažje promovirat cepljenje.

Imam občutek, da ti privat izvajalci namenoma jemljejo teste tako na nežno, da 1. pride več ljudi k njim in 2. da tudi kužen pride večkrat, ker potem bo konec cvenka od te osebe vsaj za pol leta.

Moj mož je imel znake, se je doma testiral, pozitiven, v kontejnerju negativen. Naslednji dan je pozitiven test nesel s sabo in zatežil, da mu vzamejo bris iz sredine glave, če je potrebno. In so ga, še domov je prišel ves solzen. In seveda pozitiven. Tudi pcr je potrdil okužbo.

Od včeraj imava iste znake s hčerko (vročina, bolečine v žrelu, glavobolj, bolečine v sklepih, utrujenost). Včeraj test negativen, danes negativen:-( Jutri se grem parkirat pred kontejner in povem, da ne oddidem, dokler ne sproducirajo pozitivnega testa, ker ni variante, da nimam Covida ob pozitivnem možu in z enakimi simptomi.

Nvm163, 05.02.2022 ob 17:24

Torej, lahko sumimo, da, ali testi ne veljajo nič, ali pa imajo navodila taka, da v 5 min zavržejo test, ali pa imajo taka navodila, da nepravilno jemljejo vzorce. Potlej bo manj pozitivnih in bo lažje promovirat cepljenje.

testi so fovs ze na splošno nezanesljivi… peoblematicen je predvsem cas kako dolgo se caka na rezultate… mnogim sele krepko vec kot po 15 min pokaze pozitivno in so bili tudi na pcr potem pozitivni, pa so imeli simptome… vsi ti so po 15 min na hat negativni v ko tejnerju, ker nihce ne caka dalj casa… zato je to s hitrimi testi vse bolj tak fovs

Pred tremi tedni se je otrok v šoli okužil.Z možem nisva zbolela.Sva šla na naredila vse teste,tudi pcr in povsod sva bila negativna.Pa sva imela znake okužbe. Zdaj je mož zbolel.Ni imel znakov,kasneje je mal kašljal,zahripanost,nahod. Je že četrti dan od njegovega pozitivnega brisa,jaz pa spet še vedno negativna…če se še od njega ne okužim sem pa res fenomen…res pa je,da sem kovid prebolela decembra 2020…nismo cepljeni…

še ena taka, 05.02.2022 ob 18:06

Imam občutek, da ti privat izvajalci namenoma jemljejo teste tako na nežno, da 1. pride več ljudi k njim in 2. da tudi kužen pride večkrat, ker potem bo konec cvenka od te osebe vsaj za pol leta.

Moj mož je imel znake, se je doma testiral, pozitiven, v kontejnerju negativen. Naslednji dan je pozitiven test nesel s sabo in zatežil, da mu vzamejo bris iz sredine glave, če je potrebno. In so ga, še domov je prišel ves solzen. In seveda pozitiven. Tudi pcr je potrdil okužbo.

Od včeraj imava iste znake s hčerko (vročina, bolečine v žrelu, glavobolj, bolečine v sklepih, utrujenost). Včeraj test negativen, danes negativen:-( Jutri se grem parkirat pred kontejner in povem, da ne oddidem, dokler ne sproducirajo pozitivnega testa, ker ni variante, da nimam Covida ob pozitivnem možu in z enakimi simptomi.

pisi raje zdravnici za pcr ker tako tam ocitno ne bos prisla do pozitivnega t.

Necepilka, 05.02.2022 ob 18:22

Pred tremi tedni se je otrok v šoli okužil.Z možem nisva zbolela.Sva šla na naredila vse teste,tudi pcr in povsod sva bila negativna.Pa sva imela znake okužbe. Zdaj je mož zbolel.Ni imel znakov,kasneje je mal kašljal,zahripanost,nahod. Je že četrti dan od njegovega pozitivnega brisa,jaz pa spet še vedno negativna…če se še od njega ne okužim sem pa res fenomen…res pa je,da sem kovid prebolela decembra 2020…nismo cepljeni…

vidis ihan pa grozi kako prebolevnost ne velja nic..

moj necak je zbolel marca 21… letos decembra v potrjenem stiku v soli v naravi ostal zdrav, zdaj cel mesec doma z bolnimi vsemi odraslimi starsi, stari starsi vsi potrjeni na pcr on hvala bogu se vedno zdrav… tolk o tem kako prebolelost ne sciti in ne velja

me pa zanima, ce se bo najdel junak, ki ima recimo malo več denarja in bo lahko pogresil stotaka za pcr in ce bo dobil pozitiven razultat, ce bo potem tozil vse te v kontejnerjih za napacno diagnozo

Hcera. Zjutraj negativna. Vrocina 39,5, bolece grlo, bolele kosti in misice, izguba glasu.

ponovimo test zvecer. Zelo blago potitivna. Naslednje jutro domaci test ze pokaze dve krepki crtici.

kontejner – negativna. Isti dan pcr – pokazal pozitivno.

pa kaj bos?

Ena777, 05.02.2022 ob 19:49

Hcera. Zjutraj negativna. Vrocina 39,5, bolece grlo, bolele kosti in misice, izguba glasu.

ponovimo test zvecer. Zelo blago potitivna. Naslednje jutro domaci test ze pokaze dve krepki crtici.

kontejner – negativna. Isti dan pcr – pokazal pozitivno.

pa kaj bos?

Mislim, da bi bilo potrebno šalabajzarske izvajalce prijavljati na NIJZ. Ker jim gre očitno samo za zaslužek – torej, bolje, da si šele 3. ali 5. pozitiven kot prvič, sic.

Hodim na testiranja v kontejner in Fabjanu.Prej so res preveč nežno bris vzeli.Po novem,ne vem ali so dobili nova navodila pa ti ornk vzamejo, še bolj palčko v nos zabijejo in vrtijo….pri Fabjanu mi je 3×globoko v nos zabila in zraven vrtela….tk,da so se ” popravili”

Anonimno 10899, 05.02.2022 ob 15:53

Ja lahko gres veckrat, kot vem ni nobene evidence. Sestra bila v enem kontejnerju negativna v drugem pozitivna. Partner doma pozitiven, v dveh kontejnerjih negativen.prosil, ce si lahko sam odvzame bris, ker ocitno zna bolje, niso dovolili.

Pa se to, potrdilo o prebolelosti na podlagi hitrega testa velja samo A SLO. Menda je razmuljivo, da za vem rabis pcr dokazilo o prebolelosti. Potemtakem bomo v poletnih dneh lazje pritiskali s cepljenjem, ce bomo zeleli na morje?

Zagotovo tudi zato, ker so testi različnih proizvajalcev, različne občutljivosti, zagotovo -pa nekateri so bili izdelani  morda samo za specifičen virus ( npr. Delto in predhodnje nezmutirane),  zdaj imamo pa že najamnj ta XX različico:

Pri nas uporabljani  HAG tetsi so od različnih proizvajalcev – vam piše na testu.si preverite sami, npr.

1. Shenzen-Ultra Diagnostic Biotec Co.

2. Hangshou Alltest Biotech Co.

Necepilka, 05.02.2022 ob 21:29

Hodim na testiranja v kontejner in Fabjanu.Prej so res preveč nežno bris vzeli.Po novem,ne vem ali so dobili nova navodila pa ti ornk vzamejo, še bolj palčko v nos zabijejo in vrtijo….pri Fabjanu mi je 3×globoko v nos zabila in zraven vrtela….tk,da so se ” popravili”

Verjetno so dobil okrožnico, da morajo dosegat dnevno “normo” okuženih. 🙂 😛 🙂  Zato tako vztrajno,  intenzivno in poglobljeno sedaj vrtajo po nosovih.

Meni tudi nikoli niso pregloboko rolkali po nosu, me sploh bolelo ni, noben problem. Je pa res, da je bil test pri meni potreben dosedaj samo za koriščenje dejavnosti JU ( 2x sodišče in 2x za laboratorij za redno kontrolo ), nikoli iz naslova obolelosti ali suma na obolelost.

bom tukaj vprašala: a se dobijo v lekarni tudi posamični testi za samotestiranje, ali so samo v kpl po 5 skupaj… za nakup mislim to, ne za solarje…

NIč ne veš – seveda je vsak test, ki ti ga naredijo po “kontejnerjih, balonih , šotorih, ipd” zaveden v sistem – vsaj pri meni je,  v zVem je vse lepo vidno: datum tetsiranja, ura, ime testa, rezultat…..

Jasno da te zavedejo v sistem, saj oddaš tudi št. svojega zdr. zavarovanja. zakaj pa misliš, da moraš dat kartico, no ? 🙂

seveda je vsak test zabeležen v povezavi s tvojo zdr. kartico, 05.02.2022 ob 22:00

NIč ne veš – seveda je vsak test, ki ti ga naredijo po “kontejnerjih, balonih , šotorih, ipd” zaveden v sistem – vsaj pri meni je,  v zVem je vse lepo vidno: datum tetsiranja, ura, ime testa, rezultat…..

Jasno da te zavedejo v sistem, saj oddaš tudi št. svojega zdr. zavarovanja. zakaj pa misliš, da moraš dat kartico, no ? 🙂

za avtorico Anonimno 10899

seveda je vsak test zabeležen v povezavi s tvojo zdr. kartico, 05.02.2022 ob 22:00

za avtorico Anonimno 10899

Ja ze res, nihce pa tega ne ve, nihce te ne ustavi…torej- lahko gres veckrat v enem dnevu.

dvv, 05.02.2022 ob 21:59

bom tukaj vprašala: a se dobijo v lekarni tudi posamični testi za samotestiranje, ali so samo v kpl po 5 skupaj… za nakup mislim to, ne za solarje…

dvv- lahko se kupi samo en test:

.https://www.lekarnaljubljana.si/artikel/boson-covid-19-hitri-antigenski-test-1-test

en sam samcat, 05.02.2022 ob 23:35

dvv- lahko se kupi samo en test:

.https://www.lekarnaljubljana.si/artikel/boson-covid-19-hitri-antigenski-test-1-test

pa to velja za celo slo al sam za lekarne ljubljana

dvv, 05.02.2022 ob 23:49

pa to velja za celo slo al sam za lekarne ljubljana

zagotovo tudi lekarna v tvojem kraju bivanja, ki je v morda v mreži drugih lekarn od ljubljanskih, ima tudi samo po en tst za kupit. Pokliči in vprašaj, ali pa ko greš usput, skočiš not za preverbo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close