Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kako si to avstrijska oblast predstavlja?

Kako si to avstrijska oblast predstavlja?

Precepljenost v Avstriji znaša nekaj čez 76%. Koga? Vseh prebivalcev ali samo polnoletnih?

Kazen za necepljene bo od 600 € v hitrem postopku do 3600 € v rednem postopku. In kaj je tu hitri kaj pa redni postopek? A bo policaj ob kontroli prometa ustavil človeka in ga by the way vprašal še, če je cepljen oz. bo zahteval poleg vozniške in prometne se cepilno knjižico??

Za katere ljudi bo kazen 600 €? Za katere bo pa 3600? Kdo bo o tem odločal? Policaj?

A so Avstrijci vse to dorekli in razčistili in samo naši novinarji ne navedejo dovolj natančnih podatkov ali je možno, da še sama avstrijska oblast nima pojma, kako točno bo izvedla ta svoj fašistični ukrep proti necepljenim ljudem.

Ni za pozabit, da gre navsezadnje ua državo, ki je rodila Hitlerja. Vsaj on bi bil ponosen na njih, če že ne kar vsak.

P.S. Popolnoma me je minilo vstopiti (v to sicer lepo in zanimivo) deželo. No, saj itak ne morem, nimam PC… Od takih kot sem jaz, tudi “turističnega” denarja nočejo.

A še vedno mislite, da bo to res? To je poteza, da bodo do takrat dobili še nove ljudi, ki se bodo cepili. Od tega ne bo nič.

Odgovor na objavo uporabnika
Karel veliki, 05.02.2022 ob 08:04

A še vedno mislite, da bo to res? To je poteza, da bodo do takrat dobili še nove ljudi, ki se bodo cepili. Od tega ne bo nič.

Tud js tk mislim.. past v katero se jih še velik ujame.. ?

Nič ne bo iz tega!! To je še zadnji poskus, da na nek način poskušajo pocepiti še necepljene. Politiki umazani so podkupljeni s strani Big Pharme!

Jaz tud ne grem več v Avstrijo, ne smučat, ne na njihova jezera, ne v hribe! Mater jim fašistično!

Strinjam se s tem, kar ste napisali.

Vse te naše govorke in zdravnice razumem in jih spoštujem, le Mateja mi  ni všeč,  ker je kruta. V tej situaciji je razmejila stvari na belo in črno, sivo zanjo ne obstaja. Razumem tudi njen pogled, vendar je ta pogled ozek in zelo nesramen. Lahko rečem skrajni. Sem se cepila veste, gospa Mateja. In nikdar več se ne bom. Imam 2 majhna otroka. Za njiju živim. 1 mesec od cepljenja sem imela take težave s srcem, da nisem funkcionirala. Lepo prosim. Me bo lažje ubil covid ali cepivo? Ne mi tukaj o številkah koliko je miokarditisov po kovidu. Glede cepljenja je treba gledati človeka in vsakemu namignili kaj je zanj bolje. Logično,  da je za mojo mamo bolje, da se cepi, ker bi jo korona pokopala, toda oprostite, cepiti 12 letnega fanta, v razcvetu pubertete, ki je zdrav… Prvi otrok, ki bo v Sloveniji zaradi cepiva umrl – ga boste imeli na vesti.

Seveda, vi bi obvezno cepljenje, ker je bolje umret zaradi cepiva, kot zaradi korone. Če vam po cepivu ni bilo nič… oprostite – nekaterim je po cepljenju zelo hudo.

Para Bellum, 05.02.2022 ob 08:00

Precepljenost v Avstriji znaša nekaj čez 76%. Koga? Vseh prebivalcev ali samo polnoletnih?

Kazen za necepljene bo od 600 € v hitrem postopku do 3600 € v rednem postopku. In kaj je tu hitri kaj pa redni postopek? A bo policaj ob kontroli prometa ustavil človeka in ga by the way vprašal še, če je cepljen oz. bo zahteval poleg vozniške in prometne se cepilno knjižico??

Za katere ljudi bo kazen 600 €? Za katere bo pa 3600? Kdo bo o tem odločal? Policaj?

A so Avstrijci vse to dorekli in razčistili in samo naši novinarji ne navedejo dovolj natančnih podatkov ali je možno, da še sama avstrijska oblast nima pojma, kako točno bo izvedla ta svoj fašistični ukrep proti necepljenim ljudem.

Ni za pozabit, da gre navsezadnje ua državo, ki je rodila Hitlerja. Vsaj on bi bil ponosen na njih, če že ne kar vsak.

P.S. Popolnoma me je minilo vstopiti (v to sicer lepo in zanimivo) deželo. No, saj itak ne morem, nimam PC… Od takih kot sem jaz, tudi “turističnega” denarja nočejo.

Po moje da njihova oblast tega še ni čisto dobro premislila…

Mantra, moja sestra je cepljena 2x. Po drugem cepljenju je bilo tako hudo z njo, da je rekla, da ne gre po noben odmerek več!

Hja, spet se monovci in fbjevci v nedogled ukvarjajo z Avstrijo. Zakaj vas Avstrija tako skrbi? Vedno znova in znova ubadanje z Avstrijo.

Aja, za dobrim konjem se vedno kadi, pravijo :).

Pa še par odgovorov avtorju:

76% velja za celotno prebivalstvo, torej tudi mladoletni. Če štejemo samo polnoletne pa je številka tam nekje 82, 84, ne vem točno. Pa so še prebolevniki pa nosečnice pa tisti, ki imajo potrdilo, da se ne smejo cepti, tako, da ostane še zelo malo antivakserjev.

Kazni se bodo začele deliti po 15.3. Torej je še prehodno obdobje do takrat. Zaenkrat pa bodo poslali domov obvestila kako naprej. Vsakemu antivakserju posebej.

Kazni pa, če še ne veš, so tudi v Sloveniji večinoma v stilu: 50-500… In, če ne gobcaš, če ne provociraš, če nisi povratnik… dobiš po pravilu najmanjšo kazen. V AT pa se naj bi upošteval tudi dohodek.

In seveda se Avstrijci niti malo ne sekirajo, če ena mona vrešči, da ne bo prišla smučat v Avstrijo. Se dobro zavedajo, da monklje nimajo denarja. Denar prinašajo Nemci, Nizozemci, Skandinavci… kdo bi se potem oziral na par antivakserskih monkelj brez keša?

AJa, pa Avstrijci na meji s Slovenijo kontrolirajo. Na meji z Italijo, Nemčijo, Češko, Švico, Liechtensteinom pa ne. Tudi Italijani, Nemci, Švicarji, ne kontrolirajo mej z Avstrijo. Se pa ve, da iz Slovenije prihaja bolj čuden narod (ne samo Slo, tudi Balkanci).

AJa pa še nekaj: ODilo Globočnik, je bil Slovenec, zaslužen za poboj na milijone Judov. Pa seveda se avstrijski oblastniki ne poklanjajo Hilterju in Globočniku in njunim pomagačem. Se pa slovenski vrh poklanja belogradistem, domobrancem in drugim Hitlerjevim pomagačem. Pa ne samo politični vrh, tudi ogromno nepolitikov v Slo se klanja Hitlerjevim pomagačem. Ko tako radi pod nos mečete Hitlerja. AJa, tudi v Nemčiji ne častijo Hitlerja. To je očitno samo v Slo možno.

za dobrim konjem se kadi, 05.02.2022 ob 09:43

Hja, spet se monovci in fbjevci v nedogled ukvarjajo z Avstrijo. Zakaj vas Avstrija tako skrbi? Vedno znova in znova ubadanje z Avstrijo.

Aja, za dobrim konjem se vedno kadi, pravijo :).

Pa še par odgovorov avtorju:

76% velja za celotno prebivalstvo, torej tudi mladoletni. Če štejemo samo polnoletne pa je številka tam nekje 82, 84, ne vem točno. Pa so še prebolevniki pa nosečnice pa tisti, ki imajo potrdilo, da se ne smejo cepti, tako, da ostane še zelo malo antivakserjev.

Kazni se bodo začele deliti po 15.3. Torej je še prehodno obdobje do takrat. Zaenkrat pa bodo poslali domov obvestila kako naprej. Vsakemu antivakserju posebej.

Kazni pa, če še ne veš, so tudi v Sloveniji večinoma v stilu: 50-500… In, če ne gobcaš, če ne provociraš, če nisi povratnik… dobiš po pravilu najmanjšo kazen. V AT pa se naj bi upošteval tudi dohodek.

In seveda se Avstrijci niti malo ne sekirajo, če ena mona vrešči, da ne bo prišla smučat v Avstrijo. Se dobro zavedajo, da monklje nimajo denarja. Denar prinašajo Nemci, Nizozemci, Skandinavci… kdo bi se potem oziral na par antivakserskih monkelj brez keša?

AJa, pa Avstrijci na meji s Slovenijo kontrolirajo. Na meji z Italijo, Nemčijo, Češko, Švico, Liechtensteinom pa ne. Tudi Italijani, Nemci, Švicarji, ne kontrolirajo mej z Avstrijo. Se pa ve, da iz Slovenije prihaja bolj čuden narod (ne samo Slo, tudi Balkanci).

AJa pa še nekaj: ODilo Globočnik, je bil Slovenec, zaslužen za poboj na milijone Judov. Pa seveda se avstrijski oblastniki ne poklanjajo Hilterju in Globočniku in njunim pomagačem. Se pa slovenski vrh poklanja belogradistem, domobrancem in drugim Hitlerjevim pomagačem. Pa ne samo politični vrh, tudi ogromno nepolitikov v Slo se klanja Hitlerjevim pomagačem. Ko tako radi pod nos mečete Hitlerja. AJa, tudi v Nemčiji ne častijo Hitlerja. To je očitno samo v Slo možno.

Pa to frazo ni vedno dobro umestit v kontekst. Tud požigalec zadimi.. in?

Avstrija je zibelka nacizma, njihov Adolf je bil ta glavni. Morda bodo necepljeni morali nositi broško na obleki ali trak okrog roke.

Ou je, 05.02.2022 ob 09:49

Avstrija je zibelka nacizma, njihov Adolf je bil ta glavni. Morda bodo necepljeni morali nositi broško na obleki ali trak okrog roke.

Hm, pa ti veš, da v Avstriji ni dovoljeno nositi, risati, objavljati kljukast križ?

Da v Avstriji nikomur na kraj pameti ne pade se poglanjat nacistem, Hitlerju?

V Slo kar marsikje vidiš nakracan kljukast križ. Nekateri si ga tetovirajo. Politiki se poklanjajo Hitlerjevim pomagačem domobrancem, ljudje častijo domobrance.

Toliko o nacizmu.

Meni je pa tako smešno kako se bebave mone smešite. V nedogled pljuvate po Avstriji. Slovenci v Avstriji grozijo kako se bodo odselili nazaj v Slovenijo in kako bo Avstrija propadla, ker se bodo slovenski antivakserji odselili.

Prav za režati se vam je, ker ste tako bebavi.

Recimo par primerov:

v Sloveniji se čaka po par mesecev za magnetno resonanco, v AT v par dneh. V Slo na pregled za ščitnico čakaš tudi po več mesecev ali celo več let, v AT v par mesecih. K osebnemu zdravniku v AT seveda takoj prideš, v Slo jokate kako ne pridete do dohtarjev. Termine za operacije dobiš v AT v par tednih, v Slo v par mesecih, celo letih…

Da ne omenjamo plač in delovnih pogojev.

Ampak seveda bodo mone vreščale in zmerjale Avstrijo. Ha, ha ha. Zastonj vreščite, Avstrijcem dol visi za bebave monklje.

za dobrim konjem se kadi, 05.02.2022 ob 09:56

Hm, pa ti veš, da v Avstriji ni dovoljeno nositi, risati, objavljati kljukast križ?

Da v Avstriji nikomur na kraj pameti ne pade se poglanjat nacistem, Hitlerju?

V Slo kar marsikje vidiš nakracan kljukast križ. Nekateri si ga tetovirajo. Politiki se poklanjajo Hitlerjevim pomagačem domobrancem, ljudje častijo domobrance.

Toliko o nacizmu.

Kaj hočeš rečt da v Avstriji zato ker ni dovoljeno risat kljukasti krìž ni nacijev?

Največja parodija pri njih je da je glavna njihova nacionalistična stranka proti naci ukrepom.

Avstrija je zeeeelo daleč od dobrega konja in enkrat po kar dolgem času sem zelo vesela da živim v Sloveniji in ne v Avstriji. Ti pa kar uživaj gor.

Neprijavljena, 05.02.2022 ob 10:04

Kaj hočeš rečt da v Avstriji zato ker ni dovoljeno risat kljukasti krìž ni nacijev?

Največja parodija pri njih je da je glavna njihova nacionalistična stranka proti naci ukrepom.

Avstrija je zeeeelo daleč od dobrega konja in enkrat po kar dolgem času sem zelo vesela da živim v Sloveniji in ne v Avstriji. Ti pa kar uživaj gor.

Meni je tako smešno kako se Slovenci ubadate z Avstrijo, le zakaj? Avstrija se sploh ne ukvarja s SLovenijo, še manj s slovenskimi korona ukrepi. Slovenci imate pa toliko dela z Avstrijo. Spominjate me na male bevskajoče pse, ki se zaganjajo in zaganjano pa bevskajo pa jih noben resno ne jemlje.

Najbolj smešno je bilo, ko so bili mediji v Slo polni lapanja o hrvaškem predsedniku, ki je nekaj lajal po Avstirji. Slovenci pa hopla_: na veliko častili Hrvata, mu ploskali, lepili članke o njem, ga hvaliil, ker je lapal po Avstriji. Oh in sploh car za Slovence. V Avstriji pa sploh ni noben vedel kdo je hrvaški predsednik, še manj, da bi vedeli kaj lapa. Prav smešni ste bili Slovenci s svojim lizanjem riti Hrvatu.

Je pa polna Avstrija Slovencev, Hrvatov, Bosancev, vse rine v Avstirjo. Pendlerji vreščijo proti avstrijskim urepom, zmerjajo Avstrijo, ampak vseeno vsak dan rinejo v Avstrijo. Pač totalno brez ponosa.

V glavnem: Avstriji dol visi za slovenske antivakserje.

Aja, ko že omenajš naciionalistično stranko. Haider pa to. Ti so seveda proti tujcem. Slovenski antivakserji so se pa zdaj zlizali z njimi, jim lezejo v rit. Moraš biti hudo trčen, da to počneš. Totalno brez hrbtenice.

Ja pol se pa smej pa ne pametuj.. glej kk si se vžgala, se kr kadi..

Bravo Avstrijci. Pa saj Avstrijci, če se šteje samo odrasle, so tam okrog 85% precepljeni.

Je pa v Avstriji tudi veliko tujcev, ogromno Balkancev, ti pa so večinoma antivakserji. Te bodo pa stisnili sedaj v kot.

Kaj pa bodo sedaj Slovenci živeči v AT? V FB skupini Slovenci v AT zganjajo celo paniko, ker so večinoma antivakserji. Bodo nastavili ramo ali bodo raje plačali kazen? Službi v AT se noče noben odpovedat.

Bo kar zanimiv razplet.

Avstrijci se itak cepijo. AMpak se morajo tudi tisti, ki gor živijo, čeprav niso Avstrijci.

Takole bom rekla, 05.02.2022 ob 09:23

Mantra, moja sestra je cepljena 2x. Po drugem cepljenju je bilo tako hudo z njo, da je rekla, da ne gre po noben odmerek več!

Upam da ji je zdravstvo prisluhnilo in jo ustrezno obravnavalo. Za trenutno nezmožnost opravil, dobila pomoč…

In da so ji takoj po znakih po cepljenju priznali stranske ucinke

bebave mone se smešite, 05.02.2022 ob 10:02

Meni je pa tako smešno kako se bebave mone smešite. V nedogled pljuvate po Avstriji. Slovenci v Avstriji grozijo kako se bodo odselili nazaj v Slovenijo in kako bo Avstrija propadla, ker se bodo slovenski antivakserji odselili.

Prav za režati se vam je, ker ste tako bebavi.

Recimo par primerov:

v Sloveniji se čaka po par mesecev za magnetno resonanco, v AT v par dneh. V Slo na pregled za ščitnico čakaš tudi po več mesecev ali celo več let, v AT v par mesecih. K osebnemu zdravniku v AT seveda takoj prideš, v Slo jokate kako ne pridete do dohtarjev. Termine za operacije dobiš v AT v par tednih, v Slo v par mesecih, celo letih…

Da ne omenjamo plač in delovnih pogojev.

Ampak seveda bodo mone vreščale in zmerjale Avstrijo. Ha, ha ha. Zastonj vreščite, Avstrijcem dol visi za bebave monklje.

Ko že glih omenjaš magnetno resonanco – čakalna doba je 14 dni. :=)

Ne govorite o stvareh na pamet.

Imam otroka, ki se je cepil – je starejši od 15 let. Zakaj, ga vprašam – da bom zdrav, odgovori. Očitno so ga v šoli napumpali.

No, zdajle preboleva covid na polno. Cepivo si je pustil vbrizgat čisto za brez veze. Hvala bogu, da mu ni nič bilo.

Kje je MR samo 14 dni za čakat?

A pa ti veš, da če je nekaj pometeno pod preprogo…še ne pomeni, da se kaj ne dogaja v glavah, v kleteh itd.

Balkanski, slovenski antivakserji v AT jih bodo dobili po buči :). Samo, grem stavit, da bi raje še rit nastavili za cepljenje, če bi bilo treba, kot, da bi se vrnili v Slovenijo. Gobcajo na veliko, potem pa, ko se bodo začele kazni, bodo pa stali v vrsti za cepivo. V Slo se pa ne bodo vrnili.

Včeraj je bilo že potrjeno v njihovem parlamentu. V veljavo stopi menda že danes, ali v ponedeljek?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close