Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Monovke mislijo, da je smrdeči beli tok normalna zadeva, kar seveda ne drži

Monovke mislijo, da je smrdeči beli tok normalna zadeva, kar seveda ne drži

Oglasil sem se zato, ker so v ene od prispevkov monovke vpile čez avtorja da je kreten, da ne ve nič o ženskih zadevah in da je beli tok normalna zadeva pri ženskah. ŽALOSTNO, DA ŽENSKA KOT ŽENSKA O SEBI VE MANJ KOT MOŠKI IN VELIKO MANJ KOT BI MORALA.ni čudno, da je toliko samskih in nezažeklejnih saj še za svoje mednožje ne znajo poskrbeti.

Beli tok je posledica nehigiene in bolezni tam spodaj, porušenega ph ja, glivic in še česa. če ima ženska beli tok, je tam spodaj nekaj hudo narobe.

Torej, ko smo zdrave in zadovoljne, je vaginalna sluznica normalno prekrvavljena, ravno prav vlažna in brez večjega izcedka. Ko temu ni tako, se lahko pojavi prozoren do belkasto obarvan izcedek, ki mu pravimo beli tok. Ta pa je po mnenju Alfreda Vogla znak, da se je ravnovesje med močmi mikrobov na vaginalni sluznici že porušilo in da mora telo za obrambo vaginalne sluznice poskrbeti dodatno z večjo proizvodnjo sluzi in z aktivacijo imunskih celic.

Seveda se razume, da ne gre za beli tok, ko je povečan vaginalni izcedek npr. posledica vzburjenja ali plodnih dni.

Če takšno stanje traja dlje časa oz. če ne odpravimo vzrokov, ki so pripeljali do neravnovesja mikrobov, se lahko stanje še poslabša z bakterijskim, glivičnim ali kakšnim drugim vnetjem vaginalne sluznice. Primanjkljaj mlečnokislinskih mikrobov namreč zmanjša nastajanje desnosučne mlečne kisline, s čimer se spremeni tudi normalna kislost vaginalne sluznice. Ker je ta potrebna za preprečevanje razvoja škodljivih mikrobov, je logično, da se zdaj lahko razmah škodljivih mikrobov še poveča.

Beli tok je torej prvi alarm, ki sporoča, da mora telo intenzivneje braniti vaginalno sluznico in da mu moramo pri tem kar najbolj pomagati.

Kaj povzroči pojav belega toka?

Pojav belega toka lahko povzroči vse, kar neposredno ali posredno vpliva na spremembo kislosti vaginalne sluznice oz. vse, kar posredno ali neposredno ruši ravnovesje med dobrimi in škodljivimi mikrobi na vaginalni sluznici. Torej poleg neustreznega mila za intimno nego med povzročitelje omenjenih težav sodijo še jemanje antibiotikov, kortikosteroidov, kontracepcijskih tablet, uživanje pretežno sladke, škrobnate hrane, preveč alkohola, psihični stres, preutrujenost , pretesna in premalo zračna oblačila (sintetični materiali), sintetični vložki, kopanje v kloriranih bazenih itd. Z odpravljanjem vzrokov se bo kislost in stanje vaginalne mikroflore ponovno uredilo, beli tok pa bo izzvenel.

Več o vzrokih za nastanek belega toka si lahko preberete tudi v članku Kaj pa beli tok v nosečnosti?

Kako vemo, da je beli tok napredoval v hujše težave?

Kadar ne upoštevamo opozorilnih znakov telesa in vzrokov za alarm ne odpravimo, se lahko težave okrepijo. Če torej pogost pojav belega toka ignoriramo, se lahko razvije glivično, bakterijsko ali kakšno drugo vnetje nožnice. Znanost ugotavlja, da je med vsemi naštetimi najpogostejše prav glivično vnetje. Tega običajno povzroča Candida albicans, ki se prav zaradi spremembe v kislosti sluznice lahko prekomerno razmnoži.

Da imate že glivično vnetje nožnice, boste opazili po belem izcedku, ki pa bo sirast, drobljiv in običajno brez vonja. Natečena sluznica zaradi vnetja pod belimi oblogami tudi močno srbi in peče. Spolni odnosi v takšnem stanju so neprijetni in boleči.

sem moški. Ko sem bil še nedolžen fant, sem imel srečanje z eno deklino v avtu katrci. To je bila moja najbolj grozna spolna in tudi siceršnja izkušnja do takrat. Punca je bila spodaj vsa mastna, strašno smrdeča, bil je to smrdeč beli izcedek, viskozen in lepljiv. Star sem bil okrog 19 let. Po tistem nisem imel punce vse do svojega 25 leta, ko sem končno srečal normalno žensko in se zaupal prijatljem, ki so mi dejali, da sem imel veliko nesrečo, in da vse pičke ne smrdijo.

Fantje, se je potrebno naučit razlike med zdravim ženskim izcedkom, ki se mu dejansko reče beli tok in je brezbarven do belkaste barve, lahko tudi kašast, ter brez vonja in je prisoten ob določenih delih cikla, torej ne vsakodnevno (pri ovulaciji ga je največ). Karkoli drugega, kar ima vonj, je rumenkasto, zelenkasto, sirčkasto, povzroča srbečico in pekočino itd pa govorimo o vnetju-vonj po ribah pomeni vaginozo (bakterijsko vnetje), vonj po kvasu glivično vnetje, potem so seveda še izločki spbjev…

Izbirajte dekleta, ki se ne fukarijo naokoli, saj te fukačice ta vnetja dobivajo tudi z menjavanjem tičev. seveda izbirajte tudi zvesta dekleta, ki niso bila z varalicami. Take zagotovo v lajfu niso imele vnetja.

Odgovor na objavo uporabnika
Zartrose izven profila, 04.02.2022 ob 21:39

Fantje, se je potrebno naučit razlike med zdravim ženskim izcedkom, ki se mu dejansko reče beli tok in je brezbarven do belkaste barve, lahko tudi kašast, ter brez vonja in je prisoten ob določenih delih cikla, torej ne vsakodnevno (pri ovulaciji ga je največ). Karkoli drugega, kar ima vonj, je rumenkasto, zelenkasto, sirčkasto, povzroča srbečico in pekočino itd pa govorimo o vnetju-vonj po ribah pomeni vaginozo (bakterijsko vnetje), vonj po kvasu glivično vnetje, potem so seveda še izločki spbjev…

Izbirajte dekleta, ki se ne fukarijo naokoli, saj te fukačice ta vnetja dobivajo tudi z menjavanjem tičev. seveda izbirajte tudi zvesta dekleta, ki niso bila z varalicami. Take zagotovo v lajfu niso imele vnetja.

ne blebeči kozlarij. avtor ti je jasno napisal in tudi dal strokovno podlago, da to ne drži. zdrava pička nima nobenega belega izcedka. to je zmotno prepričanje tudi marsikaterega bebavega ginekologa. zdrava pička je sluzasta s prozornim sluzom in to je ta zdravi izcedek. nič drugega. preberi si kako strokovno znanstveno luitareturo predno boš spet pisala bedarije kle gor.s takim babam naj grem jaz fukat k še tega ne vedo kaj imajo me dnogami in kaj je noirmalno

Kar se belega toka tiče, se strinjam.

Ni pa rečeno, da ženska, ki ima vnetja, da menja tiče. Vnetje ima lahko tudi nedolžna punca. Glivice, bakterije…

Kar se pa SPB in raznih prenosljivih vnetij tiče pa se kaj rado zgodi, da ženska ima sicer samo enega tiča, ampak je pa tisti obiskal lepo število žensk.

S fukarjenjem sem hotela povedat, da se vaginoze, glivična vnetja tudi tako prenašajo, na to dejstvo pa marsikdo pozablja. nedolžna punca ga na tak način ne bo dobila in pri ženski ki skrbi za higieno bakterijskih vnetij zih ne bo, glivice pa lahko dobi že zaradi jemanja antibiotikov-ampak to je spet neki druzga.

Avtor pa si je malo po svoje prilagodil, ker ga očitno moti tudi zdrav ženski izloček, ti pa nisi dobro prebral, kaj sem jaz napisala. Sprijazni se, da je zdrav izloček del ženske. Al pa pač ne jamri in pusti ženske pri miru pa bo zate najbolje. ?

No ja, vaginozo lahko dobi tudi nedolžna punca, ki skrbi za higieno. Isto velja za glivice pa ne rabi jemati antibiotikov.

Res ne vem, če že avtor svinja po ženskah, zakaj morate še ženske po ženskah svinjati in blebetetati, da so vnetja samo ali, da se okrog f… ali pa, da se ne umiva. Žalostno je, da ženska po ženskah svinja.

Recimo ena reč, ki povzroča glivična vnetja: predolga menstruacija, premočne krvavitve, kri je alkalna, kar draži sluznico in vnetje je tu. In taka vnetja se lahko v nedogled ponavljajo, po možnosti po vsaki menstruaciji. In grem mi na kozlanje, ko ena ženska blebeta take neumnosti o f… in neumivanju. Če bebasti avtor klobasa neumnosti je eno, če pa to ženska je pa spet drugo.

Ha.. še ena clickbait tema.. ker bolj pametnih niste sposobni spacati. A news flash.. moja bestička je ginekologinja že 10 let in pravi, da je največ vnetij pri nosečnicah, ker jim moški spuščajo svojo ogabno spermo not, ki jim poruši ph. Tako da, kondome gor pa ne boste povzročali ženskam težav 😉

Druga zadeva… Slavni monovski drkači se hvalijo na vsa usta kako ga porivajo ‘pomotoma’ v rit, ker mu je ona to dolžna, oz je nima on kaj spraševati ampak si kar vzame, kar ga pripada, potem pa nazaj v fufljo. Et voila.. spet pametnjakoviči moški krivi za ženske težave. Si misliš? Da ne taknem teme o vesoljski ljubezni, univerzalni, odprtih zvezah z njegove strani kakopak, ko kreše vse njene kolegice, sodelavke, znanke in neznanke, v imenu ljubezni do svoje drage in ji tako prinese vse najslabše direkt v njen najbolj občutljiv del telesa. Torej spet moški. Kaj vam to pove? Držte se moških, pa nobena ne bo imela težav z belim tokom in vnetji.

Pf.. lizali bi ji vse votline, še v uho bi ga vtikali, moti jih pa izcedek.. ? koga skušaš prepričati? Nihče ne bo kupil. Sam povem.

Jaz nikjer ne svinjam po zenskah. Fukarjenje pa siri tudi omenjene zadeve, ne le spb. V razmislek, ker ima res prevec zensk vaginozo ( opevani vonj po ribah). To je za tipe huje kot glivice ki jih omenjas. Kot receno, lahko jih dobis ze zaradi jemanja antibiotikov, potem zakisanosti itd, se pa glih tko prenasajo tudi med sex. partnerji.

Jap, moti jih zdrav izcedek, a toliko jih je samozmanipulirancec, ki za drek recejo da ga v cokolado namakajo.. analni izlocki jih ne motjo ?

Tole tvojo “dizertacijo” si lahko vsaka sama prebere na avogel.si. Lepo, da nam tako nesebično posreduješ znanje ampak je preveč copy paste za dober povzetek, tako da – 3.

Btw spomnim se, da so nas v šoli učili, da se beli tok imenuje tudi tista sluz, ki se pojavi ob ovulaciji. Da je lahko njegov izvor normalen, lahko pa nakazuje na bolezen, če je drugačen kot ponavadi, čudne konsistence, vonja ipd. Koliko je pa to poimenovanje strokovno pravilno pa ne vem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close