Ne zapušča več svojega doma
Naj izpostavim svojo skrb, saj se je hčerka iz večne zabavljačice prelevila v pravo samotarko. Zelo me je strah za njeno psihofizično kondicijo. Ni mi všeč, da svojega doma sploh ne zapušča več od kar se je začel kovid. Od prvega dne dela od doma, druži se ne z nikomur, še s fantom sta prekinila vse stike, s katerim sta se razšla dobri dve leti nazaj. Ko pridem na obisk me komaj spusti v stanovanje in mi je tudi jasno zakaj. Ima namreč prvi svinjak, ki ni prav nič v njenem stilu, ona sama pa tudi ne. Neurejena v pižamah ali v neuglednih trenirkah si še hrano naroča na dom, prav tako iz trgovine vse kupi preko interneta. Ne vem kako odnaša smeti, lahko da celo komu plača. Sem pomislila na anksioznost ali deperesijo in po pogovoru in tako na prvo oko res ne izgleda ne eno ne drugo, saj je dobro razpoložena, nič otožna ali kaj podobnega. Alkohol zagotovo tudi ni v igri, ker sem na hitro pregledala smeti, hladilnik, omarice. Hoče me potolažiti in odpraviti s tem, da ji v dani situaciji tako življenje enostavno ustreza, da je srečna in zadovoljna in tako tudi deluje pa vendar me moti ta njen novi življenjski stil. Ne zdi se mi zdrav, niti naraven. Je prav, da ji ne verjamem in je prav, da me skrbi zanjo čeprav je že odrasla? Prijateljice menijo, da je dovolj stara, da ve kaj dela in da ni na mestu da se mama vtika v življenje odraslega otroka. Mogoče je razvila kakšno socialno fobijo. Bi to bilo možno?
Ne bodi vsiljiva, 03.02.2022 ob 09:03
Pusti otroku, da živi svoje življenje! Če ji tako življenje trenutno ustreza, ne potrebuje nekega teženja zraven. Ko bo pripravljena, da spremeni svoj stil življenja, ga zagotovo tudi bo. Ne potrebuje psihiatra.
Se povsem strinjam.
Avtorica, ne skuaj je oblikovati po svojih željah, predstavah. Ni ti zato, da živi tvoje življenje. Svojega ima in pravico ima živeti kakor hoče. Pravi, da je srečna in zadovoljna. Kaj več bi si človek sploh lahko želel za svojega otroka?!
Zaskrbljena mati, 03.02.2022 ob 08:48
Naj izpostavim svojo skrb, saj se je hčerka iz večne zabavljačice prelevila v pravo samotarko. Zelo me je strah za njeno psihofizično kondicijo. Ni mi všeč, da svojega doma sploh ne zapušča več od kar se je začel kovid. Od prvega dne dela od doma, druži se ne z nikomur, še s fantom sta prekinila vse stike, s katerim sta se razšla dobri dve leti nazaj. Ko pridem na obisk me komaj spusti v stanovanje in mi je tudi jasno zakaj. Ima namreč prvi svinjak, ki ni prav nič v njenem stilu, ona sama pa tudi ne. Neurejena v pižamah ali v neuglednih trenirkah si še hrano naroča na dom, prav tako iz trgovine vse kupi preko interneta. Ne vem kako odnaša smeti, lahko da celo komu plača. Sem pomislila na anksioznost ali deperesijo in po pogovoru in tako na prvo oko res ne izgleda ne eno ne drugo, saj je dobro razpoložena, nič otožna ali kaj podobnega. Alkohol zagotovo tudi ni v igri, ker sem na hitro pregledala smeti, hladilnik, omarice. Hoče me potolažiti in odpraviti s tem, da ji v dani situaciji tako življenje enostavno ustreza, da je srečna in zadovoljna in tako tudi deluje pa vendar me moti ta njen novi življenjski stil. Ne zdi se mi zdrav, niti naraven. Je prav, da ji ne verjamem in je prav, da me skrbi zanjo čeprav je že odrasla? Prijateljice menijo, da je dovolj stara, da ve kaj dela in da ni na mestu da se mama vtika v življenje odraslega otroka. Mogoče je razvila kakšno socialno fobijo. Bi to bilo možno?
večkrat se pod tem nickom “zaskrbljena mati” pišejo take zgodbice, pomojem, to opisuješ sebe, zapito in zafurano monkljo, nekje tam 30-40 let, ki ji je dolgčas v lajfu in piše take zgodbice tu gor
izmišljena zgodba, 03.02.2022 ob 09:47
večkrat se pod tem nickom “zaskrbljena mati” pišejo take zgodbice, pomojem, to opisuješ sebe, zapito in zafurano monkljo, nekje tam 30-40 let, ki ji je dolgčas v lajfu in piše take zgodbice tu gor
Kva ste to eni pacienti tle gor k spremlate očitn vsako objavo. A nimate druzga dela v lajfu kot na forumih viset bolniki? A mislte da ste sam zblojeni? Folk ma prubleme in se nima na koga obrnt. Zato pa so forumi in razne take skupine na fbju. Dej najte si kaj za delat in nehite gnojit po spletu.
Avtorica, če bi jaz bila tvoja hči, bi samo odpeketala.
Še dobro, da sem na svojem.
Itak pa je provokacija, po moje.
Stari ne morejo dojet, da mladi živijo drugače kot oni.
Spet podobna tema kot od tiste 40-letnice, ki “ji tiktaka biološka ura”, pa je dala odpoved v dobro plačani službi, ker gre po svetu.
Res se vidi, da je vikend.
Ok, tisto brskanje po stanovanju se mi zdi mimo. Iskren pogovor bi bil čisto zadosti.
Možno je da ima tako velik strah pred virusom, da je ohromil njeno življenje. Veliko ljudi je to doživljalo. Jo lahko zvabiš ven? Probaj s povabilom na kosilo k vam ali dobro gostilno. Pa da vidiš reakcijo.
V 2 letih neprestano dela od doma? Tole se mi zdi maloverjetno. Večina firm ki prakticira delo od doma, kolobari. Torej se izmenjuje delo v pisarni z delom od doma.
Ma pa dajte no, a ste vsi skupaj norci ali nepismeni. Preberite celoten komentar! Zdaj se tu vsi nekaj J* v tri kri krasne. In berete:
> vzdevek je zaskrbljena mati: Naj izpostavim svojo skrb, … Zelo me je strah za njeno psihofizično kondicijo. … svojega doma sploh ne zapušča več od kar se je začel kovid. … druži se ne z nikomur, še s fantom sta prekinila vse stike, … me komaj spusti v stanovanje in mi je tudi jasno zakaj.Ima namreč prvi svinjak, ki ni prav nič v njenem stilu, ona sama pa tudi ne. Neurejena v pižamah ali v neuglednih trenirkah si še hrano naroča na dom, prav tako iz trgovine vse kupi preko interneta. Ne vem kako odnaša smeti, lahko da celo komu plača. … Sem pomislila na anksioznost ali deperesijo … Alkohol zagotovo tudi ni v igri, … novi življenjski stil. Ne zdi se mi zdrav, niti naraven. … Je prav, da ji ne verjamem in je prav, da me skrbi zanjo čeprav je že odrasla? … Mogoče je razvila kakšno socialno fobijo. Bi to bilo možno?
ZAKAJ IZPUŠČATE:
… saj se je hčerka iz večne zabavljačice prelevila v pravo samotarko. … Ni mi všeč, … Od prvega dne dela od doma, … s katerim sta se razšla dobri dve leti nazaj. Ko pridem na obisk … svinjak, … Neurejena v pižamah ali v neuglednih trenirkah si še hrano naroča na dom, prav tako iz trgovine vse kupi preko interneta. Ne vem kako odnaša smeti, lahko da celo komu plača. … po pogovoru in tako na prvo oko … je dobro razpoložena, nič otožna ali kaj podobnega. Alkohol … sem na hitro pregledala smeti, hladilnik, omarice. Hoče me potolažiti in odpraviti s tem, da ji v dani situaciji tako življenje enostavno ustreza, da je srečna in zadovoljna in tako tudi deluje pa vendar me moti … Ne zdi se mi … Prijateljice menijo, da je dovolj stara, da ve kaj dela in da ni na mestu da se mama vtika v življenje odraslega otroka. …
Roke gor, komu bi bilo fajn, da te mati pride (zelo verjetno nenapovedano in med delom od doma, ko moraš biti na dosegu delodajalca) žalit, riti po smeteh in brskati po omarah, ker čuti, da si psihično moten alkoholik, ker si sam doma na svojem nenaličen in v trenirki, imaš delo od doma, ne klošariš pred diskotekam z 10-15let mlajšimi in nisi v rednem stiku z bivšim partnerjem s katerim si še pred dvema letoma razšel brez nadaljnjih obveznosti (ločitev delitev premoženja in skrbništvo otrok).
Ja pa F*ing HALO!
Helicopter parents, 09.02.2022 ob 08:36
Chop, chop, chop, chop ?️
A si normalna ženska? Svoji odrasli hčeri hodiš na obisk brskat po smeteh? Ni čudno da te ne spusti v stanovanje.
Temu se reče skrb za bližnjega. Dobro, da mama sploh to vse opazi, danes, ko živimo en mimo drugega. Im tudi prav je, da mamo skrbi, ker taka sprememba v načinu življenje in obnašanja ni normalna. Ko se zgodi tragedija pa vsi samo debelo gledajo, ker nihče ni nič videl, posumil,… Vse pohvale mami.
Mame bomo vedno mame, je pa meja do kje se vtikaš v življenje otroka.
Korona je v marsikomu sprožila strahove za katere prej sploh ni vedel da jih ima. Popolnoma nova situacija in osamitev, zato da preživiš. Če pomisliš, da se z osamitvijo ustrahuje in kaznuje ljudi v zaporih… Grozno kajne?
Nikar se ji ne vsiljuj v njen osebni prostor, to je res no-go. Povabi jo ven. Na sprehod za začetek, ker če trenutno ne mara drugih, jo bo vabilo na kosilo v polni restavraciji še dodatno odvrnilo. Sprehod naj bo krajši, in v temu času ne rini vanjo, ne omenjaj njenega izgleda, stanovanja, obnašanja…pogovarjajta se o vrtu, kaj boš posadila, katero barvo vrtnic bi šle skupaj … lahkotne neosebne teme. Niti ne govori grdo o drugih, ne kritiziraj nikogar, ne opravljaj. Hči se ne sme počutiti napadeno in kritizirano, ampak dobro. Tudi če bo ves sprehod tiho, je napredek, da je šla s tabo ven. Ceni to in tega ne izrabljaj. Ponovi čez en teden. Ves čas poslušaj kaj ti govori in bodi tiho in samo poslušaj. Nasvet ponudi samo ko te prosi zanj. Ja, je težko ampak se da. Ni to tek na kratke proge, je štafetni maraton.
Večkrat, ko se bo odzvala povabilu, lažje ji bo, lažje bo za obe. Še vedno ostajaj pozitivna, na veliko se ogni kritiziranju in opravljanju. Z negativnimi ljudmi nočemo imeti opravka, in če želiš, da ti hči pride blizu, bodi pozitivna. S svojim nevsiljivim in prijaznim materinskim obnašanjem ji daj vedeti, da ji boš vedno stala ob strani.
Forum je zaprt za komentiranje.