zakaj je vzhod slovenije tako reven
Gre se zato, da je bilo Prekmurje zelo zapostavljeno dolgo časa. Ravnica, veliko kmetij, težko delo. Šolanje otrok in pošiljat jih v MB CE je bilo marsikomu prevelik zalogaj in manjko rok.
Cenejše nepremicnine so privabile priseljence ki so delali v tovarnah CE in MB. Seveda tudi LJ ampak tu je bila tudi močna infrastruktura in ves razvoj.
Centralizacija in macehovski odnos do V dela
Pikl, 01.02.2022 ob 23:37
Stavim, da je avtor posta en zagrenjenc iz garsonjere v Ljubljsni, ki se je poleti z biciklom vozil po vzhodu in občudoval krasno življenje na vzhodu. Vem, lačen si in zebe te v bloku. Na vzhodu imajo poln želodec in zelo toplo jim je v tistih hišah mimo katerih si se vozil. JBG, tko si si izbral.
+++
Haha revni sem iz vzhoda iz večjega kraja..dela skoraj pri vsaki hiši nekdo v Avstriji imamo blizu do tja..imamo dobre avte in velike hiše ne vem če smo ravno revni..moja dnevna je večja otd teh vaših mini garsonjer..sem obiskala kolegico ker ona bo moderna pa se preseli v Ljubljano..skoraj me je kap ko vidim tisto mini stanovanje se niti prav v kuhinji obrnit ne moreš pa nismo debeli kaj bi bilo če bi bili.
Zato že res raje živim na vzhodu v veliki hiši z avstrijsko plačo in mi čisto nič ne manjka.
Anonimno, 03.02.2022 ob 12:40
Vsaka regija ima povsem svojo specifiko. Nekje prevladuje kmetijstvo, drugod industrija. Je pa res, da je osrednja regija najbolj obremenjena zaradi prenaseljenosti, zaposlitev in prometa. Tudi cene nepremičnin so temu primerne.
Plače pa niso temu primerne. Povprečen Ljubljančan je revež.
Opallllaa, 01.02.2022 ob 20:50
Glede tega imaš prav.
Univerze pa, cestne povezave pa, vrh naših vrlih… aja ta je uravnilovka da Z nebi toliko napredoval
Saj ne rabite univerz, za sekrete pucat v Avstriji ni potrebna izobrazba. Mularija, ki želi biti izobražena pa itak beži iz Prekmurja in si ustvari življenje v mestih.
Forum je zaprt za komentiranje.