Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kaj odgovarjajo na temo o digitalnem računu

Kaj odgovarjajo na temo o digitalnem računu

“Ker se mi zdi, da je tko prav.” Hahahaha, crknem od smeha. Zakaj bi bil tiskan račun “prav” od netiskanega? Termo trak ima tanko plast plastike in se ga ne da reciklirat – gre med ostale odpadke.

Obstaja mobilna aplikacija NoprintZ, s katero se registriraš z mailom, potem imaš v aplikaciji EAN ali QR kodo (po želji in lahko menjaš med njima), ki ti jo skenirajo s skenerjem in se ti pošlje račun na aplikacijo.

V aplikacijo lahko dodaš še trgovinske kartice.

V njej imaš lahko spravljene tudi garancije.

Poleg tega omaš na voljo še statistiko po kategorijah, koliko zapravljaš …

Aplikacijo že lahko uporabljate v BigBangu, Rifuzlu …

Se da naučiti tudi starostnike.

Kdaj bo pa Mercator to imel? Lahko bi imel že včeraj.

In ti crkne komo, crkne fon in vse zgubis.

Crkne glavni streznik in gre app v maloro.

Papir je zakon!

Gotovina prav tako!

Digitalizacija je sicer fajn in prakticna, ampak vseeno moras imeti zaledje na papirju. Ali rocno.

Jaz samo čakam, da nam en takle virus, ki jim ni čisto ratal pri ljudeh, spustijo na splet. Potem smo pa res v riti.

A kdo misli, da ni možno?

Mi ne pade na pamet, da bi si vzela eno minuto, da si otežim pot do računov. Da si bom pa še aplikacijo nalagala in tam iskala? A ste na glavo padli? In kako bom naknadno kaj reklamirala, če povsod piše – takoj preverite račun? Saj v tem je poanta računov. Bom vsakič po nakupu vlekla telefon ven? Ne se hecat. Račun mi pripada in brez njega ne grem iz trgovine. So me že prevečkrat poskušali ogoljufat.

Odgovor na objavo uporabnika
Moje mnenje, 01.02.2022 ob 17:57

“Ker se mi zdi, da je tko prav.” Hahahaha, crknem od smeha. Zakaj bi bil tiskan račun “prav” od netiskanega? Termo trak ima tanko plast plastike in se ga ne da reciklirat – gre med ostale odpadke.

Obstaja mobilna aplikacija NoprintZ, s katero se registriraš z mailom, potem imaš v aplikaciji EAN ali QR kodo (po želji in lahko menjaš med njima), ki ti jo skenirajo s skenerjem in se ti pošlje račun na aplikacijo.

V aplikacijo lahko dodaš še trgovinske kartice.

V njej imaš lahko spravljene tudi garancije.

Poleg tega omaš na voljo še statistiko po kategorijah, koliko zapravljaš …

Aplikacijo že lahko uporabljate v BigBangu, Rifuzlu …

Se da naučiti tudi starostnike.

Kdaj bo pa Mercator to imel? Lahko bi imel že včeraj.

Mercator ima svojo aplikacijo (MojM), kjer lahko izbereš tiskan, elektronski ali pa oba računa. In ko kupiš dobiš takoj na telefon, tako, da lahko tam preveriš. Slaba lastnost je le, da se ti računi odstranijo po mesecu ali 2 – no vsaj jaz starejše račune nisem našel. Slaba lastnost je tudi, da je račun samo v pdf obliki in tako ni možno delati nekih dodatnih obdelav nad podatki.

Mi je pa zanimivo kako ljudje, najdejo 1000 in en primer kako ti lahko računalnik crkne, RAID v serverju odleti, a to da termo račun po defaultu bledi pa nikogar ne moti.

excell159, 02.02.2022 ob 06:11

Mercator ima svojo aplikacijo (MojM), kjer lahko izbereš tiskan, elektronski ali pa oba računa. In ko kupiš dobiš takoj na telefon, tako, da lahko tam preveriš. Slaba lastnost je le, da se ti računi odstranijo po mesecu ali 2 – no vsaj jaz starejše račune nisem našel. Slaba lastnost je tudi, da je račun samo v pdf obliki in tako ni možno delati nekih dodatnih obdelav nad podatki.

Mi je pa zanimivo kako ljudje, najdejo 1000 in en primer kako ti lahko računalnik crkne, RAID v serverju odleti, a to da termo račun po defaultu bledi pa nikogar ne moti.

Račun lahko kopiraš. Ko ti nekaj digitalno izgine, pač ne.

Pa tudi noben račun ne zbledi od trgovine do parkplaca ali do takrat, ko prideš domov. Čeprav jaz račune v živilskih trgovinah preverim že takoj pri izhodu. So me zdresirali sami trgovci s svojim nategovanjem (joj, oprostite, ni prav v blagajni vnešeno).

kghosć, 02.02.2022 ob 07:47

Račun lahko kopiraš. Ko ti nekaj digitalno izgine, pač ne.

Papirnat račun bi kopirala, digitalnega ti je pa težko stisnit 2 gumba na telefonu, da kopijo/sliko za vedno obdržiš? Ste res čudni eni 🙂

Pa dej res povej kolikokrat si v zadnjem letu res skopirala račun?

Drugač meni res ni jasno kaj vam bo raćun za liter mleka in dve žemlji? Če ne drugače pomislite da nekaj prispevate k ekološkemu vprašanju. Pa da gremo naprej in nam res ni treba obtičati v preteklosti …

Takole je, 02.02.2022 ob 08:37

Papirnat račun bi kopirala, digitalnega ti je pa težko stisnit 2 gumba na telefonu, da kopijo/sliko za vedno obdržiš? Ste res čudni eni 🙂

Pa dej res povej kolikokrat si v zadnjem letu res skopirala račun?

Drugač meni res ni jasno kaj vam bo raćun za liter mleka in dve žemlji? Če ne drugače pomislite da nekaj prispevate k ekološkemu vprašanju. Pa da gremo naprej in nam res ni treba obtičati v preteklosti …

Pač obstajajo ljudje, ki hočejo dokazati, da se lahko juha poje tako vroča, kot se skuha. In v takšnem in drugih primerih silijo z glavo skozi zid kar rezultira v smer, da jih življenje vedno tepe. Pač digitalne stvari je lažje kopirati, lažje nadzorovati, lažje prenašati, lažje obdelovati itd. Zato tudi svet čedalje bolj drvi v tej smeri, saj si s tem olajšamo delo.

In če kupiš 2 stvari, po navadi že po ceni vidiš če so stvari OK ali ne. Če pa jih kupiš 50 boš pa težko vedel, ročno kontroliranje računa na licu mesta, ko imaš v vozičku po 50 artiklov, pa ni hitro v nobenem primeru – če imaš elektronski ali printan račun. A zato obstajajo tudi druge rešitve.

Hja, nekateri pač nismo okoreli samci, ki jedo zunaj, pa je treba nabavit še kaj drugega kot dve žemlji, liter mleka in pašteto. Seveda računov ne kopiramo, da po odhodu iz trgovine pogledaš, kaj so ti zakasirali, je pa osnovna higiena.

In ne pristajam na to, da brez telefona ne moreš niti iz hiše več stopit.

Kar se ekologije tiče – ne me basat no. Je papir še najmanj problematičen. Pa ajde, bi še kupila, če bi trgovine prihranek prelile v nižje cene. Pa vsi vemo, da jih ne bodo. Tako da naj kar lepo izdajajo račune.

Ekologija se drugače začne pri plastični embalaži. Dokler glede tega ni napredka, me ne bo nihče prepričal, da je neizdajanje računov v korist potrošnika in ne trgovine.

Evo, sem ravno včeraj kopirala račun + potrdilo o nakupu vinjete.

Pa v vsaki trgovini vedno vzamem račun. Kupim čevlje, gre v škatlo od čevljev. Kupim bundo, gre v mapo v omari z oblačili. Lupim voziček špecerije, ga v trgovini pregledam  in tega res vržem v koš.

Ampak račun pa hočem.

Ne meni Simič zdaj tumbat “račun je brezveze”, pred par mesecev pa “kazen, ker niste izpisali računa”.

fgdklsć, 02.02.2022 ob 09:09

Ekologija se drugače začne pri plastični embalaži. Dokler glede tega ni napredka, me ne bo nihče prepričal, da je neizdajanje računov v korist potrošnika in ne trgovine.

Ekoligija se začne v glavi vsakega posameznika .. kar prenaša v realo.

papir je zakon, 02.02.2022 ob 08:19

Pa tudi noben račun ne zbledi od trgovine do parkplaca ali do takrat, ko prideš domov. Čeprav jaz račune v živilskih trgovinah preverim že takoj pri izhodu. So me zdresirali sami trgovci s svojim nategovanjem (joj, oprostite, ni prav v blagajni vnešeno).

“Ni prav v blagajni vnešeno.”

Večkrat kupci v polici narobe gledajo.

Se pa zgodi, da kako ceno ob menjavi akcije pozabijo zamenjat.

Takrat velja cena v polici.

Je pa mnogokrat res, da kupci ne znajo brati cen.

Po tem, ko so nekatere trgovine že leta v Sloveniji.

Recimo jaz ne razumem, kako je vam težko preklopiti med različnimi trgovinami: Hofer, Eurospin, Lidl, leclerc, Spar, Mercator …

excell159, 02.02.2022 ob 08:58

Pač obstajajo ljudje, ki hočejo dokazati, da se lahko juha poje tako vroča, kot se skuha. In v takšnem in drugih primerih silijo z glavo skozi zid kar rezultira v smer, da jih življenje vedno tepe. Pač digitalne stvari je lažje kopirati, lažje nadzorovati, lažje prenašati, lažje obdelovati itd. Zato tudi svet čedalje bolj drvi v tej smeri, saj si s tem olajšamo delo.

In če kupiš 2 stvari, po navadi že po ceni vidiš če so stvari OK ali ne. Če pa jih kupiš 50 boš pa težko vedel, ročno kontroliranje računa na licu mesta, ko imaš v vozičku po 50 artiklov, pa ni hitro v nobenem primeru – če imaš elektronski ali printan račun. A zato obstajajo tudi druge rešitve.

Ja žal nekaterm ne potegne, da se stvari lahko naredijo tudi drugače, celo precej bolje. Če obstaneš v nekem času in prostoru, se potem težko premakneš od tam. Škoda, ker drugače je dostikrat tudi bolje, lažje, bolj učinkovito in čistejše …

Takole je, 02.02.2022 ob 09:13

Ekoligija se začne v glavi vsakega posameznika .. kar prenaša v realo.

Ja, ja, v glavi posameznika, blablabla…

Grem v trgovino 1x na teden po vecjo zalogo, doma potem napolnim 40 litrski kos z embalazo. Je to ekologija?

Imam stevce za vodo, ogrevanje, ti se morajo menjati na 5 let. V smeti vrzes popolnoma delujoc stevec. Je to ekologija?

Prepovedali so prodajo plasticnih lonckov in slamic, ki dejansko niso toliko v uporabi, kot so plasticne vrecke in plastenke za razne tekocine! Koliko plastenk od mleka, jogurta, vode, cistil in podobnega vrzemo v smeti?!

In zdaj je najvecji ekoloski problem tiskan racun! Resno?!

Jutri bo ekoloski problem tiskan denar! ?‍♀️?‍♀️

Se popolnoma strinjam. In pri meni se ne začne pri papirju, ki ga recikliram.

In del ekološke ozaveščenosti je tudi, da prepoznaš bulšit, ko ga vidiš.

kvazi ekologija!, 02.02.2022 ob 09:22

Ja, ja, v glavi posameznika, blablabla…

Grem v trgovino 1x na teden po vecjo zalogo, doma potem napolnim 40 litrski kos z embalazo. Je to ekologija?

Imam stevce za vodo, ogrevanje, ti se morajo menjati na 5 let. V smeti vrzes popolnoma delujoc stevec. Je to ekologija?

Prepovedali so prodajo plasticnih lonckov in slamic, ki dejansko niso toliko v uporabi, kot so plasticne vrecke in plastenke za razne tekocine! Koliko plastenk od mleka, jogurta, vode, cistil in podobnega vrzemo v smeti?!

In zdaj je najvecji ekoloski problem tiskan racun! Resno?!

Jutri bo ekoloski problem tiskan denar! ?‍♀️?‍♀️

Že to da se pogovarjamo o tem je del ekološkega vprašanja. Če gledaš tako ozko kot ti, potem mogoče res ne zgleda smiselno, ampak dejstvo je, da ko enkrat začneš o ekologiji razmišljat in se odločiš naredit spremembo pri sebi šle vidiš, kako širok pojem je to.

Če vedno iščeš krivca ali onesnaževalca drugje, pa verjamem da ti je vsak korak v smeri manj odpadkov … odveč.

Najprej moraš razčistit in počistit pri sebi, da lahko potem s prstom kažeš na druge.

Števci se ne vržejo v smeti!

Se postavijo na nulo, preveri se delovanje in se ponovno montirajo.

Saj tole je sicer OK – a preseneča me že nekaj časa (ker tole ni edini tak primer), da je zadeva na voljo samo kot app na telefonih oz tablicah.

Nikjer ne najdem online variante, v kateri bi lahko delal na računalniku. Tu bi res lahko uredil račune, garancije in še kaj – natisnil, shranil, kopiral, itd… medtem ko to sovražim početi na telefonu, ker je res nepraktično. Niti ni vezan na kakšno LOKALNO (MOJO) digitalno shrambo, niti na printer.

Da niti ne govorim o tem, da marsikateri telefon ne zmore, pa tudi marsikdo na telefonu sploh ne vidi. Kot prvo imajo majhne ekrane, kot drugo pa… ste poskusili kdaj kaj natančno razbrati s telefona zunaj na dnevni svetlobi oz soncu?

Takole je, 02.02.2022 ob 09:16

Ja žal nekaterm ne potegne, da se stvari lahko naredijo tudi drugače, celo precej bolje. Če obstaneš v nekem času in prostoru, se potem težko premakneš od tam. Škoda, ker drugače je dostikrat tudi bolje, lažje, bolj učinkovito in čistejše …

jbt od vseh teh “bolje in lažje” pripomočkov ste že kot pudingi. Niti rolet se ljudem ne da več dvigovat ali pa ključev v ključavnico tišat. Mora bit na elektriko pa biometrično. A ste invalidi al kva?

Pa ob vsem tem cajtu, ki ga menda te reštve prišparajo, bi moralo človeštvo že zdavnaj delat samo po uro, dve na dan! A vam ni jasno, da vas s tem kao napredkom nategujejo v božjo mater, ker ob vsem tem obilju proizvedenih reči ni več kam prodajati, pa si morajo zmislit nove kanale a la pod nujno digitalizacija za vse?

rok-1, 02.02.2022 ob 09:39

Saj tole je sicer OK – a preseneča me že nekaj časa (ker tole ni edini tak primer), da je zadeva na voljo samo kot app na telefonih oz tablicah.

Nikjer ne najdem online variante, v kateri bi lahko delal na računalniku. Tu bi res lahko uredil račune, garancije in še kaj – natisnil, shranil, kopiral, itd… medtem ko to sovražim početi na telefonu, ker je res nepraktično. Niti ni vezan na kakšno LOKALNO (MOJO) digitalno shrambo, niti na printer.

Da niti ne govorim o tem, da marsikateri telefon ne zmore, pa tudi marsikdo na telefonu sploh ne vidi. Kot prvo imajo majhne ekrane, kot drugo pa… ste poskusili kdaj kaj natančno razbrati s telefona zunaj na dnevni svetlobi oz soncu?

Vidim, da še zdaj nisi naredil povezave s qr kodami za peciva in nadaljnjimi tehnološkimi rešitvami. A ti bo zdaj mogoče kapnilo, da pri prvem nikoli ni šlo za zdravje, pri drugem pa ne gre za priročnost? Gre izključno za nadzor, pri obojem in vsem, kar se v prihodnosti še pripravlja!

a ne znaš povezat stvari, ki jih imaš na telefonu s PCom?

Sej vem da je tuki kup ljudi, ki so proti Applu, ampak oni imajo to res super urejeno, vse povezano, vse deluje, nobene znanstvene fantastike. Sem prepričana da tudi android zna kaj podobnega, ampak je treba mal pobrskat na netu in poiskat če ne znaš, pa gre.

za Roka

pudingi, 02.02.2022 ob 10:07

jbt od vseh teh “bolje in lažje” pripomočkov ste že kot pudingi. Niti rolet se ljudem ne da več dvigovat ali pa ključev v ključavnico tišat. Mora bit na elektriko pa biometrično. A ste invalidi al kva?

Pa ob vsem tem cajtu, ki ga menda te reštve prišparajo, bi moralo človeštvo že zdavnaj delat samo po uro, dve na dan! A vam ni jasno, da vas s tem kao napredkom nategujejo v božjo mater, ker ob vsem tem obilju proizvedenih reči ni več kam prodajati, pa si morajo zmislit nove kanale a la pod nujno digitalizacija za vse?

Noben te v nič ne sili, delaj po svoje, ampak pusti da gredo stvari naprej. Drugač pa še vedno lahko greš v hribe živet samooskrbno, daleč stran od civilizacije. Noben ti nič ne brani ..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close