Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Gosti sok s smetano

Gosti sok s smetano

Pijete kdaj?

Obcasno. Se pa spomnem na bivsega iz konec osemletke-srednje, ko me je redno razvajal s sokom in smetano. Sem mogla, druge ni bilo. Sva bila znana po vseh lokalih s temi sokovi, poleg splita soncni zahod( namesto banane split). ?

Samo takrat so bili gosti sokovi Fructal res dobri. Gosti, okusni. Zdaj so vodnati.

Ampak marelicni pase s smetano ?

Ojej, spomimi iz otroštva 🙂

Pa jagodov tudi.

Odgovor na objavo uporabnika
Šnelca_783, 01.02.2022 ob 11:19

Pijete kdaj?

Obcasno. Se pa spomnem na bivsega iz konec osemletke-srednje, ko me je redno razvajal s sokom in smetano. Sem mogla, druge ni bilo. Sva bila znana po vseh lokalih s temi sokovi, poleg splita soncni zahod( namesto banane split). ?

Samo takrat so bili gosti sokovi Fructal res dobri. Gosti, okusni. Zdaj so vodnati.

Ampak marelicni pase s smetano ?

Če greš v Fructal v Ajdovščino jih še dobiš, tiste v steklenici. Drugače je tudi en italijanski zelo dober in gost za take priložnosti. Pa smetana mora bit sladkana in mastna, kar je redkost danes. Obožujem ga. Tudi mi smo ga v srednji pili kot zmešani. 🙂

Ja super je bi, sem še sina okužila s tem in zdej ga občasno pijeva 🙂

Hahhah, seveda smo pili sok s smetano ☺

Najboljsa je bila pa ta: prideva s prijateljico v neko vukojebino, v vas, kjer so imeli nek klub in je bil žur … in narocim jaz sok s smetano. Tip me sam debelo pogleda ?

Pac imela sm 13 let ane ?

Oooojaa, 01.02.2022 ob 11:42

Hahhah, seveda smo pili sok s smetano ☺

Najboljsa je bila pa ta: prideva s prijateljico v neko vukojebino, v vas, kjer so imeli nek klub in je bil žur … in narocim jaz sok s smetano. Tip me sam debelo pogleda ?

Pac imela sm 13 let ane ?

Zdaj si me spomnila, ko sem prišla v nek lokal v Ljubljano in sem se hotela narediti pametno, namesto tega pa flop totalen… Sem slišala kako naročujejo čaj z mlekom. To je bilo in takrat. In vidiš mene, en sadni čaj z mlekom prosim. Jaz sem najraje pila sadne čaje takrat… Pa me gleda natakar, ste prepričana? Ne bi raje kakšen zeleni ali črni čaj ? Seveda sem vztrajala pri svojem, sploh ne vem zakaj in kaj mi je bilo tega treba, a na koncu sem ga spila in skoraj bruhala. Dobro, da ni prinesel limone, še tisto bi stisnila not? hitro se naučiš pameti

M320, 01.02.2022 ob 11:50

Zdaj si me spomnila, ko sem prišla v nek lokal v Ljubljano in sem se hotela narediti pametno, namesto tega pa flop totalen… Sem slišala kako naročujejo čaj z mlekom. To je bilo in takrat. In vidiš mene, en sadni čaj z mlekom prosim. Jaz sem najraje pila sadne čaje takrat… Pa me gleda natakar, ste prepričana? Ne bi raje kakšen zeleni ali črni čaj ? Seveda sem vztrajala pri svojem, sploh ne vem zakaj in kaj mi je bilo tega treba, a na koncu sem ga spila in skoraj bruhala. Dobro, da ni prinesel limone, še tisto bi stisnila not? hitro se naučiš pameti

Caj z mlekom, sadni? Ojoj.

Danes bi to bil kovidni caj pred testiranjem.?

M320, 01.02.2022 ob 11:25

Če greš v Fructal v Ajdovščino jih še dobiš, tiste v steklenici. Drugače je tudi en italijanski zelo dober in gost za take priložnosti. Pa smetana mora bit sladkana in mastna, kar je redkost danes. Obožujem ga. Tudi mi smo ga v srednji pili kot zmešani. 🙂

Sem ze kupila v steklenici in ni ” ne po tebi ne po meni”, vodnast, cukrast

Neka slaba imitacija tistih sokov bi bil eurospinov puertosol od “albikoke”- marelica ki ima vsaj malo gostote “succo e polpa”. (Tudi breskov in hruskov ni slab.)

Sam za smetano gor stepeno mora bit gost.??

Midva sva hodila ob morju pes od kopra do izole 2x na dan. Ves da si pomladi, poleti zejen.

Jaz bi skocila v potok za vodo. On meni naroca sok s smetano( da se malo poredim?). Jaz pa sem gledala samo kje je voda, al mal limone. Frajer si je narocil 3 take sokove, toast, kako pico. Ko je vse to pojedel, sem pa postala po pocitku sedet tam tudi lacna od hoje. Samo mu nisem stroskov hotela delat. Sebi placat pa nisem imela, sem mogla docakat doma kosilo ali ga it naredit.

Ja to je bilo najdražje kar si lahko naročil, nealkoholnega.

Jagodov a??

Jagod-NI.

Somebody1107, 01.02.2022 ob 13:59

Jagodov a??

Jagod-NI.

Zdele ne, če par mescev bodo pa spet;-D

Tudi zeleni čaj se ne pije z mlekom.

Uuuu, benti! Tole je bila v mojih srednješolskih letih pijača, ki je nadomestila zajtrk, malico in kosilo. Gosti breskov sok s smetano in 0,3 vodke in ekspreso kava + en čik.

Sem pa to čisto nehal pit, ko sem poštudiral, da me je začela glava bolet, kadar nisem… razlog je bila kombinacija vodke in kofeina.

Potem lepo števil let nisem probal ne kave ne alkohola, ne cigaret. Preprosto ni bilo potrebe po tem.

Dobri so bili, ja 🙂 Danes si pač temeljito zmiksam sadje, dobim gosti sok in smetano gor. Super!

Še bolšje je bilo, ko si je moj kolega v enem manjšem kraju cca 25 let nazaj naročil čaj z mlekom. Ga natakarica čukasto gleda, pa ene 3-krat vpraša, če je res rekel čaj z mlekom. Na koncu, ko je že vsem prinesla pijačo, je še njemu – skodelico vročega mleka in čaj v filter vrečki. Umirali smo od smeha :)))

yummy, 01.02.2022 ob 16:32

Dobri so bili, ja 🙂 Danes si pač temeljito zmiksam sadje, dobim gosti sok in smetano gor. Super!

Ta zmaga.

za M320, 01.02.2022 ob 16:40

Še bolšje je bilo, ko si je moj kolega v enem manjšem kraju cca 25 let nazaj naročil čaj z mlekom. Ga natakarica čukasto gleda, pa ene 3-krat vpraša, če je res rekel čaj z mlekom. Na koncu, ko je že vsem prinesla pijačo, je še njemu – skodelico vročega mleka in čaj v filter vrečki. Umirali smo od smeha :)))

????Dobro, da sem jaz samo stranka praviš.

Mowči, ker enkrat sem naročila baileys s cocacolo.?? Tip me je samo pogledal in jaz njemu, pa še dve kocki ledu prosim. ?Še danes dela tisti natakar in mi je prav nerodno ko grem mimo, upam da se me ne spomni. Lol.

no, 01.02.2022 ob 16:01

Tudi zeleni čaj se ne pije z mlekom.

Brez skrbi, doma ga pijem samo z vodo.?natakarica očitno ne bom..

wd40a, 01.02.2022 ob 15:49

Zdele ne, če par mescev bodo pa spet;-D

?????????

Aj nek ti bude. Tudi jaz kaj na hitrco preberem… Zadnjic v tisti temi o tistem cloveku ki je lezal…

Uhh, ne…  Mi je bilo vedno slabo po tej kombinaciji -težek cukran sok ( jagoda, breskev, marelica hruška), pa še mastna smetana stepena gor. . Breskov sok ima pa že v štartu meni vonj po bruhanju  🙁

Pa ponavadi po taki kombinaciji vedno “grize v želodcu”, ker dvigne močno kislino.  Pa sicer nikoli težav z njo pri drugi hrani, samo vedno, kadar sem pa to kombinacijo popila ( nekje 7x v življenju). Enako, kot po orehovi potici, ko ti dvigne kislino- nikoli pa po lešnikovi.

Ni mi pa problem kava s pravo živalsko ne rastlinsko smetano ali kakav ; po tem pa nikoli nimam želodčnih težav.

@M320 ??? dobri?

Men pa to ni nikol blo. Vroča čokolada s smetano, sploh bela to pa ja?

Šnelca_783, 01.02.2022 ob 13:11

Midva sva hodila ob morju pes od kopra do izole 2x na dan. Ves da si pomladi, poleti zejen.

Jaz bi skocila v potok za vodo. On meni naroca sok s smetano( da se malo poredim?). Jaz pa sem gledala samo kje je voda, al mal limone. Frajer si je narocil 3 take sokove, toast, kako pico. Ko je vse to pojedel, sem pa postala po pocitku sedet tam tudi lacna od hoje. Samo mu nisem stroskov hotela delat. Sebi placat pa nisem imela, sem mogla docakat doma kosilo ali ga it naredit.

Kok je fino, ko si nepismen.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close