Jack pot spet v Sloveniji
Privoščim in upam, da ga je dobil nekdo, ki mu je doslej manjkalo denarja.
Sama bi takoj pustila službo, najela dobrega svetovalca, kupila stanovanje z atrijem ali teraso na Obali. Nekaj dala mladima, nekaj v humanitarne namene. Ko bi se sprostili ukrepi, bi hodila po termah, na potovanja, razvajanja. Statusni simboli me ne zanimajo, mislim da bistveno ne bi spremenila načina življenja. Sem pa že v letih in osnovne stvari imam rešene.
papaja974, 29.01.2022 ob 16:26
Zakaj v humanitarne namene?
Zakaj pa ne? Vse ne sfrckajo denarja ampak delajo volontersko in denar res namenijo takim ki ga potrebujejo.
Jaz bi sicer neko neprofitno zadrugo odprla s poslom, da se zaposli težje zaposljive. Pač, je odprto in se dela vendar brez profita. Je pa koristno za tiste ki delajo, za državo in v splošno dobro… npr. Stvari, ki dobijo novo preobleko, nov namen ( odslužene kavbojke v copate, prelakirana mizica…
Bfml, 29.01.2022 ob 17:16
Dobronameren nasvet dobitniku – nikakor nikomur povedat, da si zadel.
Tako je.
Jaz imam to srečo da imam samski stan:) Kreditov, dolgov noibenih, streho nad glavo.
Sem že v letih, ko počasi tudi za lokacijo za kasneje razmišljam, za tretje življensko, čeprav je do tja še vsaj ene 15 let 🙂
Služba naprej, na izi – počet tisto kar te veseli; magari zamenjat stresno okolje, kjer delaš za 1500 EUR, za delo, ki te veseli, ki je nestresno, pa magari za 700 EUR, jurja… S sodelavci nobene debate.
Nobenih večjih materialnih stvari za v dom; ko se potovalne razmere umirijo, eno karto letalsko okoli sveta. ni prepotovat e tisto, kar ni videno – je pa že kar precej dosedaj.
Zagotovo ne bi bila to Slovenija; ven iz nje – kjer ni zim, mediteransko ali atlantsko podnebje, zdrava morska hrana, pa prijazni ljudje. Povedat niti najbližjim sorodnikom od prvega kolena naprej ne, če ne ve nihče, naj tako tudi ostane. Nobenih investicij tukaj. Kupit eno ali dve premičnini na lokaciji,kjer misliš na starost živet- pridobiš državljanstvo in se odseliš. Denar naložit v neslovenske banke, neslovenske sklade. Nikakor met to doma, ni šans. Prevelik riziko. Pa nobenega finančnega svetovalca, buhnedej najemat ! To so suckerji, pa še zgobcajo potem naprej od foušije.
Forum je zaprt za komentiranje.