2022 ko crkne ta forum se dobimo na Alterju
Prihaja pomlad.. bomo raje rožice sadili in vrt obdelovali. Kvačkanje je tudi dobra opcija. Streljanje pločevink. Da o čiščenju in pospravljanju ne začnem. Marie Kondo in njen decluttering, ki sparka joy. Fotografiranje narave, ki se prebuja. Imam vsaj 100 mini projektov na seznamu za letos, morda jih končno uresničim 🙂
Ne bomo umrli, brez skrbi. Kar izklopite
Francka355, 28.01.2022 ob 09:47
Prihaja pomlad.. bomo raje rožice sadili in vrt obdelovali. Kvačkanje je tudi dobra opcija. Streljanje pločevink. Da o čiščenju in pospravljanju ne začnem. Marie Kondo in njen decluttering, ki sparka joy. Fotografiranje narave, ki se prebuja. Imam vsaj 100 mini projektov na seznamu za letos, morda jih končno uresničim 🙂
Ne bomo umrli, brez skrbi. Kar izklopite
https://pics.me.me/that-which-does-not-spark-joy-must-be-eliminated-oh-47961619.png
Postaviti forum je za nekoga, ki ima strežnik 2 uri dela. Mislim resno. Sem se ravnl zadnjič za zabavo poigral z namestitvijo phpBB. Nič pretresljivega. Je pa za amaterja kot sem jaz to sila dvorezen meč, saj mi potem lahko kdo kaj vrže pod nos in me olupi kot banano. Od avtorskih pravic, čudnih vsebin, zaščite podatkov… tako so zakomplicirali zadevo, da so povsem izločili ljubiteljske zadeve. 🙁
iDESI974, 29.01.2022 ob 11:55
Postaviti forum je za nekoga, ki ima strežnik 2 uri dela. Mislim resno. Sem se ravnl zadnjič za zabavo poigral z namestitvijo phpBB. Nič pretresljivega. Je pa za amaterja kot sem jaz to sila dvorezen meč, saj mi potem lahko kdo kaj vrže pod nos in me olupi kot banano. Od avtorskih pravic, čudnih vsebin, zaščite podatkov… tako so zakomplicirali zadevo, da so povsem izločili ljubiteljske zadeve. 🙁
Kaj pa gostovanje pri komu? Npr .http://mojforum.si/forumi.html ? Pa ti pol teh skrbi oni odnesejo? Da ne odkrivaš ravno tople vode, če so jo potuhtali že drugi
hm… vsi forumi odhajajo. Najprej je bila Mladina in so se zaceli cenzuro. Tam v zacetku 2000. Pa je crknil.
Pa dnevnik… pa so se sli cenzuro, pa je crknil…
Pa so potem naredil forum outlawsbydnevnik. Nebene cenzure pa je zamrl, ker ni navezan na dnevne novice.
Hej…zacne in konca se s cenzuro. Do sedaj najbolj laufajo..pa ne forumi, pac pa odzivi pod clanki. In s to korononategom in cenzuro…v Sloveniji ni cisto nicesar vec.
revolusnismajsolusn…na koncu pise:
…in Zan sedi tam pod lipco in tuhta: zakaj je ze nucal najlon stunfe in margarino?
ja, gripohin v vsako slovensko hiso.
msolivija, 29.01.2022 ob 12:12
Kaj pa gostovanje pri komu? Npr .http://mojforum.si/forumi.html ? Pa ti pol teh skrbi oni odnesejo? Da ne odkrivaš ravno tople vode, če so jo potuhtali že drugi
Povsem enako. Ponudnik platforme ni odgovoren. Po domaöe: ni kriv tisti, ki da racunalnik in streznik, temvec tisti, ki upravlja s samim medijem. In tu se zatakne pri ljubiteljskih forumih.
Banalen primer: jaz naredim forum, na katerem se pogovarjamo o cisto tehnicnih zadevah, npr. SQL in NoSQL bazah podatkov. Pa pride na ta forum nek idijot in zacne siriti neko politicno nekorektno propagando. In hopla: odgovoren sem jaz. Ker sem upravljalec medija.
Tale zdanja sprememba s tem v zvezi je (sploh z vidika hrambe in varnosti osebnih podatkov) za dobrobit velikanov povsem izrinila, iznicila moznosti za javno odprto debato na amaterski ravni.
V bistvu obstaja moznost “zaprte skupine”, kjer je treba pridobiti tudi samo za branje pravico (prijavne podatke), je pa vprasanje, koliko je z potem z vidika neke prepoznavnosti in dostopnosti to spet za neko ljubiteljsko spletisce, ki si – roko na srce – zeli nekega aktivnega dogajanja, sploh uporabno.
Forum je zaprt za komentiranje.