Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Mi kdo pojasni

Mi kdo pojasni

Ne razumem čisto pojma “začasna odredba”.

Sem prebrala pravno definicijo, ampak bi rada pojasnilo, kaj to pomeni v praksi, kako se to izvede?  Kakšen pravnik, ki zna pojasniti “po kmečko”.

Ja da nima neomejen rok trajanja…

Da so pac rekli to bo tako in tako za tolk in tolk casa….

Mas celo poved? Odredbo…

Odgovor na objavo uporabnika
Replika54g1, 27.01.2022 ob 11:40

Ne razumem čisto pojma “začasna odredba”.

Sem prebrala pravno definicijo, ampak bi rada pojasnilo, kaj to pomeni v praksi, kako se to izvede?  Kakšen pravnik, ki zna pojasniti “po kmečko”.

To je nekaj, kar velja določen čas, začasno, dokler ne pride do “stalne” odredbe. Npr.: stiki med mld. otrokom in staršem, pri katerem otrok ne živi, se izvajajo v skladu z začasno odredbo sodišča, dokler jih sodišče po temeljiti preučitvi vseh okoliščin, namreč stikov, trajno ne določi. Je bilo bolj razumljivo? Vse dobro.

to pomeni, da velja tisto, kar piše na začasni odredbi do izdaje dokončne odločbe.  Recimo, ti replika imaš od danes začasno prepoved šimfat Janšo na monu, lahko se sicer pritožiš, ampak dokler ne bo izdana dokončna odločba, te bodo brisali. začasna odločba pa ti je izdana, da se prepreči nepopravljiva škoda na imenu in liku JJ.

dokler sodišče dokončno ne odloči o zadevi, SDS trobila nimajo pravice širit laži o točno določenih osebah.

najprej sami sebi pošiljajo kao grozilna pisma, potem pa tega obtožujejo druge nedolžne ljudi

Hvala vsem.

Če to odredbo kršiš, je pa štala al kako?

Replika54g1, 27.01.2022 ob 11:54

Hvala vsem.

Če to odredbo kršiš, je pa štala al kako?

Konsekvence so, da.

mijav mijav, 27.01.2022 ob 11:47

to pomeni, da velja tisto, kar piše na začasni odredbi do izdaje dokončne odločbe.  Recimo, ti replika imaš od danes začasno prepoved šimfat Janšo na monu, lahko se sicer pritožiš, ampak dokler ne bo izdana dokončna odločba, te bodo brisali. začasna odločba pa ti je izdana, da se prepreči nepopravljiva škoda na imenu in liku JJ.

Jaz ne šinfam Janše.

Sinfam nekega jajota, ki nima zveze z likom in imenom ?.

Če prav razumem, gre pri začasni sodni odredbi za to, da se čim hitreje in učinkovito prepreči škodo, ki bi sicer nastala. Vezana je na točno določeno zadevo in ima omejen rok trajanja.

Če sprašuješ zaradi sodne odredbe v primeru poslank SDS-a in Inštituta 8. marec, bi sodišče lahko, recimo do volitev, poslankama prepovedalo tovrstne izjave, ki zaradi neresničnosti lahko povzročijo nepopravljivo škodo Inštitutu.

Ampak, ker nisem pravnica, moje besede vzami z malo rezerve.

Senza736, 27.01.2022 ob 12:06

Če prav razumem, gre pri začasni sodni odredbi za to, da se čim hitreje in učinkovito prepreči škodo, ki bi sicer nastala. Vezana je na točno določeno zadevo in ima omejen rok trajanja.

Če sprašuješ zaradi sodne odredbe v primeru poslank SDS-a in Inštituta 8. marec, bi sodišče lahko, recimo do volitev, poslankama prepovedalo tovrstne izjave, ki zaradi neresničnosti lahko povzročijo nepopravljivo škodo Inštitutu.

Ampak, ker nisem pravnica, moje besede vzami z malo rezerve.

Ja, saj sem jaz tako razumela, samo ne razumem čisto v praksi kaj se zgodi in kako se zgodi. Ker -v končni fazi celo finalne sodbe niso 100% .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close