Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Easistent vpisi (ig) – kakšne učitelje imamo v šolah…

Easistent vpisi (ig) – kakšne učitelje imamo v šolah…

Včeraj sem zasledila, da so dijaki in učenci sami očitno naredili ig profil, kjer objavljajo zapise njihovih učitelje, ocene, sporočila staršem, vzgojne ukrepe, itd…

in malo se sprehajam po objavah in najdem tale zapis: ne morem skopirati – zato bom prepisala – gre za objavo na feedu 18.12 – tako obvestilo je učiteljica kemije poslala staršem:

“Dijak prišel v razred oblečen v belo haljo in nosil belo masko ki naj bi predstavljala Ku Klux Klan in nenehno motil pouk z izredno rasističnimi izrazi. Dijak bil poslan iz razreda s predlogom z upisom in predlogom za uzgojni ukrep. Zahtevam resen pogovor z starši in razrednikom.”

Da učitelj piše v uradnih obvestilih (ker komunikacija s starši je nek uraden odnos) piše takole… ma s takimi napakami, še v prostočasni sleng komunikaciji ne pišemo no, niti na monu…

Kako je lahko nekdo, ki očitno ne obvlada (vsaj) osnov slovenščine, učitelj sploh?

Ti pa nisi prav pogosto na monu, a?

“Da učitelj piše v uradnih obvestilih (ker komunikacija s starši je nek uraden odnos) piše takole… ma s takimi napakami, še v prostočasni sleng komunikaciji ne pišemo no, niti na monu…”

jaz bi se vprašala, kaki dijaki so to, da na tak način provocirajo. in kaj morajo vse učitelji prestat pri svojem delu….

Odgovor na objavo uporabnika
noja13, 26.01.2022 ob 12:29

Ti pa nisi prav pogosto na monu, a?

“Da učitelj piše v uradnih obvestilih (ker komunikacija s starši je nek uraden odnos) piše takole… ma s takimi napakami, še v prostočasni sleng komunikaciji ne pišemo no, niti na monu…”

jao ženska, kok si ti zajedljiva… tudi jaz napišem kdaj kaj napačno, ne namenoma, pišem v slengu…

da bi pa nekdo v enem zapisu napisal dvakrat enako napako: upis, uzgojni ukrep, z starši, vsaj pred “ki” napisemo vejico…   ja posamezno se zgodi, da kdaj kdo naredi take napake… da pa v tako kratkem zapisu narediš toliko napak… IN DEJMO POMEMBNO – SI UČITELJ… oprosti…

mi je zelo žal,da si tudi ti slepa za to poanto… in najdeš nekaj, kar sploh ni bistvo…

Če si učiteljica v šoli dopusti takšne napake, potem lahko na monu  vse napačno napišemo, pa se ni treba nikomur sekirati. Poanta – dokler lahko učitelj v šoli na delovnem mestu takole piše, potem je ostalim vsem vse napačno (v prostočasnem življenju) oproščeno.

čekdisout, 26.01.2022 ob 12:37

jaz bi se vprašala, kaki dijaki so to, da na tak način provocirajo. in kaj morajo vse učitelji prestat pri svojem delu….

ob takšnih učiteljih, ki jih terajo za nekaj, kar niti sami ne obvladajo… potem se ne čudim, da v taki anarhiji zblaznijo – učitelj mora biti zgled… če zahteva znanje, mora znanje tudi sam prvo dajati.

tole, 26.01.2022 ob 11:37

Včeraj sem zasledila, da so dijaki in učenci sami očitno naredili ig profil, kjer objavljajo zapise njihovih učitelje, ocene, sporočila staršem, vzgojne ukrepe, itd…

in malo se sprehajam po objavah in najdem tale zapis: ne morem skopirati – zato bom prepisala – gre za objavo na feedu 18.12 – tako obvestilo je učiteljica kemije poslala staršem:

“Dijak prišel v razred oblečen v belo haljo in nosil belo masko ki naj bi predstavljala Ku Klux Klan in nenehno motil pouk z izredno rasističnimi izrazi. Dijak bil poslan iz razreda s predlogom z upisom in predlogom za uzgojni ukrep. Zahtevam resen pogovor z starši in razrednikom.”

Da učitelj piše v uradnih obvestilih (ker komunikacija s starši je nek uraden odnos) piše takole… ma s takimi napakami, še v prostočasni sleng komunikaciji ne pišemo no, niti na monu…

Kako je lahko nekdo, ki očitno ne obvlada (vsaj) osnov slovenščine, učitelj sploh?

Ta učiteljica, ki jo avtorica izpostavlja, je seveda učiteljica kemije, ne slovenščine…….  samo toliko.

Kaj ko bi ve, Mrs. MONe “perfect”, malo manj picajzlale?

Raje se osredotoči tena ta problem, kakšna provokacija še ne zrelih  najstniških možganov je to, da pride v Kuj Klux Klan opremi mladenič v razred in se frajariši pred učiteljico? A to veš, da mladi možgani po naravni poti zorijo še do 24. leta? Tudi zaradi tega razloga bi pri nas morala bit mladoletnost priznana šele po 21. letu.

A tole v Nemčiji te pa nič ne skrbi?

.https://www.24ur.com/novice/tujina/v-streljanju-v-nemciji-vec-ranjenih-napadalec-mrtev.html

Taki, ki se z njimi doma nihče ne ukvarja, niti jih moralno ne vzgajajo za domačimi zidovi.

Šola ni za vzgajanje, “domači zidovi ” pa so.

Pedagoška fakulteta je ful lahka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close