Nadležne trgovke
Živjo,
pred nekaj dnevi sem bila v MASS-u v BTC-ju. Takoj, ko sem vstopila me ena od trgovk gleda in hodi za mano. Čez minuto pride do mene in me vpraša, če mi kaj pomaga. Lepo ji odgovorim, da ne. Nato me napade že naslednja trgovka, če mi kaj svetuje. Ji prijazno odgovorim, da če bom želela pomoč, da ji bom rekla. Ne mine 2 min, ko primem škorenj in si ga ogledujem, že je pri meni prva prodajalki in me vpraša ali mi prinese številko noge. Nevem no, ali še koga motijo nadležne trgovke?
Kupec, 25.01.2022 ob 16:11
Živjo,
pred nekaj dnevi sem bila v MASS-u v BTC-ju. Takoj, ko sem vstopila me ena od trgovk gleda in hodi za mano. Čez minuto pride do mene in me vpraša, če mi kaj pomaga. Lepo ji odgovorim, da ne. Nato me napade že naslednja trgovka, če mi kaj svetuje. Ji prijazno odgovorim, da če bom želela pomoč, da ji bom rekla. Ne mine 2 min, ko primem škorenj in si ga ogledujem, že je pri meni prva prodajalki in me vpraša ali mi prinese številko noge. Nevem no, ali še koga motijo nadležne trgovke?
Čim si stopila v trgovino, smo takoj vedele, da nimaš niti za burek, zato smo ti iz principa ves čas dihale za ovratnik. Takih “kupcev” res ne rabimo v trgovini.
Živjo,
Ja, to tudi mene moti. Če enkrat odgovoriš hvala, bom rekla, če bom potrebovala, je menda čisto dosti.
Tudi jaz sem doživela “zasledovanje” v Massu in je strašansko neprijetno.
Se strinjam z avtorico.
Po drugi strani je res, da tam, kjer jih rabiš, jih pa nikoli ni…
tinca karolinca, 27.01.2022 ob 10:24
Živjo,
Ja, to tudi mene moti. Če enkrat odgovoriš hvala, bom rekla, če bom potrebovala, je menda čisto dosti.
Tudi jaz sem doživela “zasledovanje” v Massu in je strašansko neprijetno.
Se strinjam z avtorico.
Po drugi strani je res, da tam, kjer jih rabiš, jih pa nikoli ni…
Niso krive prodajalke, takšna navodila imajo zaradi upada prometa. Misliš, da jim je v užitek laziti za strankami, katerim že na nosu piše, da so prišle samo lizat čevlje?
Anonimno, 27.01.2022 ob 10:18
Najbolj nadležne in nesramne trgovke so zame v Mercatorju, zato že leta ne hodim tja kupovat.
ne vem, kje vi najdete nesramne trgovke.
v katerokoli špecerijo grem, so vse prodajalke/prodajalci res prijazni, pozdravijo, ne glede na to, kje v trgovini me srečajo, kar pomeni, da itak non stop pozdravljajo vse kupce. če rabim pomoč, se vedno potrudijo in poskušajo poiskat kaj rabim, ali mi vsaj povedat, kje je.
v ostalih trgovinah pa MORAJO prodajalci kupcem težit, morajo jim poskušat prodat čim več, ker sicer jih poslušajo od šefov.
mislim, saj se zavedate, da je večina zaposlenih v trgovinah na minimalcu ali malo nad njim, potem pa se pripelje vaša vzvišenost in je ogorčena, ker si jo drzne kdo kaj vprašat ali ji kaj ponudit. verjetno se počutite zelo fevdalno v takšnih okoliščinah….
No, lepo po vrsti. Jaz imam par trgovin, nikjer ne poznam nobene trgovke ali trgovca, ker grem tja, nakupim kar rabim in je to to … In mi je vseeno, ali so prijazne, ali ne – važno, da opravijo svoje delo. Če je kdo pretirano prijazen mi gre že na živce. Potem so pa tu nekateri, ki se grejo v trgovino družit, klepetat s prodajalkami, jih sprašujejo vse mogoče. Kako naj boga reva ve za vse v trgovini. Kakorkoli, nima en atrgovina bolj, druga manj prijaznih. V našem Mercatorju so denimo same starejše trgovke, ampak vse sila ok in vljudne. Mogoče pa človek naleti kak dan, ko imajo salb dan, ne vem. Vsak ima kdaj slab dan, kaj veš kaj imajo v osebnem življenju, dejmo bit strpni
Forum je zaprt za komentiranje.