Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Reakcija delodajalca po vložitvi odpovedi

Reakcija delodajalca po vložitvi odpovedi

Ste že kdaj dali odpoved? Kako ste se na to pripravili? Kako je to sprejel vaš delodajalec?

V letošnjem letu (enkrat proti koncu maja) imam namen storiti velik korak v mojem življenju. Dala bom odpoved. V tej službi sem že 15 let, vedno tiha, pridna in pohlevna. Sedaj pa ne morem več. Delodajalcu se o moji potezi niti ne sanja in bo (najverjetneje) to zanj velik šok.

Kaj lahko pričakujem? Ali mi lahko zavrne odpoved? Strah me je, ker je moj šef res velika manipulatorska živina…

Ampak ne zmorem več prenašati prikritega mobinga, ki ga ne morem dokazati. Raje grem…

Odgovor na objavo uporabnika
novodelo, 24.01.2022 ob 15:05

Ste že kdaj dali odpoved? Kako ste se na to pripravili? Kako je to sprejel vaš delodajalec?

V letošnjem letu (enkrat proti koncu maja) imam namen storiti velik korak v mojem življenju. Dala bom odpoved. V tej službi sem že 15 let, vedno tiha, pridna in pohlevna. Sedaj pa ne morem več. Delodajalcu se o moji potezi niti ne sanja in bo (najverjetneje) to zanj velik šok.

Kaj lahko pričakujem? Ali mi lahko zavrne odpoved? Strah me je, ker je moj šef res velika manipulatorska živina…

Ampak ne zmorem več prenašati prikritega mobinga, ki ga ne morem dokazati. Raje grem…

In kako ti lahko zavrne odpoved? Si morda sužnja?

Živiš v svobodnem svetu in tudi delodajalca izbiraš po lastni presoji. Če delodajalec zate ni poskrbel kot bi bilo treba, če te je zanemaril, je to izključno njegov problem.

Če si se tako odločila in greš na bolje, lepo daj odpoved. Bodi pa fer in oddelaj zakonsko določeni odpovedni rok…

Das pac odpoved in ne reces ni. Prestejes si kok je odpovedni rok kok mas dopusta in mu tik pred zdajci tonpives. Ce obstaja razlog za bolnisko gres se to in tkonsi. Koncala

Odpovedi ne more zavrniti, lahko pa zahteva, da oddelaš odpovedni rok.

jaoo nben ni nobena žvina v tem lajfu. zamenjaj šiht al pa jamrej še naprej. če si pa pametno pa k advokatu. tm ti vse lep svetujejo. se nimaš kj sekirat.

Delodajalec lahko zahteva, da mu povrneš vse stroške, ki jih je imel ta leta s tabo. In to niso samo plače.

Nič ti ne more. Če je vse ok oddelaš ta svoje. Če ne gre, je dopust, bolniška, you know the drill.  Se spomnim enega primera pri nas, je šel možakar mal v skrajnost, je nekaj zagrozil šefu, je bilo rešeno do konca šihta. Vse se da, poskusi ostat preudarna. Glede šoka, da ne boš presenečena če ne bo nobene reakcije, ljudje pomenimo hudičevo malo. Če je psihopat bo prizadet edino njegov ego… kar pa je včasih zadost. Poskusi mu dopovedat da je on čudovit, pa da te zdravje matra. Saj veš kot na zmenku- it’s not you, it’s me;-)

Desperadodajka, 24.01.2022 ob 15:19

Delodajalec lahko zahteva, da mu povrneš vse stroške, ki jih je imel ta leta s tabo. In to niso samo plače.

Kakopak, tiste dni, ko je bil zaradi tebe slabe volje, obračuna trojno.

Se je bralo, da si prifuknjena ampak da si tok zlo pa se ni

ajajajaj, 24.01.2022 ob 18:20

Se je bralo, da si prifuknjena ampak da si tok zlo pa se ni

Desperadada, leti na njo

Odpovedi ti seveda ne more zavrniti. Oddelati pa moraš odpovedni rok. Pa, glede na to, da imate slabe odnose, da daš odpoved zadnji moment.  Ne par mesecev prej.

Jaz sem dala odpoved 30 dni pred začetkom nove službe (30 dnevni odpovedni rok). Prej smo imeli odnose v stilu: bodi vesela, da imaš službo, veliko jih čaka za tvoje delovno mesto… (ja, tudi od sodelavk). In ob odpovedi se je šefici odpeljalo. Si je namislila, da mi bo podaljašala odpovedni rok (tega seveda ne sme). V glavnem tisti zadnji mesec je bil neprijeten. Šefica me je večino časa ignorirala kot, da me ni, tu pa tam pa kak izpad.

V glavnem: upoštevaj odpovedni rok in to je to. Pa korektno opravi svoje delovne naloge v tem času oz. v odpovednem roku. Tudi, če imate slabe odnose, vseeno opravi svoje delo korektno.

Aja, pred leti sem delala kot študentka. Celo leto, zanič plačilo, delo 40 ur na teden. Plačana manj kot čistilka. Delala pa na delovnem mestu, kjer je zahtevana diploma. Sem povedala, da grem. Korektno, mesec prej. Pa kot študent lahko rečeš:jutri ne pridem več. Ampak zadnji mesec so se obnašali arogontno, vzvišeno do mene. Sodelavke so bile prave pr…asice do mene tisti mesec. Sem pa želela korektno opraviti delo do konca (čeprav me ni nič k temu obvezovalo, ker sem bila preko napotnice).

Če hočeš, da te delodajalec spusti iz firme, boš morala z njim skleniti dogovor. Lahko se zavežeš, da mu boš vsak mesec vračala denar od dela plače v novem podjetju in potem od penzije, lahko pa premoženje, če ga imaš, prepišeš nanj ali njegove potomce in tako zaključiš poravnavo.

Ne bo prijetno, ampak zavrniti ti ne more.

V službi nič ne govori o odpovedi, odpoved daš šele takrat, ko imaš podpisano pogodbo z novim delodajalcem, seveda z upoštevanjem odpovednega roka pri starem delodajalcu. Odpovedi ti ne more zavrniti. Vse dogovore imej pisno na mailu, kopije si shrani izven službenega okolja.

Reakcija starega delodajalca naj te ne zanima. Njega ne zanima kako se ti počutiš zaradi njegovega obnašanja – lepo ga daj na ignore.

Si pa zabeleži njegovo obnašanje: kaj je bilo, kako je reagiral, kdo od sodelavcev je bil zraven, kaj je kdo rekel in kako si se počutila ob tem – vse z datumi in urami. Lahko tudi skrivaj posnameš s telefonom – za svoj arhiv. Če bi kdaj kdo trdil da ni res, samo zavrtiš posnetek. Boš imela čisti mir.

Desperadodajka, 24.01.2022 ob 18:41

Če hočeš, da te delodajalec spusti iz firme, boš morala z njim skleniti dogovor. Lahko se zavežeš, da mu boš vsak mesec vračala denar od dela plače v novem podjetju in potem od penzije, lahko pa premoženje, če ga imaš, prepišeš nanj ali njegove potomce in tako zaključiš poravnavo.

ma ne.

delodajalec lahko vloži tožbo na sodišče, ki bo delavcu prepovedalo dati odpoved in ga prisililo, da dela dalje pri trenutnem delodajalcu

tisti, ki mislijo, da se hecam, naj googlajo ThedaCare lawsuit

Ko sem imela podpisano pismo o nameri zaposlitve pri drugem delodajalcu, sem dala odpoved pri obstoječem.

Prva reakcija je bila “a se še lahko kaj pogajamo? Višja plača, več dopusta?”, na odgovor, da ne, sva se začela pogovarjati, kako bom predala posle.

In to je bilo to. Še zdaj se pri njih kdaj oglasim na kavi.

Preprosto te ni v službo…usekaš 3 modre in je to to.

To morevbiti res manipulativni sef, ce te je se strah dat odpoved. Malo nastudiraj, koliko imas se dopusta in nadur za koliko dni. In v odpoved napisi datumsko, kdaj bo tvoj zadnji dan dela, napisi, da ostalo bos do konca porabila dopust in ure…eni se bolnisko koristijo v odpovednem roku…ce se bodo obnasali v odpovednem roku do tebe zelo nesramno, ne imej slabe vesti in koristi bolnisko se ti. Vsekakor pa si do maja naredi malo plan, kako bos financami in z iskanjem druge boljse sluzbe. Do takrat pa z nasmeskom v sluzbo, ker ves, da bos pocasi naredila nov korak in obrnila nov list v zivljenju…

Oddaj priporočeno, če res nočeš imeti opravka.

Drugače greš in daš odpoved, ali bodo pogoltnili ali se bojo pogajali npr. Povišano plačo

Kot so ti že povedali, ti odpovedi ne more zavrniti, saj gre za tvoje enostransko dejanje volje in on pri tem nima nič.

Res pa je, da rabiš dokaz, da je on odpoved prejel, torej da jo je dobil v roke (ne sprejel, ker je ne rabi sprejeti, ker samo ti podaš odpoved in to je to). Če boš oddala osebno, naredi zraven kopijo svoje odpovedi, na katero naj ti tajništvo ali kjerkoli prejemate pošto, da žig oziroma napiše, kdaj, kateri datum je bilo prejeto. Torej prejeto 30. 5. 2022. Zraven podpis in žig firme, če ga uporablja.

Če tega ne bodo želeli storiti, kar se očitno kje celo zgodi, pač neseš na pošto in pošlješ priporočeno s povratnico. Tisto roza zadevo, AR pošiljka. To roza zadevco dobiš nazaj domov in na njej je datum, kdaj je pošiljka prispela/bila dvignjena.

Njegova reakcija pa morda sploh ne bo nič kritičnega, morda si res ti preveč pohlevna in se bojiš vsega, in če je temu tako, se ti podobno lahko zgodi v naslednji službi. Dokler se ne boš znala postaviti zase in se sprejeti, ter vedeti, da nisi tam zato, da se drugi morebiti izživljajo nad tabo, morda nikjer ne bo dosti bolje. Ker idioti so povsod, kako z njimi shajaš, je pa odvisno od tebe.

Hahahahahahahha, prvič so pričakovali da jih bom prišel prositi nazaj, 1100 bruto sem imel tam, v novi službi pa 1200 do 1600 netto..

Drugič pa je bilo še bolj zanimivo, začeli so iskati zamenjavo zame, ne da bi kaj rekli, to sem itak zvedel kasneje in vidim en dan oglas, točno moj profil, moja znanja, pokličem in rečem ,tako za hec, ne dober dan, če ponujate manj kot 1600 netto na mesec me ne zanima…

Se vžgejo , delavca je iskala kadrovska agencija za naročnika, do trenutka ko smo se dogovorili za sestanek pri delodajalcu baba ni imela pojma , kljub temu da sem se ji predstavil z imenom in priimkom da ima ob sebi kandidata za svoje delavno mesto.

Saj razumete , prijavil sem se na svoje delavno mesto, ko se je pokvarjen špil delodajalca odkril sem vedel kaj mi je storiti, sam sem dal odpoved prej kot so dobili ustrezno zamenjavo zame.

Tisti mesec tudi pisnil ni nihče.

.https://youtu.be/pFvCQPqRHsU

Jaz sem 100%, da se bodo na tla za teboj metali in prosjačili, da ne greš, ker tebe nihče ne more zamenjat. Ga ni take na celem svetu.

Tkole, jaz sem tudi tazmišljala podobno kot ti. Veš, kaj se je ugodilo na koncu. On mi je zrežiral in me prisili k odpovedi. Tvoj delodajalec se bo globoko oddahnil, ko bošla. Pojdi čim prej. Prekrit nobing. Mogoče ti misliš ali upaš, da je prikrit. Ha ha. Viden je. Sporoča pojdi v niskem štartu, brzina leti, teci. Tvoj delodajalec, bo teagiral: juhuhu

Šurda, 25.01.2022 ob 16:42

Jaz sem 100%, da se bodo na tla za teboj metali in prosjačili, da ne greš, ker tebe nihče ne more zamenjat. Ga ni take na celem svetu.

Sanjaj. Pojdi na pokopališče, tam so nezamenljivi. Ha ha. Tole vsi sanjajo. Prikrit mobing. Preberi še 1 x. Če nekdo izvaja mobing nad tabo. Pomeni, da te ne mara. Kaj pa če reče delodajalec končno. Pri meni je bilo tko. Pri eni drugi kolegici tudi? Pripravi se dobro na oba scenarija. Al pa v službi nehaj delat in bo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close