Nehala grizti nohte
Zivjooo
Nohte sem si grizla odkar pomnim. Potem sem lani temu naredila konec za eno leto. Nato spet zacela, sedaj en teden jih ne grizem vec. Upam in prepricana sem, da je bilo to zadnjic. Kmalu zacnem z novo sluzbo in tudi tam se nocem kazat z zivo pogrizenimi nohti.
Sedaj me zanima, kako naj nohte vzdrzujem. Seveda so malo bogi. Naj uporabim utrjevalec, kaksen drugi lak, vitamine, kolagen? Ima kdo izkusnje, da ne kupujem brez veze in brez ucinka.
Veliko je v glavi. V prvo sem si kupila utrjevalec in nohte lepo uredila kolikor se je dalo. Kupila sem si se pet kinder jajckov (takrat so se mi zalustali) in za vsak dan ko nisem grizla nohtov sem lahko enega pojedla. V drugo, sem isto poskusila pa ni slo. Nato sem si kupila dolgo zeljeno verizico. V zameno sem si obljubila, da preneham z grizenjem.
Bivša grizolda, 23.01.2022 ob 00:12
Stokrat bolj nagravžno je obsojat človeka za navado, ki jo pridobil pri treh letih, osamljen, prestrašen, v temi in objokan.
Nisem obsojala. Ampak men se kar dvigne na bruhanje. Tako kot ko ga kdo iz pete potegne. Ne morem se zadržati ampak meni je res nagravžno.
Vzroki pa so različni. Žal mi je za vašo izkušnjo.
Nohtek, 22.01.2022 ob 17:00
Zivjooo
Nohte sem si grizla odkar pomnim. Potem sem lani temu naredila konec za eno leto. Nato spet zacela, sedaj en teden jih ne grizem vec. Upam in prepricana sem, da je bilo to zadnjic. Kmalu zacnem z novo sluzbo in tudi tam se nocem kazat z zivo pogrizenimi nohti.
Sedaj me zanima, kako naj nohte vzdrzujem. Seveda so malo bogi. Naj uporabim utrjevalec, kaksen drugi lak, vitamine, kolagen? Ima kdo izkusnje, da ne kupujem brez veze in brez ucinka.
Geliš lak, preverjeno pomaga
Pojdi na manikuro in naj te namaže z geliš lakom – če imaš svoje nohte dovolj dolge, da jih lahko lepo premaže. Drugače pa naj ti naredi umetne gel nohte – kratke, tanke. Jih ne boš grizla in če so narejeni dobro, izgledajo lepše kot katerikoli pogriženi. Z umetnimi vztrajaj tako dolgo, da tvoji zrastejo v normalno dolžino, nato odstrani gel in pojdi na gelish. Ne gel, še manj pa gelish, ne poškodujeta nohta, če je pravilno narejeno, negovano in odstranjeno.
. https://ilon.si/razlika-med-gel-nohti-in-permanentnim-lakiranjem-nohtov-pogovorno-gelish/
Živjo, pred kratkim (2 meseca) sem tudi sama prenehala s to grdo navado.. priporočam od catrice utrjevalec nohtov pa kakšno nude barvo laka, to meni pomaga da jih ne grizem več ker so mi dejansko lepi zdaj 😀 … no za kožico priporočam še da se navadiš čez dan in pred spanjem vmasirat kakšno olje za nohte
Ne vem če boš zdržala. Jaz si jih celo življenje grizem, ne čist v živo. Potem pa sem si dala gel nohte, take kratke, naravne, lak skoraj natur barve. Samo da nohte zaščitim. Noht se mi je podaljšal x2, vsakič ko grem na korekcijo, kar gledam, če so to res moji nohti, tako so lepi. Jaz ti svetujem gel
Forum je zaprt za komentiranje.