Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Posledice Janševih izjav: preklici pogodb in izstopi iz naložb

Posledice Janševih izjav: preklici pogodb in izstopi iz naložb

https://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/posledice-jansevih-izjav-preklici-pogodb-in-izstopi-iz-nalozb.html

V luči izjav premierja Janeza Janše glede Tajvana so slovenska podjetja, ki delujejo na kitajskem trgu, že prejela odzive partnerjev iz azijske velesile, so navedli v Slovensko-kitajskem poslovnem svetu. Podjetja namreč preklicujejo pogodbe in tudi izstopajo iz dogovorjenih naložb.

Bo zrihtal, da bodo zdaj pogodbe z njimi orbančki podpisali, seveda pod zase ugodnejšimi pogoji.

kitajci so pa res posrečeni. Kaj niso prebrali jajotove zdravstvene kartoteke?

Nič hudega. Manj odvisnosti od Kitajske, boljše za vse nas.

Ne vem, kaj se Počivalšek razburja. Dve leti ga je podpiral v vseh kozlarijah, stranko je uničil, volilce je izdal, vse je delal kot je veliki vodja rekel, a zdaj bi se pa rad ven vlekel in si nabral kakšen glas pred volitvami s šinfanjem jajota?

Pezde.

Temu res ni varno obrniti hrbta.

To je nategancija. Nikjer nobenih dokazov, samo nakladanje. Poleg tega tudi Evropa meni enako kot Janša. Levaki so se spet zaštrikali.

kitajce nagnat iz slovenije

JUB, GORENJE, LON,…, itd. v LASTI Kitajcev, vam je to všeč?

Odgovor na objavo uporabnika
Vesel oče, 20.01.2022 ob 18:34

JUB, GORENJE, LON,…, itd. v LASTI Kitajcev, vam je to všeč?

kadar je kupec, je tudi prodajalec. ti je všeč, da je prešnji direktor najpraj zafural gorenje, sedaj pa še rokometno reprezentanco?

Ja, ker imajo Slovenci službe in plače.

Američani in Angleži imajo verjetno dosti več v lasti: Telemach, Merkur, Reifessen, Milka, NKBM(tega so predali Madžarom) itd…

Škoda se je toliko podjetij prodalo komurkoli že.

Sem že danes vprašala: katero omembe vredno podjetje je pa še v naši lasti?

Replika54g1, 20.01.2022 ob 19:34

Sem že danes vprašala: katero omembe vredno podjetje je pa še v naši lasti?

Krka?

To, da bo Kitajska kratkomalo zavzela Tajvan, je pa vsem čist ok? Sam, da se denar iz Kitajske suče al kako? Zakaj potem ni v redu, da Rusi grozijo Ukrajini? Aja, od njih nič nimamo. Cel svet klečeplazi pred Kitajsko, Jajo je pač zinil resnico.

Ja, JJ je povedal vse tako kot je. Države si ne upajo govorit o tem, ker se bojijo Kitajske gospodarske teme, ampak dejstvo je, da Tajvan nikdar ni bil del Kitajske in prav bi bilo, da cel svet zavzame stališče da podpre to, kar se bi Tajvanci odločili oz. želeli.

To, da je kup podjetij pri nas v enem dnevu dobilo odziv kitajskega gospodarstva je pa tud mal bosa. Kitajci so marsikaj, niso pa impulzivni. So pragmatičnbi in hudo premislijo, preden kaj naredijo. Niti eno naše podjetje se ni izpostavilo da je oškodovano zarad izjav JJ. Me res zanima kaj je na tem.

Drugač sem pa anti JJ ..

No ja ne drži ravno. Tajvan je bil del kitajske, ima pa podoben status kot belčki v argentini od leta 49 ko se je čangkajšek zaradi zdravstvenih razlogov izselil iz celine.

wd40a, 20.01.2022 ob 20:18

No ja ne drži ravno. Tajvan je bil del kitajske, ima pa podoben status kot belčki v argentini od leta 49 ko se je čangkajšek zaradi zdravstvenih razlogov izselil iz celine.

Ni res. Če te tema zanima, imaš super video tukaj .https://www.youtube.com/watch?v=WnlN7j__q9g

Tip komentira tega .https://www.youtube.com/watch?v=C0YGLDafG1o&t=951s

Če na netu iščeš podobne teme jih praktično ni, tadva sta oba iz tega meseca. Dejstvo je, da če misliš tako, kot si zgoraj napisal, si ju kar poglej 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close