Remifemin za lajšanje v menopavzi
Kako ste zadovoljne s temi tabletkami?
Sem mamica 45 let,s em v obdobju mene,slabo spim,me zebe,potem mi je vreče,me obliva znoj,sem razdražljiva,spomin imam v nuli,itd,itd,…
Zato treba malo ukrepat,da lažje prebrodim te ženske zadeve.
Kako si ve pomagate?Ali mi priporočate Remiferim,ali je kaj dugega na trgu na prosti bazi in ućinkuje?
Hvala za nasvete,odgovore.
Glej, enim pomaga drugim ne. Meni, ko mi je bilo vroče sem se odpela, ko me je zeblo oblekla. Manj se obremenjuješ, bolje je. Kar ne moreš spremeniti, obrni sebi v prid. Pa ne delat enga baubava iz tega. Tako pač je. Manj se obremenjuješ s tem, bolje je. Sojine izdelke jej, kakšen persenček kdaj. Da pa bi spomin zaradi tega trpel, ne draga to pa ne bo. Ne vse, kar je narobe na meno zvračat.
Remifermin načeloma zelo pomaga, je pa res da imajo nekatere ženske reakcijo na sestavino in jih peče koža. Je pa tko da moraš poskusit, ker vsaki pomaga nekaj. Tko kot je že ena prej omenila, pomaga če uživaš veliko sojinih izdelkov. Na trgu se dobi posebno mleko Soya Woman in je namenjeno ravno ženskam v meni. Obstajajo pa tudi infopatske kapljice imenovane Ženan. Vem, da so te edine, ki so pomagale moji mami, pa je poskusila vse sorte stvari.
Vsi preparati v prosti prodaji so nateg. Pojdi k ginekologu in naj ti zapiše Vagifem ali Estraderm.
Ne boj se hormonske terapije, panika, češ, da povzroča raka na dojkah je pretirana. Če imaš težko meno ti torej priporočam samo pravo hormonsko zaščito. Pa odpovej se pravi kavi, alkoholu in pretirano mastnim jedem. Jej lahko hrano, ne nosi sintetike, ukvarjaj se z rekreacijo in razmišljaj pozitivno.
Jaz pa sem se z valungami lahko čisto lepo sprijaznila, res pa jih imam ponavadi samo ponoči. Se pač preoblečem, pa je. Ampak nisem pa se mogla sprijazniti s svojim psihičnim stanjem, zato imam zdaj hormonske tablete in se počutim precej, precej boljše. Najbrž ima vsaka ženska drugačne težave, ki jih tudi vsaka drugače prenaša. Najdi svoj način, pa bo.
mlada sem 44 let. že nekaj let se ponoči zelo potim in sem celo mislila, da sem hudo bolna 🙂 očitno sem malo hipohondra. pred enim letom me je začelo oblivati tudi čez dan. to je trajalo cca 1 mesec. zato sem si tudi dala odstraniti mireno (hormonski maternični vložek). od tedaj sem imela menstruacijo 2x, nazadnje lani septembra. od novembra dalje imam ponovno t.i. valunge. iskala sem nekaj naravnega, kar bi mi pomagalo in imela srečo že s prvim preparatom. to so rastlinske kapsule Menal – fito soja, uvaža jih firma Davafito. jemljejo se 2x dnevno po 1 kapsulo. zmanjšanje nočnega potenja, dnevnih oblivov in razdraženosti se je pokazalo po približno treh tednih jemanja. včeraj sem bila pri ginekologu, ki je rekel, da sem premlada, da bi bila brez mentruacije in mi je predpisal hormonske tablete Cyclo-Progynova. ne znam se odločiti ali naj naprej jemljem “moje” sojine kapsule ali naj poskusim s hormonskimi tabletami… kakšno mnenje? hvala.
menčica, 24.05.2010 ob 06:43
Jaz pa sem se z valungami lahko čisto lepo sprijaznila, res pa jih imam ponavadi samo ponoči. Se pač preoblečem, pa je. Ampak nisem pa se mogla sprijazniti s svojim psihičnim stanjem, zato imam zdaj hormonske tablete in se počutim precej, precej boljše. Najbrž ima vsaka ženska drugačne težave, ki jih tudi vsaka drugače prenaša. Najdi svoj način, pa bo.
dedci vedo več o tem kot babe, kakšna žalost. ni čudno da skorakj vsak prvi hodi na prostititke saj ima doma zavoženo neuko zabito frigidno babnico. dajte se malo izobrazit na tem področju. do mene sploh ni nujno da pride v klasično pomenskem smislu, poglejte si kako oddajo na klepet ob kavi, ravno včeraj so govorili o tem. to je proces in postopek, ki ga je treba začeti že predno pridete v menopavzo. imajo tudi nadvse učinkovit preparat z adaptogenimi zelišči. seveda tošl bo pa treba odpret. zastonj se še psi ne gonijo
Forum je zaprt za komentiranje.