Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kako spoznati nove ljudi, nove sosede?

Kako spoznati nove ljudi, nove sosede?

Sem tiha, nedružabna, introvertirana in imam od nekdaj težave s spoznavanjem ljudi.

Zdaj pa se selim, nova služba, novo okolje. Kake ideje kako spoznati kake kolege, mogoče celo kake prijatelje?

Sem samska, 40+. Selim se v tujino, podeželje. Malce sem gledala, če je tam kako meni zanimivo društvo pa nekak nisem še nič našla.

Tisti, ki ste družabni, vam itak ni problem.

Kaj pa tisti, ki niste družabni, kako vam tako v novem okolju uspe?

Recimo kako spoznati sosede? Predvsem pa kako spoznati kake kolege, družbo?

Zdaj itak ne bo šlo ko so povsod ti ukrepi.

Drugače pa: v lokalni trgovini, na koncertu na kakšni razstav, na sobotnem sprehodu.

V lokalni trgovini? Hm, kako pa to? Pogosto, tudi sedaj, hodim v lokalno trgovino v manjšem kraju, še nikoli nikogar spoznala. Pozdravim ljudi pred trgovino, v trgovini, to pa je to. Nikoli pa jih ne ogovarjam, tudi oni ne mene. Tako, da nekako se mi ne zdi to primerni kraj za spoznavanje.

Na koncerte ne hodim. Pred leti sem šla parkrat, nikogar spoznala.

Na sprehode tudi sedaj hodim, nikoli nikogar ne srečam :). Hodim namreč po gozdu. Občasno grem na razstavo kakih živali, tudi nikoli nikogar ne spoznam. Na druge razstave ne hodim.

V oddaji Vem je nastopila ena ženska. Ko jo je voditelj vprašal, kako in kje je spoznala svojega partnerja je povedala, da v trgovini pri solati. On je trdil, da je solata kristalka, ona pa da je radič. Ta ženska se piše Radič in v pogovoru o solati in radišču ni bilo konec pogovora. Še danes se pogovarjata, ker sta partnerja. Ideja pač, nikoli ne veš kje. Vedno se lahko kaj reče, da se spozna kakšno novo osebo. Če si samo tiho pa je težje. Če si nedružabna, zakaj pa bi imela družbo?

Odgovor na objavo uporabnika
Trgovina, 18.01.2022 ob 22:49

V oddaji Vem je nastopila ena ženska. Ko jo je voditelj vprašal, kako in kje je spoznala svojega partnerja je povedala, da v trgovini pri solati. On je trdil, da je solata kristalka, ona pa da je radič. Ta ženska se piše Radič in v pogovoru o solati in radišču ni bilo konec pogovora. Še danes se pogovarjata, ker sta partnerja. Ideja pač, nikoli ne veš kje. Vedno se lahko kaj reče, da se spozna kakšno novo osebo. Če si samo tiho pa je težje. Če si nedružabna, zakaj pa bi imela družbo?

No ja, mislim, da je izjemno, izjemno malo primerov, da se ljudje spoznajo v trgovini. Verjamem, da sta se omenjena dva spoznala, ampak mislim, da je to izjemno redko.

Hja, čeprav sem nedružabna, še vseeno ne pomeni, da pa ne bi kdaj pa kdaj s kom kaj počvekala. Vseeno si želim kdaj pa kdaj imeti kako družbo, se s kom pogovarjat, it mogoče kdaj na kak izlet. Ni ravno prijetno vse rojstne dneve, božiče, silvestre, vse dopuste biti sam. Včasih je fajn, da imaš koga ob sebi.

Hja, pa tudi praktično je koga poznati. Recimo nabaviš pralni stroj, rabiš kak par rok, da ti pomaga nesti to reč v stanovanje. Sem gledala za selitvene servise, ura več kot 35€, najbližji selitveni servis pa več kot uro oddaljen. Torej že čas prevoza preko 70€.

novo okolje, 18.01.2022 ob 19:37

Sem tiha, nedružabna, introvertirana in imam od nekdaj težave s spoznavanjem ljudi.

Zdaj pa se selim, nova služba, novo okolje. Kake ideje kako spoznati kake kolege, mogoče celo kake prijatelje?

Sem samska, 40+. Selim se v tujino, podeželje. Malce sem gledala, če je tam kako meni zanimivo društvo pa nekak nisem še nič našla.

Tisti, ki ste družabni, vam itak ni problem.

Kaj pa tisti, ki niste družabni, kako vam tako v novem okolju uspe?

Recimo kako spoznati sosede? Predvsem pa kako spoznati kake kolege, družbo?

Iskreno?

ce hoces bit srecna, jih sploh ne spoznavaj. Ze brez tega bojo imel velik za povedat o teb.

Če sem nedružabna, introvertirana, še ne pomeni, da sem ljudomrznež, sociopat. Si želim imeti družbo, kake kolege, znance. Si želim imeti kakega prijatelja. Problem pa je, da ne znam spletati vezi, spoznavati ljudi, si najti družbo.

Ne maram žuranja, popivanja, ne maram se izpostavljati. Ne rabim gužve okrog sebe. Ampak vseeno pa si želim kdaj it na kak čvek, izlet, pohod, potep z nekom. Če si ne želim žuranja, trušča okrog sebe, še ne pomeni, da si pa ne želim it na kak pohod z nekom ali pa mogoče igrati tenis ali pa badminton.

Nekoč sem sanjala, da bi se naučila plesat pa sem več let brezuspešno iskala soplesalca za tečaj. Zdaj sem se sprijaznila, da tega ne bo nikoli. Vseeno pa še upam, da vendarle najdem kaj družbe.

Pa, ker se bom v kratekm selila, ker bom imela novo službo, povsem novo okolje, je nekako čas, da začnem na novo tudi gleda spoznavanja ljudi, tudi sosedov.

Ena777, 18.01.2022 ob 23:13

Iskreno?

ce hoces bit srecna, jih sploh ne spoznavaj. Ze brez tega bojo imel velik za povedat o teb.

Hm, zakaj pa imaš ti prijatelje, partnerja, kolege, če praviš, da si najbolj srečen brez vseh?

Vrini se v kako skupino žensk in te bodo takoj sprejele. Ve ženske ste drugačne od moških. Sočutne, prijazne.. Kaj se imaš bati? Dobiti prijateljice kot ženska je mala malica.

Če hočeš dobiti fanta se ti tudi ni treba ne vem kako naprezat. Malo se naliči, kako srajco z dekoltejem flikn gor, pa se bodo tipi limal nate.

Tako enostavno. Izkoristi svoj ženskin privilegij in boš miss popular v trenutku 🙂

Za takšne ljudi… že prijaznost zadošča. Pozdraviš ljudi ki jih srečaš, a ne smeš takoj pogledati stran. Pripomniš še kakšno nevsiljivo o vremenu… in če se držiš prijazno… kdo se bo tudi odzval.

Ti kar pogumno ogovori kogarkoli. Nihče te ne bo prijavil zaradi nadlegovanja, to se dogaja samo moškim.

sama sem plašna oseba – sicer se pogovarjam, sem prijazna in odprta, pa vendar da bi nekoga spustial v hišo ali šla k osebi domov in se družila (kavce in to), ne.

Leta 2021 je bilo zame zelo grdo leto – odnosi s sosedi se niso niti lepo začeli niti lepo končali in niso niti lepo urejeni. Vse prej kot to. Minila me je želja, da bi s kom se še družila in pogovarjala ali celo s kom hodila pohajat.Tudi na delu držim razdaljo od ljudi, ker so me sosedje popljuvali, poblatili dobro ime moje družine, razširili po celi vasi en kup laži.

Bistvo pa je bilo ,da sem se jih ustrašila, ker so bili izredno vsiljivi, gledali ves čas skozi okno, smo kaj kupili ,pritekli gledat kaj imamo spraševali zelo osebna vprašanja o našem premoženju, delu itn.

Če imaš ok sosede, za kako kavco tu pa tam ni panike, sam za kaj več? s sosedi ne. To je kraj kjer živiš, vsak dan. Če se kje zalomi, boš s tem morala živeti.

drugače kako jih spoznat? ker sem po naravi plašna oseba, sam želim ljudi spoznavat – od majhnih stvari – pogovori do s časom večjih, bolj osebne stvari.

kako jih spoznat? greš na sprehod, pozdraviš in s časom te bodo vprašali če živiš v okolici. To je vse. Potem se pa pogovarjaš. NE ustavoš pogovora ali čakaš da ti odgovorijo. Jih povprašaš, kako so, komentiraš vreme, morda kakšno rožico, omeniš da si nova, da si se preselila, da ti je kraj všeč take stvari. ljudi spoznavaš.

Če imaš možnost si nabavi psa. Ljudje s kužki se skoz kaj pogovarjamo, res. Pa še pes ti bo družbo delal in ljudje te bodo lažje ogovorili.

Druga varianta pa je,da mogoče spleteš kako vez z novimi sodelavci. Kaj pa boš delala v tujini?

Tretja pa je, vpiši se v en tečaj, nekaj kar te zanima vsaj malo. Npr. slikanje, keramika.. nekaj.

Srečno ♥️

Ko sem si kupila sem na sprehodih s psom srečala in spontano govorila z ogromno ljudmi,prej popolnimi neznanci sedaj smo pa že pravi frendi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close