V karanteno nič več v zdravstvu in dolstvu
Tele karantene so poplnoma brezveze ker se jih skoraj noben več ne drži. V karanteni imam 2,5 letnico zaradi okužbe enega od otrok v vrtcu. Že odkar so poslali mail je doma ne hodimo na sprehode, igrišče… Danes dopoldan grem po kruh se peljem čez vas sem srečala 4 otroke iz njene skupine od tega 2 babicami. Pred vrtcem parkirana avta obeh vzgojiteljic torej sta na delavnem mestu (zgleda 3 cepljene) me prejle kliče mamica od sošolca od tavelzga otroka valda sliši tamalo zadi pa me vpraša ja a jo maš doma jst nazaj ja v karanteni je pa ona men nazaj ja xy pa yx so bli pa ja cel popldne včeraj na igralih… Torej je bila zgleda od 22 otrok edina doma zato pa so karantene brezveze. Še več tavelk otrok mi je razlagal, da so bli na aktivnem odmoru zunaj in, da se je igral z punčko, ki je z našo skupaj v vrtcu in bi morala biti v karanteni bila pa je na šolskih igralih v času aktivnega odmora…
Tudi ob simptomih, 18.01.2022 ob 15:59
????ma ja no,a prav razumem sploh?
Pripravi se na počasen konec te norije. Anglija od naslednjega torka opušča vse – maske, testiranje, potrdila, ipd…
Pomlad se bliža, sonce bo spet bolj močno, ko virusi tudi po naravni poti ne bodo več preživeli, zdržat je treba še te tri mesece…
in ni bedanraj -zadolženi smo do naših vnukov, ki bodo to sve poplačevali za nazaj. In še volitve so aprile pred vrati. V rokavicah morajo sedaj z zagegovanjem in zaostrovanjem.
Navodila ene od gimnazij:
Spoštovani starši,
z zadnjim odlokom vlade se ponovno spreminjajo pogoji za določanje karantene.
Oddelek, v katerem je prišlo do visoko tveganega stika, ne gre v karanteno, če se dijaki v obdobju sedmih dni po karanteni, vsakodnevno samotestirajo in potrjena okužba ne presega 30% vseh dijakov.
Samotestiranja namesto karantene ni potrebno izvajati dijakom, ki so:
– trikrat cepljeni,
– dvakrat cepljeni in preboleli,
– preboleli in imajo dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od desetih dni in mlajši kot 45 dni,
– imajo dokazilo o negativnem testu HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.
Dijakom pripada 20 testov HAG mesečno in jih pridobijo v lekarni. Testirali se bodo v šoli, pred poukom.
Odlok začne veljati 19. 1. 2022, kar pomeni, da se za vse, ki so zboleli pred tem datumom, karantena ne prekinja.
V prilogi imate okrožnico ministrstva.
Več si lahko preberete v navodilih NIJZ, ki jih najdete na naslednji spletni strani: https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje
Forum je zaprt za komentiranje.