Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › KAJ JE DEPRESIJA? IN KAKO SE LOSITI ? ??

KAJ JE DEPRESIJA? IN KAKO SE LOSITI ? ??

Potem pa nekega dne, ko sem dosegel konec vseh svojih prizadevanj, mi je Bog dal čudovito razodetje. Prebral sem te besede iz Izaija 61:3, »oblačilo hvale za duha teže« (NKJV). Nenadoma, ko sem bral te besede

– duh teže – mi je Sveti Duh nakazal: »To je tvoj problem. nisi ti. Ne gre za duševno ali psihično stanje. To je duh—to je oseba, ki te sovraži, ki te pesti, ki je nevidna. To je oseba brez telesa, ki te spremlja že od otroštva. Ta oseba pozna vašo slabost, da bi vedela, kdaj in kako vas najučinkoviteje napade.

Boriš se z osebo, nevidno demonsko osebo. To je duh teže.” V sodobni angleščini bi temu rekli duh depresije. To ni bilo psihološko. Nisem imel opravka le z nekim utrjenim vzorcem negativnega razmišljanja. Nekdo – zlobni duh, ki ga je proti meni postavil sam Satan – me je spremljal in načrtoval moj propad. Potem sem videl, zakaj se je pritisk poslabšal,

bolj ko sem želel služiti Gospodu. Naloga tega hudobnega duha je bila, da me ovira pri služenju Bogu. Ko sem bil v svoji službi nekoliko ohlapen in brezbrižen, se je pritisk umiril. Toda bolj predan in resen sem postajal, večji je bil pritisk.

Končno sem spoznal identiteto svojega sovražnika. S tem spoznanjem sem vedel, da sem 80 odstotkov na poti do zmage. Toda Gospod je vedel, da potrebujem samo še en svetopisemski stavek, ki mi bo prinesel rešitev za moj problem

. Pripeljal me je do Joela 2:32, ki pravi tole: Zgodilo se bo, da bo vsak, ki bo poklical Gospodovo ime, rešen (KJV).

Videl sem, da je ta obljuba prav tako vseobsegajoča kot Janez 3:16:

Kdor veruje vanj, naj ne pogine, ampak ima večno življenje (KJV).

Vedel sem, da so mi ti verzi obljuba odrešitve, in sem rekel: »To je zame!« Nisem razumel ministrstva za osvoboditev v nobenem smislu, v katerem ga zdaj razumemo. Toda zaradi lastne obupne potrebe in v skladu s temi obljubami v veri sem združil oba Sveta pisma – Izaija 61:3 in Joel 2:32. Nato sem molil posebej k Bogu in želim poudariti pomen posebne molitve. Duha sem poimenoval »duh teže« in zahteval sem Božjo obljubo: »Kdor bo poklical Gospodovo ime, bo rešen.«

❤ “Bog, v imenu Gospoda Jezusa Kristusa, po Tvoji Besedi, te prosim, da me rešiš tega duha teže.”

❤ To je bila moja molitev: »Bog, v imenu Gospoda Jezusa Kristusa, po tvoji besedi, te prosim, da me rešiš tega duha teže.« Ko sem molil to posebno, svetopisemsko molitev, sem bil osvobojen! Pritisk se je dvignil! Bogu se zahvaljujem in hvalim za to čudovito, čudovito odrešitev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close