Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kako delite stroške?

Kako delite stroške?

Pozdravljeni, smo 3 članska družina vsi zaposleni imamo eno hčerko (27), ki živi doma. Zanima me koliko pri vas “otroci” prisprevajo denarja skupnemu gospodinjstvu oz. kako si porazdelite stroške?

nič

Nič. Svojemu otroku ne računam!

če živi v svojem nadstropju s svojimi števci naj plačuje stroške po porabi.

V denarju nic, zahtevam pa, da sin skrbi za red in cistoco in pripomore k urejenemu in cistemu skupnemu bivanju, pa tudi kuhanje si razporedimo! Star 25.

Kakor kje. Pri meni vse stroške 4.članske družine nosim sam, ker ima gospa svoja finančna sredstva izključno  namenjena za financiranje ljubimca in njegove familije na Gorenjskem…

300 eur, ko je bila še doma, s tem, da je imela vse kompletno skuhano, oprano, zlikano, v bistvu ji ni bilo treba doma s prstom mignit, moja plača je minimalc, ona ima uspešen s.p.

Anonimno 8011 , zaposli se pri hčerki. Prvo leto naj te plačuje kot pripravnico .

Pri nas sta doma dva, občasno tudi njuni partnerici.

Prispevata ne nič, morata pa pomagat pri opravilih doma. Glede na to, da si oba urejata stanovanje na drugi lokaciji in gre vsak evro v tisto smer, jima ne težim, niti ne zahtevam kakšnih mesečnih zneskov v denarju ali nakupovanju hrane. Jima pač pomagam na tak način.

Osnovno je doma brezplačno, ( osnovna kozmetika, no name blagovne znamke, prehrana- tisto kar se vsakodnevno kuha, če ne diši- izvoli po svoje…v tem smislu…) luksuz, posebne zahteve, izmišljevanje- financirajo sami !

Pri nas da vsaka 100 eur na mesec, vendar ta denar varčujem. Enkrat jima bo že prav prišel

Za položnice in hrano skupaj od 150 do 200 eur. V gospodinjstvu smo trije.

Hči je odrasla. Zdaj tik pred magisterijem, dela praktično redno preko študenta. 2 mlajša. Ne pričakujem in ne bom pričakovala plačevanja računov, hrane. Res pa hči kdaj kupi kakšno posebnost, kar jaz običajno ne…kar se hrane tiče.

Denar naj hrani zase, še veliko položnic bo v živlenju morala plačat. Midva otrokom pomagava. Z avtomobilu, še sedaj jim naloživa konkreten znesek tudi za oblačila in podobno.

So pa nama otroci za srebrno poroko kupili potovanje v tople kraje. Nikoli nisva šla. Pa ne, ker si ravno ne bi mogla privoščiti.

Verjamem, da če bi šlo nama na tesno, bi otroci pomagali. Tako pa ni potrebe. Komu naj človek ponaga, če niti lastnim otrokom ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close