Cepljena oseba sprovocirala in moralizirala necepljeni osebi
Situacija:
starejša oseba, 72. let; dosedaj prijazna, normalna, zdrava, nobenih bolezni. Po tadrugem kovid cepljenju pridobila visok pritisk, pokanje kapilar; ima dokazljivo zdr. težave, 6 mesecev po cepljenju, prejema tudi na novo npr. terapijo za zniževanje krvnega tlaka – prej nobenih znakov za te težave; krvno tudi vse OK prej. Rekla, da se je cepila zato, ker nje ne bo noben omejeval pri ničemer, tpo je bila prioriteta, ker je tudi po naravi taka, da je nikoli v življenju ni smel nihče komentirat, ji kaj sugerirat, taka v stilu, jaz, jaz, samo jaz vse vem…
In vam na obisku (ker je vedela, da vi niste sicer še cepljeni s kovid cepivi), dobesedno žaljivo zabrusi, ko je debata nanesla na precepljevanje, ki jo je sama načela, niste vi sprožili te debate,se od teh debat tudi jnačeloma distancirate, da kaj pa misliš da si če si necepljen, da naj ne misliš, da boš zdrav ostal zdrav, ker se nisi cepil? Ko začutiš tist strah zavisti, ker ti nisi v tem.
Si oseba, npr. 30 let mlajša od nje in ki v teh dveh letih nisi imel nobenih težav, tudi prehlada ne; ok, ohraniš trezno glavo, se ne zapletaš v besedni dvoboj, se pa od te osebe distanciraš.
In ti je žal, hudo, ko vidiš, kako je ta psiho vojna nekaterim dobesedno zameglila razum z razočaranjem, da so se morali pocepiti, da lahko hodijo po določenih lokacijah, da lahko živijo naprej tako, kot so dosedaj, brez omejevanja. Kar je pa meni razumljivo – nekdo ki je star 70+ let, se zaveda, da so sicer lahko leta že šteta, ampak nikakor pa ne pričakuješ takega odziva, ker veš, da je dosedaj zrelo in trezno razmišljala v današnjih situacijah.
Še kdo doživel tak razkol morda v odnosih zaradi fame, etiketiranja, razslojevanja na cepljen-necepljen?
kaj tebi ni jasno? 72 letnik se je cepil, ne vem če ni dobil visokega pritiska zaradi cepiv. z visokim pritiskom in pri tej starosti je vsekakor visoko rizična oseba za zaplete pri COVIDu, bodi srečna da je cepljena. tvoje moralistične blodnje pa zadrži za sebe oz. se raje sooči z njimi in se zavej kako bedasta si, da sploh pomišljaš o neboluzah, ki jih pišeš tukaj. zavej se, da si na napačni strani zgodovine in to sprejmi. normalne ljudi pa pusti pri miru.
Cepljeni so v bistvu žrtve in zlorabljeni s strani lažnivih fašističnih medijev, ki vsakodnevno širijo strah, paniko, lažne številke, paranojo….In kdor je padel pod ta vpliv, ne more biti normalen ali psihično zdrav. Takšne osebe postanejo to, kar se jim servira ali sugerira. V njih se naseli vso to sovraštvo, strah, nestrpnost do nekih namišljenih anticepilcev, oziroma nestrpnost do vsakega, ki ne zagovarja fašističnega režima. V namišljenih anticepilcih vidijo grožnjo, saj mediji sejejo nestrpnost zaradi izsiljevanja in zato, ker so financirani za sejanje strahu in cepilne propagande.
a vi proticepilci se sploh berete? tukaj jokate kako cepilci ne sprejemajo vaših bedarij a niste sposobni ene dobre besede o cepilcih napisat, da bi izboljšali ta očitno načet odnos cepilec – proticepilec, očitno pričakujete od cepilcev, da bodo po kolenah za vami razstvetljenimi dušami plazili in se opravičevali za vse vaše frustracije, ki vam jih prinaša sistem. He he malo morgen, mi cepilci se vsaj ne sprenevedamo in licemerimo o nekem sožitju z vami anticepilci, sožitja z vami ni nobenega, vi ste sovražnik številka 1, ne maramo vas niti malo. ste na napačni strani zgodovine, dobesedno hitlerji ste za nas. nočemo vas za prijatelje. adijo.
cepljen, 16.01.2022 ob 16:28
a vi proticepilci se sploh berete? tukaj jokate kako cepilci ne sprejemajo vaših bedarij a niste sposobni ene dobre besede o cepilcih napisat, da bi izboljšali ta očitno načet odnos cepilec – proticepilec, očitno pričakujete od cepilcev, da bodo po kolenah za vami razstvetljenimi dušami plazili in se opravičevali za vse vaše frustracije, ki vam jih prinaša sistem. He he malo morgen, mi cepilci se vsaj ne sprenevedamo in licemerimo o nekem sožitju z vami anticepilci, sožitja z vami ni nobenega, vi ste sovražnik številka 1, ne maramo vas niti malo. ste na napačni strani zgodovine, dobesedno hitlerji ste za nas. nočemo vas za prijatelje. adijo.
Prostovoljno necepljeni smo torej cicifuj ? Kako otročje mišlenje.
poglejte kaj je ROBI napisal, se strinjam z njim in dodajam, da se je veliko ljudi cepilo samo zato, ker dejansko niso mogli brez te represije JANŠISTIČNE, otroke peljat v šolo, v službo iz službe po otroke, pa razvoz otrok na popoldanske dejavnosti, JANŠA je povsod nastavil svoje fašiste da kontrolirajo kdo sme kdo ne sme, mislim da so eni starši že popolnoma brez živcev in zdaj ko so dvakrat cepljeni, SO JIM REKLI DA SO ANTICEPILCI, ker se nočejo več fiksat. Poleg tega kar se tiče starejših predvsem moških je veliko alkoholikov, okrog 200.000 (ja res je nisem se zmotil) to so prikriti alkoholiki, ki morajo v gostilno, tja pa ne smejo če nimajo ŠUTA. Žalostno, kam je JANŠA pripeljal to državo, res žalostno- upam, da bo nova vlada bolj razumna in da bo predvsem preverila ta cepiva, kaj je notri, kakšni so stranski učinki in ko bodo to videli, sem prepričan, da bodo zahtevali od EU, da se to konča, ker to pobijanje ljudi to je čisti naci fašizem!!!
Ce bi kaj poznal zgodovino,bi vwswl, da se je taka retorika, kot je tvoja, se zmeraj izkazala za tisto na napacni ‘strani’. Strani ao umwtno ustvarjene, s tem ko se eno akupino ljudi obtozi, da so ‘krivci’ (za karkoli ze), druga pa temu nasede in udarja po njej, sebe pa po prsih.
Itak pa ze uradna retorika menja plosco. Danski novinarji se opravicujejo, izraelski zdravniki, ki so apodbujali prve odmerke, se samo se za glavo drzijo, znanstvene revije so polne studij o stranskih, celo to objavljajo, da kodoni niso prav optimizirani. Pojdi preucit posledice tega, potem se pa javi. Bos moral to o straneh kar malo na novo premisliti.
če ljudje ne bi bili cepci in se ne bi šli takoj cepit, vsega tega ne bi bilo. Ja, te gledajo grdo, ker ok si omejen, ampak živiš normalno, oni pa ok so svobodni, ampak živijo z zdravstvenimi težavami.
Odgovor je preprost – vsak je odgovoren za svoja dejanja, svoje odločitve, svoje telo in svoje zdravje. Če pač zbolim, zbolim. Moja odgovornost. Če umrem, umrem. Moja izbira. Ampak cepila se z zvarkom, za katerega ne vem, kaj je noter, ne bom. In naj vam zagotovim, da ena od sestavin je v kemoterapiji za raka (to pa vem, ker je ena znanka imela alergično reakcijo na kemoterapiji za raka na dojki in je skoraj umrla, dobila je potrdilo, da se ji ni treba cepiti zaradi te reakcije)..
ljudje so butli in ko imajo posledice kriivijo tiste, ki niso butli. tko pač je. ženska je obupana, ker je omejena, necepljena oseba pa živi povsem normalno. in kot drugo, umirat os začeli ljudje, ki os 3x in več cepljeni.
Imam doma enega takega. Z vsako dozo se mu je nekaj pokvarilo. Podivjal mu je pritisk. Po drugi dozi mu sladkor divjs, po tretji me je strah, da se pokeg najedanja še kaj drugega ne pojavi, ker se kažejo čudne navade, odsotnost empatije. Tega prej ni bilo in to se je hitro začelo spreminjati. Ja cepil se je, da bo lahko mamo okrog dohtarjev vozil in sam na kontrole pri zdravniku.
Naj dela kar želi in res je , opažam, da so cepljeni postali prav agresivni tako v besedah, nekateri tudi v vedenju.
Upam, da se ta norija in to nasilje čim prej neha.
Ja,ja, 16.01.2022 ob 22:27
Imam doma enega takega. Z vsako dozo se mu je nekaj pokvarilo. Podivjal mu je pritisk. Po drugi dozi mu sladkor divjs, po tretji me je strah, da se pokeg najedanja še kaj drugega ne pojavi, ker se kažejo čudne navade, odsotnost empatije. Tega prej ni bilo in to se je hitro začelo spreminjati. Ja cepil se je, da bo lahko mamo okrog dohtarjev vozil in sam na kontrole pri zdravniku.
Naj dela kar želi in res je , opažam, da so cepljeni postali prav agresivni tako v besedah, nekateri tudi v vedenju.
Upam, da se ta norija in to nasilje čim prej neha.
A na to, da ga ti živciras s svojim najedanjem glede cepljenja, pa nisi pomislila? Jaz pa takoj.
Forum je zaprt za komentiranje.