Sem nezaposljiva in v težkem položaju
Sem nezaposljiva. Ne bi šla v detajle, bo dovolj ta podatek. Svojih prihrankov nimam. Živim pa s partnerjem in živiva od njegovega prihodka. Razmerje je polno nekega nerazumevanja, obtoževanja. Vem, da se s socialno podporo skoraj ne da preživeti. Nimam nikogar, ki bi mi lahko pomagal.
Kaj bi vi naredili v tem položaju?
težave779, 14.01.2022 ob 13:09
Sem nezaposljiva. Ne bi šla v detajle, bo dovolj ta podatek. Svojih prihrankov nimam. Živim pa s partnerjem in živiva od njegovega prihodka. Razmerje je polno nekega nerazumevanja, obtoževanja. Vem, da se s socialno podporo skoraj ne da preživeti. Nimam nikogar, ki bi mi lahko pomagal.
Kaj bi vi naredili v tem položaju?
Bodi srečna da si ženska. Če bi bila moški, te noben še povohal ne bi. Tako imaš vsaj sponzorja.
težave779, 14.01.2022 ob 13:45
A kakšnega moralnega komentarja pa ne boste dali?
Jah, kaj pa bi rada?
Da ti povemo, da je tvoj dedec grd, smotan in prasec? Od tega ne moreš živeti.
Nimaš druge, kakor da nehaš zahtevat od njega ne vem kaj in se mu podrediš.
Ker s socialno nimaš niti za nejm sobice, kaj šele kaj več.
Kakšni odogovori od slovenskega MON ( pretežno moškega) cveta.
Zafrustrirani v stilu bećkih konjušarev ki nikoli ne bodo bećki kavaliri…
Ko take odgovore berem, sem še bolj odločena, da nikoli več ob sebe in nase ne spustim nobenega takega “Slovenca”, sploh pa če ima še balkanske korenine in turške vpade v svoj rodovnik. Nikoli več.
Kakšne pišete – naj “ćuti i puši” – verjetno po vaše mu mora pa še tabane vsak večer umit in zmasirat. Pa da vas ni sram. Iščete si načrtno slovenske maternice samo zato, da širite svoje izprijeno seme in da pridete na sever, kjer so boljše službe za še vedno več denarja, kot na jugu.
Avtorica – če si stara tam 40 in malo čez, če si nezaposljiva z invalidsko odločbo. Drugače pa – boš morala še delat, ker boš premlada. Zato se vključuj v programe, ki ti jih nudijo tako CSDji, kot Zavod za zaposlovanje – prekvalifikacije, prostovoljstvo, kakrkoli – samo da greš med ljudi, da mu nisi vedno pred očmi doma.
Avtorica, v taki opisani situaciji, kot sta s tvojim, gresta lahko jutri narazen in boš ostala na cesti, tak te bo načrtno steral na cesto- glede na situacijo in na vse. Pripravit se moraš, plan B, začni že “danes”; ne pa samo javkat, da nisi zaposljiva. Še vseeno je bolje, da boš dobila tistih 400 eur socialne v takem primeru, kot nič . In s 400 EUR se tudi preživi, se da, samo če se hoče.
pa vseeno povej zakaj si nezaposljiva, 14.01.2022 ob 15:45
pri meni namreč zaposlimo dve osebi za pakiranje lahkih artiklov, delo je lahko sedeče ali stoječe, stroj je prilagodljiv. Ti lahko morda pomagam? Plača je poštena.
Iz kje ste?
Glede zaposlitve mislim….
Sem resna!!
Lp
pozdravljeni, anonimno 2612
hvala za vprašanje. Smo na meji A/Slo , čisto ob meji , na A strani. Je to za vas sprejemljivo?
Je pa še nekaj. Če ste se odzvali na moje pisanje, sicer namenjenemu avtorici, mislim, da lahko poiščete v naših koncih kakršnokoli delo, ki se jih tu ponuja veliko.
Od kod ste?
pa vseeno povej zakaj si nezaposljiva, 14.01.2022 ob 18:19
pozdravljeni, anonimno 2612
hvala za vprašanje. Smo na meji A/Slo , čisto ob meji , na A strani. Je to za vas sprejemljivo?
Je pa še nekaj. Če ste se odzvali na moje pisanje, sicer namenjenemu avtorici, mislim, da lahko poiščete v naših koncih kakršnokoli delo, ki se jih tu ponuja veliko.
Od kod ste?
Ja, ta meja je precej dolga, morda bolj specificno- Koroška, Gorenjska,Stajerska? Placa? Ker jest sem tud blizu te meje in bi z veseljem delala nekaj, kjer bi dala mozgane na pašo.
Ne vem kaj bi, iskreno. A nikakor ne bi obupala. Išči informacije, sprašuj ljudi na raznih uradih, CSD, zavodu, pozanimaj se za kakšna priložnostna lahka dela ali konec koncev preprodajaj kaj na spletu. Danes je nešteto načinov kako priti do zaslužka, tudi brez zaposlitve, a vseeno brez truda ne gre. Potem pa na svoje počasi in od tam dalje.
Forum je zaprt za komentiranje.