Cene hrane na avstrijskih smučiščih?
To sezono nisem hodil jest… je bilo pa pivo 5,5 Eur. Cene se niso kaj pomembno spremenile, tako da verjetno še velja tale par sezon star cenik, vsaj na strani je še kot aktualen:
https://www.wengeralm.at/assets/files/sommer-speisekarte2017.pdf
Nobel zajtrk na hribu s šampanjcem… od katerega si sit cel dan… 70 Eur za dve osebi. Tole sem samo bežno opazil – a to je cena za preseravanja s šampanjcem.
Pomojem, 14.01.2022 ob 22:02
Glede na to, koliko stane smučarska oprema in vozovnica na osebo, verjetno ni pravega smisla gledat, koliko stane krompir pa voda. Ali pač? Mogoče napačno razmišljam, ampak prihraniti se da lažje kje drugje.
Karte stanejo, oprema pa ni nujno draga.
Če greš z družino vsak dan med smučanjem samo na čaj in tak prigrizek, si takoj na 60, 70€.
A, če smučaš cel dan, 1krat ni dovolj. Še vmes na pomfri, čaj, sok in je dnevni strošek kar 100 € in čez. Ni katastrofa, fajn pa je, če se na to računa že prej.
Ni čisto tako, 14.01.2022 ob 22:13
Karte stanejo, oprema pa ni nujno draga.
Če greš z družino vsak dan med smučanjem samo na čaj in tak prigrizek, si takoj na 60, 70€.
A, če smučaš cel dan, 1krat ni dovolj. Še vmes na pomfri, čaj, sok in je dnevni strošek kar 100 € in čez. Ni katastrofa, fajn pa je, če se na to računa že prej.
Mi se zjutraj konkretno najemo, vmes gremo na čaj in pojemo sendviče iz nahrbtnika, ob vrnitvi v apartma pa spet konkretno jemo.
Gremo zaradi samega smučanja in ne za preseravanje v kočah na smučišču.
Mi / jaz tudi. Ne zapravljamo časa za hrano, ko je čas za smučarijo. Jemo prej – in kasneje, med dnevom pa smučamo.
Dober zajtrk pred odhodom, par energijskih ploščic v žepu in večerja doma, ko končamo. Včasih sicer zavijemo po smuki na pizzo ali kaj drugega – a je redko. Nikomur se ne da več po hrani še vstati in se odpraviti domov – je lažje direkt domov in potem hrana.
Se vidi, da še niste bili tam. Glede cen pa tako. Kar se tiče kart za smučišče so cenejši kot v RS. Npr. Jaz sem dal pred božičem od 45 eur do 48 eur. Za delujočih 24 naprav takrat od 30. Prog nisem uspel vseh presmučati.
No potem pa 2 dni po tem v Sloveniji 30 eur za delujoče 5 naprave in 4 ali pet prog. Glede hrane so pa cena od 7 eur naprej za posamezni obrok.
Za to ceno se začnejo knedeljni in kakšni špageti. Še najdražja je kakšna solata, če si jo preveč naložiš, ker vse stehtajo in te lahko pride tudi do 7 eur pa kakšne schiwasser se pravi malinovc po naše te pride lahko tudi 4 eur. Drugače so pa kakšni zrezki od 13-18 eur s prilogo. Ni pa v RS kaj drugače. Jaz sem dal 13 eur za makarone in solato, brez pijače.
Kamal, 15.01.2022 ob 00:23
Se vidi, da še niste bili tam. Glede cen pa tako. Kar se tiče kart za smučišče so cenejši kot v RS. Npr. Jaz sem dal pred božičem od 45 eur do 48 eur. Za delujočih 24 naprav takrat od 30. Prog nisem uspel vseh presmučati.
No potem pa 2 dni po tem v Sloveniji 30 eur za delujoče 5 naprave in 4 ali pet prog. Glede hrane so pa cena od 7 eur naprej za posamezni obrok.
Za to ceno se začnejo knedeljni in kakšni špageti. Še najdražja je kakšna solata, če si jo preveč naložiš, ker vse stehtajo in te lahko pride tudi do 7 eur pa kakšne schiwasser se pravi malinovc po naše te pride lahko tudi 4 eur. Drugače so pa kakšni zrezki od 13-18 eur s prilogo. Ni pa v RS kaj drugače. Jaz sem dal 13 eur za makarone in solato, brez pijače.
Točno tako, ti ki tukaj komentirajo in tolčejo po svstrijskih smučiščih, le teh še niso videli drugače kot na sliki. Tipično slovensko, za take, ki si česa me morejo privoščiti. Tudi urejenost avstrijskih smučišč, se z našimi ne more primerjati.
Tominčev Karl, 14.01.2022 ob 19:51
Okoli 50 evrov za obrok po osebi. So nekje 3x dražji kot ob slovenskih smučiščih.
Saj življenje je tudi kar drago na severu tako da eni ko imajo na mesec 1.500€ in jocejo, v tujini za 3.000€ ne bi živeli enako kvalitetno. Edino obrtniki in mojstri so tu dražji.
Če gremo za teden dni smučat z družino, potem običajno hodimo jest tudi na smučišču. Mogoče še ne prvi dan. Ampak ker nismo vsi profesionalno športniki, najmlajši pa tudi še dokaj majhen, ne gre, da smo od 8ih,9ih in do 16ih stalno na smučkah.
Tak dnevni obrok s pijačo je 20+ €/osebo.
Če pa gremo smučat za 2 dni, komot zdržimo in običajno ne gremo sredi dneva na kosilo.
Če gremo v nedeljo zjutraj po obilnem zajtrku na smučke, se nasmučamo do potnega popoldneva in gremo v dolini kaj pojest in nato domov.
Forum je zaprt za komentiranje.