Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Odklanjajo njegov denar

Odklanjajo njegov denar

Sin celo življenje zbira kovančke. Tega se je nabralo res ogromno. Po njegovem izračunu nekaj več kot 20.000 eur. Pravi, da bi denar rad vnovčil, saj kupuje svoj prvi avto. Šel se je na banko pozanimati kako lahko denar vnovči, saj z vsem tem drobižem pač v avtosalon ne more. Na banki pa je doživel šok in hladen tuš ob enem. Tak znesek denarja mora biti sledljiv. Ljudje božji, naj mi kdo pove kako naj dopovemo banki in fursu, da je to varčevanje, kovanec na kovanec in da to res ne more biti sledljivo, da naj končno nekdo vzame pamet v roke.

Imamo nekaj idej kako kovance lahko počasi pretvarjamo v malo papirnato valuto ali pa da se nalaga na sinov račun. Kaj bi vi naredili v našem primeru? Ali ima kdo na tem forumu mogoče podobno izkušnjo? Za ideje bom zelo hvaležen!

Ubogi fant. Na to pa res sploh ne bi pomislil. Naj gre v trgovino po fasngo vedno z nahrbtnikom drobiža, vi pa mu potem to isto vrednost nakažeta na ba račun. Nekaj se bo nabralo.

Vsak dan naj nese za jurčka kovančkov…samo po drugi strani vam tudi ne verjamem, da ima nekdo doma minimalno 10.000 kovancev ali več.

Ne verjamem da ima nekdo za 20.000 kovancev?

Me res zanima v čem jih hrani. V gajbici?  A tolarje je pa že uspel zamenjat v evre?

Pri nas je tako da otroka denar ki ga dobita npr.za rojstni dan, data nama. Ga zapraviva v trgovini, v zameno pa nakaževa njima denar na TRR.

Me pa zanima kakšne ideje imate “za vnovčenje” teh kovancev.

Zmenite se z znanci in v trgovini  menjajo denar, samo bo verjetno dolgo trajalo.

Res ste nori.  Vec kot jurja sploh ne mores kar polozit.   Zaradi kao pranja denarja !

Ja in, ce mora biti sledljiv? Pri pologu se napise izvor –  leta varcevanja oz. zbiranja. Konec zgodbe, banka vzame in to je to.

Bo pa placal provizijo za stetje, ce se ne motim. Moj mulc je nesel na banko, so spustili skozi strooj, nekaj je bilo provizije in polog na racun.

vejš da bom verjela, da ima nekdo 500++ kil kovancev doma in jih v vseh teh letih nikoli ni šel položit na banko

če bi bilo teh 20.000 v 10 centnih kovancih, bi zadeva vagala 850 kil.

če bi imel same 1 centne kovance, bi stvar vagala 4,6 TONE

no, če bi imel same 2 evrske, bi jih bilo 85 kil.

zmisli si raje kaj drugega

Doma imam v štumfu 100k in ne vem kako jih naj spravim na TRR, da kupim stanovanje.

Dobljeni so na popolnoma pošten način – nič nisem ukradla. nobene droge preprodajala.

Odgovor na objavo uporabnika
čekdisout, 14.01.2022 ob 08:43

vejš da bom verjela, da ima nekdo 500++ kil kovancev doma in jih v vseh teh letih nikoli ni šel položit na banko

če bi bilo teh 20.000 v 10 centnih kovancih, bi zadeva vagala 850 kil.

če bi imel same 1 centne kovance, bi stvar vagala 4,6 TONE

no, če bi imel same 2 evrske, bi jih bilo 85 kil.

zmisli si raje kaj drugega

Razlicni kovanci, slabih 500€, shranjeni v treh litrskih posodah.

Torej 20k je nekje cca 120 takih posod ali zaboj 120 litrov. ?

Sto ljudi, sto cudi, a da ti ne pade na pamet, da bi odnesel na banko, ko se tega nabere kar nekaj posod ali poln zaboj, mi pa tudi ni jasno, sploh glede na to, da so ze pred leti uvedli ‘sledljivost’.

500 ojrov, 14.01.2022 ob 08:50

Razlicni kovanci, slabih 500€, shranjeni v treh litrskih posodah.

Torej 20k je nekje cca 120 takih posod ali zaboj 120 litrov. ?

Sto ljudi, sto cudi, a da ti ne pade na pamet, da bi odnesel na banko, ko se tega nabere kar nekaj posod ali poln zaboj, mi pa tudi ni jasno, sploh glede na to, da so ze pred leti uvedli ‘sledljivost’.

20.000 v 10 centnih kovancih pride na 23 kubikov.

20.000 v 2 evrskih kovancih bi naneslo na 1,8 kubika as in 1,8 kubičnega metra

to je samo volumen kovancev, brez praznega prostora vmes. kar pomeni, da bi 20.000 v različnih denominacijah evrskih kovancev naneslo nekje vsaj 15 kubikov, če ne več.

tako, da mislim, da  se je vaš sin grobo uštel pri oceni svojega denarja ???

lol, naj gre na banko, za tistega jurja, koliko je našparal ne bojo komplicirali 😀

Ne vem zakaj je tako težko verjeti. Ljudje imajo vsega boga hobijev. Zbiranje drobiža sploh ni tako zelo čudaško. V življenju ti bo lažje, če ne boš samo dvomil.

Denar pa malo po malo na banko nosit, Včasih je v Lj celo bankomat za drobiž obstajal, pa zapravljat  v trgovini. Bo pa trajalo nekaj časa.

Drobižek, 13.01.2022 ob 22:50

Sin celo življenje zbira kovančke. Tega se je nabralo res ogromno. Po njegovem izračunu nekaj več kot 20.000 eur. Pravi, da bi denar rad vnovčil, saj kupuje svoj prvi avto. Šel se je na banko pozanimati kako lahko denar vnovči, saj z vsem tem drobižem pač v avtosalon ne more. Na banki pa je doživel šok in hladen tuš ob enem. Tak znesek denarja mora biti sledljiv. Ljudje božji, naj mi kdo pove kako naj dopovemo banki in fursu, da je to varčevanje, kovanec na kovanec in da to res ne more biti sledljivo, da naj končno nekdo vzame pamet v roke.

Imamo nekaj idej kako kovance lahko počasi pretvarjamo v malo papirnato valuto ali pa da se nalaga na sinov račun. Kaj bi vi naredili v našem primeru? Ali ima kdo na tem forumu mogoče podobno izkušnjo? Za ideje bom zelo hvaležen!

Rada bi videla njegove prihranke v kovančkih.

Res.

Ja, kera fora. Naloži 3.000 in potem čez čas 2.000 itd. Res super, da nekdo, ki niti zaposlen ni, prinese 20.000? Lahko si jih vi nalozite na drugi banki par tisoc n mu prenakazete…. brezzvezno kompliciranje.

Ja, tudi jaz sem jih, ko sem si plačeval avto, pa sem zaposlen, s konkretno plačo in sem morel prav dokazovati od kje….

Vse kar plačujete, začnite z njegovimi kovanci, ampak res vse! Če vam kdo kaj reče jim lepo povejte, da drugega denarja nimate. Prosite tudi vse sorodnike in znance, če so pripravljeni pri tem pomagati. Vmes manjše količine razmenjajte na banki. Tudi znance in sorodnike prosite, če bi tudi oni pomagali in nekaj kovancev odnesli na banko. Vse se da če se hoče. Zelo hitro se lahko razmenja

čekdisout, 14.01.2022 ob 08:58

20.000 v 10 centnih kovancih pride na 23 kubikov.

20.000 v 2 evrskih kovancih bi naneslo na 1,8 kubika as in 1,8 kubičnega metra

to je samo volumen kovancev, brez praznega prostora vmes. kar pomeni, da bi 20.000 v različnih denominacijah evrskih kovancev naneslo nekje vsaj 15 kubikov, če ne več.

tako, da mislim, da  se je vaš sin grobo uštel pri oceni svojega denarja ???

lol, naj gre na banko, za tistega jurja, koliko je našparal ne bojo komplicirali 😀

če je našparal 20.000 v 20 letih ( vsako leto jurja) ….je moral vsak dan 3 eure not dat ? in res vsak dan. Tako da samo od kovanckov res bosa. Res pa je, da eni otroci imajo tok denarja, ker jim dajejo za roj. dneve, bozicka, zajcka, miklavza denar ….enkrat je nečak pri 10 letih od vseh skupaj za rd nabral 600 eur. ?‍♀️

Cisto preprosto…gres na BANKO SLOVENIJA tam pri nami v lj je en mali pajzlc…gres tja…dobro se je unaprej pozanimat kdaj je dobro pridit, da masina dela…dajes kovance notr, on ti steje in na koncu das izpisek in hop do oknca dajo ti denar in je….jst sm tko cca 8000€ v kovancih po 1 in 2€….sam ker zivim kar delec stran od Lj sm to nesu vse na 1x (jap kr s kufrom sm sel) in pol malo grdo gledajo ker delas guzvo. Pol pa uzames avto kjer ti omogocjo sprejet gotovino oz. na lizing pa placujes poloznico z gotovino. Vse se da.

PS: naj vas nebo stran in ne grdo gledat ker je kar neki brezdomcev tam okol, ker hodijo menjat kovance za bankovce…noben ti nic noce, te bodo ogovoril prasal za kaksen kovancek, tko kot na ulici, to je pa vse.

PS2: lahko gres na na svojo banko, ti jih bodo vzel…ampak bo provizija na takem znesku vsaj za ena huda platisca in res hude gume.

Dohtar, 14.01.2022 ob 08:04

Ja in, ce mora biti sledljiv? Pri pologu se napise izvor –  leta varcevanja oz. zbiranja. Konec zgodbe, banka vzame in to je to.

Bo pa placal provizijo za stetje, ce se ne motim. Moj mulc je nesel na banko, so spustili skozi strooj, nekaj je bilo provizije in polog na racun.

Na Banki Slovenije menjajo zastonj – ni provizije:

.https://mojefinance.finance.si/8850209/Matej-v-treh-letih-mimogrede-%3E%3Enasparal

Predlagam, da greste na par bank in pošt in se pozanimate do koliko kovancev na enkrat lahko zamenjaš…  sicer pa vsak teden v 5 različnih trgovin, in zamenjate po 200 – 300€ v kovancih… za 20.000 eur se verjetno splača nardit kak km…  pa da ne bo vedno en in isti, naj gre kdaj oče, kdaj mama, kdaj sin…

vso sreečo in srečno vožnjo…

Kar nekaj, 14.01.2022 ob 15:29

če je našparal 20.000 v 20 letih ( vsako leto jurja) ….je moral vsak dan 3 eure not dat ? in res vsak dan. Tako da samo od kovanckov res bosa. Res pa je, da eni otroci imajo tok denarja, ker jim dajejo za roj. dneve, bozicka, zajcka, miklavza denar ….enkrat je nečak pri 10 letih od vseh skupaj za rd nabral 600 eur. ?‍♀️

Lej, jaz tudi že od časa koronanja, ko ne hodim več  tudi v lokale na kavo in pijačo, dajem drobiž v ; nekje 11 EUR na teden  🙂 zdaj pa računaj, koliko se je v 24 ih mesecih nabralo 🙂

Ne zastopite problema, tisti ki svetujete, da cela zlahta začne s kovanci v Mercator hodit. Problem niso kovanci, ampak sledljivost.

Avta za 20 jurjev ne moreš kupit z gotovino. Meja je pet jurjev. Kar je več, moraš plačat na TRR, prodajalec ne sme sprejet gotovine, pa naj bodo bankovci ali kovanci.

Če bodo pa zdaj sinu začeli deževati depoziti raznoraznih ljudi na račun, bo pa banka tudi prej ali slej to ugotovila in sprožila postopek.

P.s., sine naj preveri svoj izračun. Verjetno je star okrog 20 let, torej naj bi “zbral” okrog jurja na leto v kovancih. Od kje? Od koga?

Hmmm, kovancev za 20k mora biti pa kar zajetno veliko.

Pač hodiš na banko vsak drug dan in počasi nalagaš. Saj imajo une avtomate, ki sami štejejo. Pač še zadnja faza šparanja v nogavici…..

S tako vsoto je pa razumljivo, da te vprašajo po izvoru. Ne poznate zakona? Pa niste menda mislili,da boste prišli tja s kufrom denarja in vas nihče nič ne bo vprašal.

Je pribil 1,8 kubika… hahaha svašta

Mi imamo v enem srednje velikem(10×20cm) šparovcu okoli 1000 eur v 3 letih se je toliko nabral. Kovancev

Naj počasi menja na banki pa bo v dveh tednih zmenjal denar. Če položi od 1000 -2000 ne bo nobeden nič vprašal…

Koliko pa je ta vaš sin star? 50 let? Pri 20 letih imas zelo tezko 20 jurjev nasparanih, sploh pa samo s kovanci… Sam sem ves denar, res ves, ki sem ga prejel za darila, pa ga ni bilo malo, dajal na stran, pa se od stipendije je kaj ostalo in je slo na stran (redko sem si privoscil kaj izrednega, mogoce dvakrat morje pa pac kar je blo treba za prezivet). Pri 23 letih sem imel cca 10.000. Pa recimo, da je ta cudezni sin vse dal na stran, in ni rabil nic za prezivet in ne za morje… Samo v kovancih?? A je papirnat denar, ki ga je dobil hodil menjavat v kovance?? Pa stipendijo dvogoval z banke v kovancih? Da seveda ne govorimo o kolicinah, ki jih ze.moji predhodniki omenjajo… Ojej, enim je res dolgcajt ?

Preveri zakonodajo o darilih.

Kolikor vem,  lahko starši otroku podarijo letno 5000 Eur brez prijave na FURS. Večja darila so neobdavčena vendar je potrebna vseeno prijava na FURS.

Torej naredite seznam po letih koliko mu je kdo podaril in ga priložite ob pologu.

Pa preverite, koliko letno lahko brez davka podarijo tete, stari starši,….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close