Hgtv izbira hiš
Občasno rada na hgtv pogledam, kako kupujejo in potem izbirajo hiše.
Vedno znova me čudi, da se odločajo na osnovi malenkosti.
Npr., neka hiša odpade, ker v spalnico ne paše postelja z visokim vzglavjem, ki jo imajo.
Ali ker jim tla niso všeč, ploščice, barva kuhinje, zaradi tuša ali kadi. Ali pa se odločijo za staro hišo, ki seveda potrebuje obnovo, ker jim slog povsem nove ne odgovarja. Potem se pa čufijo nad svinčenimi cevmi, azbestom, slabimi temelji…
Nikoli pa nisem zasledila, da bi se odločali glede na kvaliteto šol v bližini. To je v ZDA zelo pomembno. Ali na osnovi stopnje kriminala.
Tega res ne razumem.
Sicer to za nas ni pomembno, a me vseeno zanima.
Zdi se mi, da imajo povsem drugačne kriterije.
Jaz sem pa opazila, kako pari z otroki izbirajo hiše.. tako da niti ni čudno, da ne izbirajo po kvaliti šol v bližini (kar omenjaš).. recimo za svoje 4 otroke so za majhno sobico rekli, da bo to njihova soba in bodo dali pograde not. Potem pri enem so rekli, da mu bodo na hodniku, ob vhodnih vratih, naredili nišo z posteljo… no starci pa zase vzeli ogrooomnoo sobo, ogrooomnoo kopalnico plus še eno ogromnooo sobo za omaro. Pa še kup podobnih primerov. Ha-v teh oddajah vidiš, koliko imajo zares radi svoje otroke. Sebi najbolje, njih pa nekam na kup namečejo.
Zartrose izven profila, 12.01.2022 ob 09:12
Jaz sem pa opazila, kako pari z otroki izbirajo hiše.. tako da niti ni čudno, da ne izbirajo po kvaliti šol v bližini (kar omenjaš).. recimo za svoje 4 otroke so za majhno sobico rekli, da bo to njihova soba in bodo dali pograde not. Potem pri enem so rekli, da mu bodo na hodniku, ob vhodnih vratih, naredili nišo z posteljo… no starci pa zase vzeli ogrooomnoo sobo, ogrooomnoo kopalnico plus še eno ogromnooo sobo za omaro. Pa še kup podobnih primerov. Ha-v teh oddajah vidiš, koliko imajo zares radi svoje otroke. Sebi najbolje, njih pa nekam na kup namečejo.
Ja, saj. To tudi mene zelo preseneča. Kaj rabijo starši tako ogromno spalnico? A plešejo not? Ajde, razumem garderobo. je vsaj vse pospravljeno in imajo stvari svoje mesto. Ampak, da je za otroke potem dovolj tudi spalni kotiček v dnevni sobi ali res pogradi ali celo v niši na hodniku?
Glede na to, da se oni tako selijo, bi se selili takrat, ko so otroci majhni ali dokler so doma in potrebujejo več prostora in potem, ko odidejo, si naj par najde nekaj manjšega. Si pa iščejo ogromne hiše z ne vem koliko spalnicami pari brez otrok. Zakaj že?
Res, čisto druga mentaliteta, svoje pa doda šov in ne realno življenje.
Večkrat gledam,predvsem obnove hiš in mi je nenavadno, kako delajo.
Ma jaz take delavce naženem, če bi mi tako obnavljali.
Važno, da izgleda lepo, pa četudi je za omaro čisto gola stena, brez izolacije, opleska, ploščic. Pa skoraj vse se opremljajo po istem kopitu, bela kuhinja, otok, male ploščice na steni, v kopalnici pa metro ploščice. Pa lesena polica nad kaminom. In vhod v hišo direktno v dnevno sobo.
večkrat gledam, 12.01.2022 ob 09:32
Večkrat gledam,predvsem obnove hiš in mi je nenavadno, kako delajo.
Ma jaz take delavce naženem, če bi mi tako obnavljali.
Važno, da izgleda lepo, pa četudi je za omaro čisto gola stena, brez izolacije, opleska, ploščic. Pa skoraj vse se opremljajo po istem kopitu, bela kuhinja, otok, male ploščice na steni, v kopalnici pa metro ploščice. Pa lesena polica nad kaminom. In vhod v hišo direktno v dnevno sobo.
moje mnenje, 12.01.2022 ob 08:58
To je šov in nima veze z resničnostjo. Pari ki si ogledujejo hiše imajo tisto ki so jo izbrali že kupljeno vendar ne vseljeno. Potem pa producenti najdejo še npr. dve hiši ki se prodajata, da lahko hodijo okoli in kao primerjajo.
Zato se zdijo njihove odločitve in razmišljanje nelogično.
To je le RŠ . Igralci. Eno žensko sem videla v več različnih sezonah. Enkrat je kupovala zase, drugič z možem…)
Reality show gor ali dol – je to reala Američanov. Everything in America is/must be big 🙂 Nek se vidi raskoš…. Če ne samo avto pred bajto big kalos na kredit, pa če je bajta še tako zmahana, zalepljena okna s polivinilom od znotraj – gara zunaj je pa Grand SUV za vsaj 50.00 USD 🙂 Tisti, ki smo prepotovali AMweriko po cestah , potkah, izven turističnih rout po dolgem in počez, poznamo ta blišč in bedo njihovega navzven materializma.
Oni ne razmišljajo tako kot Evropejci, opeka , pa klasik gradnja, da ne bo orkan odnesel. Pri njih je gradnja poceni, ker jso uporabljeni materiali poceni ( fiksne lesene montažne stene Tyvex)……Zato pa se pri nas nabijajo cene v nebo. Pri njih je za njih prednost, številka ena pri nakupu domovanj, za tiste, ki si lahko privoščijo hiše, ne stanovanja: gated community – torej varovano naselje, ki ima na vratih vratarja in rampo, vrtnarja, ki vsem kosi travo in ureja okkolico, v bližini doma pa obvezno vrtec, šola, zdravstvena oskrba in shopping mall. Cene 150m2 nove bajte pa nekje med 220.000 – 250.00 USD dolarjev. Za srednjo radničko klaso to velja. Nič več…
Pri gradnji pa – hiše se gradijo iz večinoma kar lepo ala Tyvex sistema – popndekl les panele; montažni sistemi -pri njih ne boš videl klasik gradnje opeka, ker je predrago in predolgo traja:)
Ja, ameriški standard in želja vsakega Amera doma je each bedroom with bath.n Tko so navajeni in razvajeni. Ne pa pri nas, ko jih je doma 5, pa zjutraj vsi trkajo en drugemu na vrata, kdaj bo že, da se gre zrihtat, da bodo šli pravočasno v službe, vrtec, šolo, ipd……
Dom je več vreden, če ima vsaka spalnica svojo kopalnico – to je za njih vsetinja – privacy, zasebnost imet svoj skret in umivalnik tik ob postelji…… Pa še half bath “za goste” – to imamo tudi čedalje bolj pri nas v veljavi – t.i. dnevni wc za goste – kar je zelo praktično, da ti tudi obiski ne hodijo v zasebnost tvoje master kopalnice 🙂 Pa da takoj ko vstopi v dom, si lahko umiješ roke, opraviš potrebo, stuširaš magari pasje tačke, da ni treba preko cele hiše v nadstropje hodit v glavno kopalnico.
za tisto avtorico pa: v državi, kjer je strelno orožje legalno, jasno da ljudje gledajo tudi na varnost – zato so največja želja tudi gated community domovanja.
Pa pri njih je standard npr. v hotelih: tuš nad glavo – težko hotel dobiš, kjer imaš free špago pa ročko za v roko prijet – pa špar program pretoka vode – to se je že Trumy pritožil, da bi v njegovm countiyu to spremenili, da bi si tispon lahko svoje lase normalno spral 🙂
In ja, v kuhinjah so usekani na marble counter tops – marmorne pulte, pa tiste mračne temne omarice….. Pa obvezno ogromen kuhalni otok še poleg kuhinje postavljene ob stenah. Pa njihov standard so tiste preproge od stene do stene po sobah in stopnicah, povsod – grozno. Praho in pršico lovilci 🙂 Sicer imaš tudi moderne, contempoprary stile – predvsem tam okoli Miamija, hills of LA, hills of San Francisco; kjer je bolj bogato prebivalstvo – na “vrhu”, na hribčkih.
Hvala za odgovore.
Res, ZDA so čisto nekaj drugega.
Kaj pa to, ko grejo ploščice enostavno prebarvat s čopiči???
Potem čistiš in imaš staro barvo?
Pa elementi, iz katetih si ne predstavljsm, kako brišeš prah?
Ali pa pritlični hiški kar dodajo nadstropje? Kaj pa statika, temelji? So rekli, da morajo dodati kak tram?! A res? Samo tako?
Mene bi bilo strah v taki hiši!
Razumem, da je šov in hočejo s čim manj stroški narediti čim več. A meni se zdi, da bi bilo bolje včasih storiti kaj manj, a bolj varno, bolj enostavno za vzdrževanje.
Forum je zaprt za komentiranje.