Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Iščem dober pralni stroj do 300€

Iščem dober pralni stroj do 300€

kater pralni stroj bi mi priporočali, pa da je dober, do 300€?

Odgovor na objavo uporabnika
pralni, 10.01.2022 ob 23:57

kater pralni stroj bi mi priporočali, pa da je dober, do 300€?

BEKO

Gorenje. Starejši modeli so zdržali dlje. Vendar, imajo novejši marsikaj. Sem zadovoljna še vedno. Dočim, imam še vedno 20 let star Zanussi sušilc, tisti neki spodaj je nekaj v okvari sedaj, ampak, še vedno suši. Malo vode spodaj spusti, ne v lavorju, ampak dela še vedno ko šus. Tako da, novega, tako pokvarjenega in vzdržljivega nikdar več ne dobim :)))))))))))))))))))) Saj če ne bi bili tako dragi, čeprav je moj dragi Zanussi, bi mu dala tud tortico.  Slednji dela že xy let. Gorenje, druga opcija bi bila Zanussi. Gorenje. Ima vse opcije, tudi samočistilni program.

Zanima pa me, kdaj bodo trgovine spet na police dale prašek Faxs Aqaumarine? Ajde trgovci, ker je od vas odvisno ali pač ne in ne bomo kupovali na policah več.

Vsak, ki ima 5 let tovarniške garancije v tem cenovnem razredu in ki ne špara z vodo (!) – ker se ti bo v teh 5ih letih 300 EUR zamortiziralo. Danes je tovrstna bela tehnika oz. njihova elektronika narejena s samo določenim št. ciklov/ponovitev, da  se lahko vrtijo proizvodnji trakovi in proizvaja nove in nove, da imajo delavci  za tekočim trakom lahko miserable plače in da se praznijo skladišča. Kam pa pridejo da bi stroji spet držali tako kot v preteklosti – po 20, 30 let 🙂

Ni pomembna pa toliko “znamka”, kot funkcije, kaj ti od tega stroja pričakuješ in najbolj rabiš – a so to dolgi programi, ki drgnejo na suho po 2-3ure  ( ker imaš male otroke, kak delovni mehankarski kombinezon in posledično veliko šmirastega perila), ali pa več krajših programov, ker nimaš tako umazanega perila; z možnostjo višanja nivoja vode.  Pa Aquastop naj ima, pa INOX kad pod bobnom. Če ima inverter motor, pa še toliko bolje, ker s tem prihraniš pri potrošnem materialu ( ni krtačk, jermenov  in ležajev za menjat, kar ponavadi to najprej gre-velikokrat še v času tovarniške garancije – po predhodnjih izkušnjah).

Imam ze četrti pralni stroj (Gorenje). Vsi so mi super sluzili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close