Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Če kdo uporablja javni prevoz

Če kdo uporablja javni prevoz

Od danes naj bi se preverjalo pct tudi v javnem prometu, tudi na avtobusih. Ki ga prej niso, sploh pa ne pri dijakih ter študentih. Zame sicer ni težav okrog tega. Zanima me, kako je to potekalo od danes naprej. Imajo koga, ki slednje preverja, ali čakaš kot butelj pri vstopu na avtobus in imajo posledično pri tem avtobusi zamude in bom morala na avtobus namesto ob 6h ob 5h morda? Hvala.

Kako veš, da prej niso preverjali PCT tudi v javnem prometu, sploh pa ne pri dijakih in študentih. Od kje ti ta podatek?

Evo, jaz sem zadnje 4 mesece uporabljala javni prevoz, pa mi PCT-ja niso preverili niti 1x. Tudi danes ne.

PCT se preverja že mesece na avtobusu. Nič od danes naprej. Edina izjema so samo dijaki. Študenti ne. Pokažeš inšpektorju, če le ta dejansko pride o.z. vozniku, ko plačuješ karto/kažeš urbano.

Sem se vozila z lpp jem. V dveh mesecih je prišla kontrola pct ja na bus enkrat. Pa še to so nekateri ob vstopu kontrolorjev pač šli dol z busa.

Odgovor na objavo uporabnika
Moje mnenje, 10.01.2022 ob 18:14

Kako veš, da prej niso preverjali PCT tudi v javnem prometu, sploh pa ne pri dijakih in študentih. Od kje ti ta podatek?

Ker Ni bil potreben za njih. Tak je bil odlok. Za zaposlene da. In ne, nihče ni preverjal v več kot letu in pol. Tudi naključni kontrolorji ne v medkrajevnem. Vsak dan na busu, na delo, torej nikdar. Med tednom.

Od danes izrecno velja. Za vse. Zato sprašujem. Dijaki in študentje, kjer je bila največja gužva, so jih v preteklosti izvzeli na avtobusih. Iskala odlokov ne bom. Zgolj sprašujem, kar sem vprašala. Torej imajo kontrolorje ali je pač isto kot prej? Da vem, ali bom morala sredi noči na bus ☺

Medkrajevni Kranj – Bled, šoferji različno, eni vprašajo, drugi tudi to ne, kontrola samo enkrat v Kranju.

Na veliko so preverjali pct. Pri voznikih na LPP, ter po avtobusih med potniki !!   So ze tudi soferja domov poslali, ko je prisel na siht brez Pct- ja.

Torej smo spet na istem, kot po marcu lokdown 2020. Potem se pa skoraj v dveh letih le poglabljajo stvari, do volitev morda, ko bo dve leti okrog. Pa še počitnice spet ter prazniki, poletna sezona, ko bo do virusi spet polno jedli. Ok? Zamud ne bo očitno.  Bodo menda sedaj organizirali tako, da bodo busi speljali večkrat pri preverjanju vsega. Torej kit na vlakih, ki se bo kdo šetal po busih. Tudi medkrajevnih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close