darilo za mami – mame/babice kaj ste se res razveselile?
hčerka959, 10.01.2022 ob 10:57
Moja mami ima kmalu rojstni dan, jaz pa brez ideje za darilo.
Vedno se potrudim in kupim kaj,kar mi čez leto uspe ujeti da si želi…..danes pa sem brez ideje.
Mi zaupate, kaj ste dobile od svojih že odraslih hčera za rd in ste se res razveselile tega darila?
Mami, danes si fraj, jaz ti bom počistila hišo, uredila vrt in skuhala..
Ne vem ti svetovat… Kaj pa tebe razveseli – ko ti otrok prinese darilo?
Mene nazadnje – poslala sem sina v trgovino in zraven stvari, ki mu jih naročim mi je kupil navadno vodo. Ti ne morem opisati kako srečna sem bila – točno ve, da nikoli ne kupim ‘zase’ drugega za piti kot navadno vodo. Seveda je sebi kupil še kup nepotrebnih ‘škodljivih’ razvad a mi je takrat bilo vseeno.
Tako da če moj najstnik ve kaj me razveseli – veš tudi ti za tvojo mamo – saj ni treba, da stane cel kup denarja – važno je, da jo osreči.
Čas!
Moja mama je bila najbolj vesela časa, ki sem ji ga pisvetila, zato sva na njen rojstni dan vedno kam šli, včasih na izlet, včasih na kosilo, včasih v muzej, kakor kdaj, to so bila darila, ki ostanejo.
Enako otrokom, vsaj tam nekje do najstništva, smo kupovali tudi darila, ampak doživetja so štela mnogo več.
Moja ima vedno rada cvetočo lončnico in nikoli rezanega cvetja.
Izredno je vesela bona od vrtnega centra, ker tja res pogosto zahaja.
Potem pa še – zelo rada ima borovničevo marmelado. Za njene pojme je draga, a pregrešno dobra 🙂 Hecno, ampak borovničeve marmelade je vedno vesela, za kak med ali drugo marmelado zavije z očmi, ker ne znamo dobro kupit…
Pa seveda prej preverim v kopalnici in kupim točno tak lak za lase, kot ga uporablja sama, in tisto kremo za roke, ki jo ima sama… skratka stvari, ki jih bo res uporabila, ne vsiljujem svojega mnenja, kaj je lepo ali bi bilo dobro.
ne da se kupit, 10.01.2022 ob 12:12
Čas!
Moja mama je bila najbolj vesela časa, ki sem ji ga pisvetila, zato sva na njen rojstni dan vedno kam šli, včasih na izlet, včasih na kosilo, včasih v muzej, kakor kdaj, to so bila darila, ki ostanejo.
Enako otrokom, vsaj tam nekje do najstništva, smo kupovali tudi darila, ampak doživetja so štela mnogo več.
Mi isto. Moja mami je vdova in je najbolj srečna če jo kam peljem. Lahko samo na kavico. Za rojstni dan gremo običajno nekam na izlet in kosilo. V normalnih časih sem jo peljala v gledališče, na kakšen koncert če ji je bilo kaj všeč. Pa šopek in njeno najljubšo čokolado dobi.
Meni so kupili otroci polet z letalom, tisto uro vožnje panoramsko.
Kako sem bila vesela, stanujem blizu letališča, nikoli se nisem še peljala z letalom. Zmeraj sem gledala v nebo in komentirala, kako mora biti to fajn. Pa nisem več prav mlada.
No pa sem dobila darilni bon. Čudovito, neprecenljivo.
Evo, nekateri otroci znajo poslušati in opazovati.
ena nora ideja:
če imaš možnost… poišči eno fotko kjer so vsi vnuki gor, ko so bili majhni, zberi jih na kup, naj se oblečejo podobno – ISTE BARVE OBLEKE, kot jih imajo, ko so bili majhni in NA ISTEM KRAJU, kot so se slikali kot otroci in V ISTI POZI, jih še enkrat poslikaš sedaj, ko so odrasli. pa daš prej in potem sliko v dva okvirja. najprej ji da nekdo sliko, ko so bili majhni… ne bo razumela… potem ji da nekdo še novo sliko…
npr. kdo od starejših otrok ima v naročju mlajšega… to isto naredijo sedaj… bolj nora slika kot bo, ko so bili majhni, bolj smešna bo sedaj ko so veliki…
je darilo, kjer se bo nasmehnila vsakokrat, ko bo šla mimo slik.
Odvisno kakšna je tvoja mami in kaj ima rada.
Meni najboljše darilo je bilo polet z balonom. Lepo darilo mi je še: nakit, drag porcelan, kozmetika, dobro olje za lase, kaj za obleči, kakšno lončnico, kakšno dobro grmovnico ali drevesce…
Nikakor pa ne bi želela bona za masažo ali knjige, ali kakšnega praholovca.
Težko ti svetujemo, ker tvoje mame ne poznamo.
Mene je ganilo, ko mi je hči za moj zadnji RD podarila Givenchyjev parfum, ki sem ga iskala že nekaj let.
Ker sem kadilka, me je sin počastil s šteko cigaret. Mega.
Drugi sin mi je podaril bon za turistično potovanje z veljavnostjo do 31.12.2022. Zaenkrat še cvikam pred avtobusnimi potovanji, a do konca leta že bo priložnost. Tudi mega darilo.
Razveselila bi se, recimo, kompleta dnevno/nočne kreme ali par piksen mojega laka za lase. Ali pa kakšne lepe mehke velike brisače. Pred leti mi je sin peljal avto na tehničnega, plačal vse stroške registracije in še napolnil tank. Zdaj pozimi bi mi prav prišel komplet prehranskih dopolnil: D-vitamin, Mg, kakšen antioksidant …
Idej je ogromno. Kaj je primerno za tvojo mamo, veš pa samo ti.
Forum je zaprt za komentiranje.