Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › RAZUMETI JJ: oblast privlači patološke osebnosti – kolektivni narcisizem

RAZUMETI JJ: oblast privlači patološke osebnosti – kolektivni narcisizem

ODLIČEN ČLANEK, opis JJ-a.

https://necenzurirano.si/clanek/mnenja/kolektivni-narcisizem-kolumna-929555

Vse vlade se srečujejo z enako težavo: oblast privlači patološke osebnosti. Oblast ne pokvari človeka, temveč privlači pokvarjene ljudi.”

Približno četrtina ljudi, praviloma nesposobnih ali popolnoma brez vrednot, bo šla v drugo skrajnost in se poistovetila z narcisom. Napadi nanj bodo napadi na njih, kritika narcisa bo postala osebna kritika njih samih. Kolektiv se poistoveti z osebo in njegov boj postane njihov boj, njegova veličina postane njihova veličina, njegova bolečina njihova bolečina.

Nič nenavadnega ni, če prevzamejo narcisovo mimiko, način govora, kretnje, geste, izrazoslovje in manire obnašanja do drugače mislečih. Kdor ni z njimi, je za njih bedak, sovražnik, fašist, komunist, skrajnež, terorist, krivoverec ali še kaj hujšega. Zanje sta na svetu samo dva pola: oni, v svetlem zavetju Odrešenika, in vsi drugi obsijani s temo. V tem primeru lahko govorimo o kolektivnem narcisizmu.

To je tudi način, kako se narcisa premaga: z resnico. Narcisi dobro vedo, da je ravno resnica tista, ki ji ne morejo pogledati v obraz, saj se bo njihov zlati bik v soju resnice razletel v nič. Namesto vsemogočnega božanstva v človeški podobi bo pred nami stal samo še starček s pubertetnikovimi hormoni in manirami dve leti starega otroka, ki mu je Miklavž prinesel leskovko.

Se strinjam. Človek je, kar je. Ne postane pokvarjen zaradi oblasti ali denarja, ampak je že prej bil pokvarjen, če se je znašel na oblasti med sebi enakimi.

Zato pošteni niti ne kandidirajo, ker pošten človek sebe ne vidi med pokvarjenimi oblastniki in enostavno ne paše med pokvarjeno oblast.

kkšne bedarije. še Vodeb bi bolš spisal. JJ ni narcis je pa zamerljiv in maščevalen.

levaki se pizdajako sm zarat tega k jim je JJ zavezal pipco. če bi bli zdj na oblast bi mel še hujš ukrepe.

sjm idiot je pač idiot he he

Le kako bi Ford Perfect opisal našo nekdanjo premierko, samopredlagano in neizvoljeno EU komisarko, njene osebnostne lastnosti in intelektualne sposobnosti.

Odgovor na objavo uporabnika
JJ, 09.01.2022 ob 18:44

ODLIČEN ČLANEK, opis JJ-a.

https://necenzurirano.si/clanek/mnenja/kolektivni-narcisizem-kolumna-929555

Vse vlade se srečujejo z enako težavo: oblast privlači patološke osebnosti. Oblast ne pokvari človeka, temveč privlači pokvarjene ljudi.”

Približno četrtina ljudi, praviloma nesposobnih ali popolnoma brez vrednot, bo šla v drugo skrajnost in se poistovetila z narcisom. Napadi nanj bodo napadi na njih, kritika narcisa bo postala osebna kritika njih samih. Kolektiv se poistoveti z osebo in njegov boj postane njihov boj, njegova veličina postane njihova veličina, njegova bolečina njihova bolečina.

Nič nenavadnega ni, če prevzamejo narcisovo mimiko, način govora, kretnje, geste, izrazoslovje in manire obnašanja do drugače mislečih. Kdor ni z njimi, je za njih bedak, sovražnik, fašist, komunist, skrajnež, terorist, krivoverec ali še kaj hujšega. Zanje sta na svetu samo dva pola: oni, v svetlem zavetju Odrešenika, in vsi drugi obsijani s temo. V tem primeru lahko govorimo o kolektivnem narcisizmu.

To je tudi način, kako se narcisa premaga: z resnico. Narcisi dobro vedo, da je ravno resnica tista, ki ji ne morejo pogledati v obraz, saj se bo njihov zlati bik v soju resnice razletel v nič. Namesto vsemogočnega božanstva v človeški podobi bo pred nami stal samo še starček s pubertetnikovimi hormoni in manirami dve leti starega otroka, ki mu je Miklavž prinesel leskovko.

Tipičen primer je Donald Trump. Precej bolj samovšečen in škodljiv mi deluje Janković.

Janša je bolj vojaški tip, avtokrat, paranoik, ki vidi le 2 pola: dobro in slabo, sovražnike in prijatelje, črno in belo, ki hoče dominirati in ki bi brez pomisleka udaril po ženi, če ne bi plesala po njegovem ali bila podredljiva. Kot nekdo, ki ne zna uživat ali se sprostiti, da bi naredil odklop in bi bil še kaj drugega kot politik.

matias, 09.01.2022 ob 19:02

Tipičen primer je Donald Trump. Precej bolj samovšečen in škodljiv mi deluje Janković.

Janša je bolj vojaški tip, avtokrat, paranoik, ki vidi le 2 pola: dobro in slabo, sovražnike in prijatelje, črno in belo, ki hoče dominirati in ki bi brez pomisleka udaril po ženi, če ne bi plesala po njegovem ali bila podredljiva. Kot nekdo, ki ne zna uživat ali se sprostiti, da bi naredil odklop in bi bil še kaj drugega kot politik.

si kr zadel. sm tisto pa ne verjamem da jajo v domačem okolju vlada s trdo roko. to je bolj ala mikstone klinika v avstraliji. v strank je pa zihr vse po njegovem.

tramp je pataloški narcis k dobesedno gleda sm na svojo rit.

Neke hude intelektulce in stručkote pa res ne rabimo, da ugotovimo, kdo je JJ. Prebrala sem vaše zgornje komentarje in nekako ja vsega po malo,  kolaž vsega.

Članek sem prebrala že zjutraj. In se strinjam z vsem zapisanim. Tudi sama vidim podobne procese in značilnosti pri večini ljudi, ki se ukvarjajo s politiko.

Popolnoma očitno je, da so patološki narcisi neprimerni za vsak vodstveni položaj, toda ravno to so osebnosti, ki najbolj gravitirajo k najvišjim položajem. Komolčarstvo, podtikanje, laskanje in podkupovanje so na žalost vse načini, s katerimi se lahko v življenju postavijo nad druge. Skupna značilnost je, da praviloma prilezejo na položaje, ki so daleč nad njihovimi sposobnostmi. Posameznik, ki bi bil v svojih najboljših letih še sposoben izvajati funkcijo župana občine Grosuplje, v svojih šestdesetih pa ne bi bil več sposoben opravljati funkcije občinskega svetnika, tako lahko prileze na najmočnejši položaj v državi. Pojav je uničujoč, a na žalost pogost. Narcis ne priznava svojih omejitev in bo poskušal uničiti vsakega, ki mu jih predstavi.

Najpogostejši način obrambe pred popolnoma utemeljenimi kritikami je projekcija. Narcisi se zavedajo svojih napak, ampak jih poskušajo prikriti tako, da druge obtožujejo vsega, kar počnejo oni. Če narcis na primer politične nasprotnike obtoži, da so njihovi strokovnjaki v resnici “fahidioti” brez sposobnosti, da bi vodili državo skozi krizo, se splača pogledati, ali so izbranci narcisa res sposobni narediti kaj izven ozkega kroga svojih poklicnih kompetenc. Odgovor bo v taki situaciji praviloma negativen. Narcis se dobro zaveda, da ima v svoji službi samo “fahidiote”, kar poskuša prikriti tako, da tega obtoži nasprotnike.

Mene to tolk ne gane, kakor me gane kolektivna neumnost tistih, ki take osebe po več desetletij skupaj kujejo v nebo in ne vidijo nobene njihove napake. Sem že pisala, osebno poznam visoko izobražene in pametne ljudi, ki dobijo steklene oči, ko govorijo o svojem idolu. Noro. Kot hipnoza?

Ne štekam, noben argument jih ne premakne, za vsako novo nesramnost najdejo izgovor, napake spregledajo, kar eno rako slepo pego imajo.

Nepismeno rajo še razumem, imajo pač “novega titeja” , oni so navajeni na kult osebnosti in drugače ne znajo. Za izobražence mi je pa uganka.

Replika54g1, 09.01.2022 ob 19:36

Mene to tolk ne gane, kakor me gane kolektivna neumnost tistih, ki take osebe po več desetletij skupaj kujejo v nebo in ne vidijo nobene njihove napake. Sem že pisala, osebno poznam visoko izobražene in pametne ljudi, ki dobijo steklene oči, ko govorijo o svojem idolu. Noro. Kot hipnoza?

Ne štekam, noben argument jih ne premakne, za vsako novo nesramnost najdejo izgovor, napake spregledajo, kar eno rako slepo pego imajo.

Nepismeno rajo še razumem, imajo pač “novega titeja” , oni so navajeni na kult osebnosti in drugače ne znajo. Za izobražence mi je pa uganka.

Ja. Enako se tudi jaz sprašujem.

Ena od možnih razlag bi bila lahko to, da imajo ti ljudje neposredno korist od njega. So “njihovi” kadri, ali v “njihovih” firmah, ….

Jaz že nekaj časa pravim, da bi namesto, da jih volimo… bi jih morali žrebati za funkcije med vsemi polnoletnimi državljani… za omejen mandat. Bi bilo manj škode.

A random lottery system for government jobs along with strict term limits (not just for normal political positions but also in bureaucratic positions) would at least be better than what we have now. I would rather risk the possibility of less qualified people being randomly chosen for government than have a system that attracts a concentrated culture of malicious parasites.

.https://humansarefree.com/2022/01/preventing-psychopaths-from-getting-into-positions-of-power.html

robi9, 09.01.2022 ob 18:49

Se strinjam. Človek je, kar je. Ne postane pokvarjen zaradi oblasti ali denarja, ampak je že prej bil pokvarjen, če se je znašel na oblasti med sebi enakimi.

Zato pošteni niti ne kandidirajo, ker pošten človek sebe ne vidi med pokvarjenimi oblastniki in enostavno ne paše med pokvarjeno oblast.

Sam res, leta in leta eni in isti kandidirajo.

To ni samo za politične vode značilno. Značilno je tudi za tiste na določenih vodilnih mestih v gospodarstvu; ko jim megalomanizem, pohlep in denar spodnesejo tla pod nogami, izbriše moralno presojo iz glave. To je novodobna posebna zasvojenost in bi jo morala stroka psihiatrije obravnavati kot tako.

Veliko narcisov, psiho in sociopatov se odlično infiltrira na te položaje – ker so  nekateri med njimi tako zmodelirani, naučeni in skopirani tudi od svojih predhodnjikov na teh položajih, ki jih za njimi tudi zasedejo ito so njihovi  učitelji, vodijo to “rdečo nit” naprej – drugače niti ne bi prišli zraven če ne bi temu sledili.  So se ustoličili, in to jim dviguje še dodatno njihov oboleli ego; to potrebujejo, ker uživajo ,z  upravljanjem inmanipulacijo z drugimi,  da preko njih dosegajo svoje zadane cilje, velikokrat z nasmeški na obrazu, da jim taki popolnoma zaupajo in se pustijo voditi, da za njih izvršujejo njihova navodila. To jih  na koncu take na vodilnih  položajih popolni in zadovolji, poleg denarja in te umeščenosti. To so za njih edini ograzmi . Tista moč  orgazma nadvlade nad sočlovekom. Veliko je tega na vodilnih položajih, povsod po državi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close