Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Katerih pomij se iz Merkatorja ne sme in ne da jesti?

Katerih pomij se iz Merkatorja ne sme in ne da jesti?

Toliko nategov, kot sem jih doživela v Merkatorju, nisem nikjer drugje. Sadje in zelenjava zgnijeta že po treh dneh , pakirano meso že smrdi po pokvarjenem (faširano in perutnina).Jogurti s pretečenim rokom na policah.

Kaj pa vas navdušuje ,da kupujete v tej beznici od trgovine? Zakaj si dovolite, da vas za visoke cene nategnejo kot elastiko?

Kupujem le v Mercator Siska- najvecji Mercator.      Moti me , da sparajo na osebju. V najvecji gneci delata dve blagajni.

samo da požrete vse pomije ki vam jih servira vlada in stroka …..vkljucno z covid zvarkom iz pfizerja, itd….

Sem se ravno zadnjic z mamo pogovarjal o zelenjavi… Je potarnala kako hitro gnije…

Sem rekel pac ni ok samo je dobro to. Vsaj ves da je “prava”

Sumljivo bi bilo da bi 2 tedna stala in bila kot iz trgovine…

Ne vem, v katerem Mercatorju kupujete, da ste tako nezadovoljni.

V tistem ta velikem na Šmartinki je vse ok. Vsaj to, kar jaz kupujem.

Mah očitno se daje konkurenca. Včeraj hofer, pol lidlčki, Dans mercator. Hepani.

jaz pa toliko nategov kot sem doživela na temu forumu ne pomnim.

tudi jaz se sprašujem kje in v katerem Mercatorju mona kupuje špecerijo. Morda v kakšni banana republiki. V Sloveniji je to pošlihtan tako kot mora bit.

Odgovor na objavo uporabnika
Znaš tko, 09.01.2022 ob 08:26

Sem se ravno zadnjic z mamo pogovarjal o zelenjavi… Je potarnala kako hitro gnije…

Sem rekel pac ni ok samo je dobro to. Vsaj ves da je “prava”

Sumljivo bi bilo da bi 2 tedna stala in bila kot iz trgovine…

:)))))

Redko hodim v mercator meso je hrvaško. Tja grem če ni druge trgovine blizu, ali imajo akcije.

Mercator je ok. Vecinoma kupujem kar prek spleta. Res je da ne kupujem nobenih instant stvari (juhe, pastete, konzerve z ribami, zmrznjene jedi itd) ampak kar kupim pri njih je dobro. Nimam slabih izkusenj. Meni je mercator fajn.

Nimas prav.

Sadje in zelenjava v Mercatorju ni nic drugacnega izvora kot v drugih trgovinah, a jo ocitno skladiscijo drugace ali kaj vem, kaj delajo, ker ti cebula, krompir, korenje in podobno zgnije v dveh dneh, a to so zivila, ki naj bi le imela malo daljsi rok obstojnosti!

Mene motijo predvsem hrvaški izdelki, ki jih ne kupujem (razen tistih, ki jih poznam že od prej). Tako da iz Merkatorja velikokrat pridem praznih rok.

Eni komentatorji me resnicno spravljate v smeh. Moti vas hrvasko meso. Sovensko meso vas pa ne moti, katero je pripeljano iz Avstrije. Meso katerega zivali so vzrejene na Madzarskem, Poljskem, Nizozemskem … Smesno.

Nategi na veliko, 09.01.2022 ob 07:55

Toliko nategov, kot sem jih doživela v Merkatorju, nisem nikjer drugje. Sadje in zelenjava zgnijeta že po treh dneh , pakirano meso že smrdi po pokvarjenem (faširano in perutnina).Jogurti s pretečenim rokom na policah.

Kaj pa vas navdušuje ,da kupujete v tej beznici od trgovine? Zakaj si dovolite, da vas za visoke cene nategnejo kot elastiko?

– bolj ogabnega mesa kot v merkatorju ne dobiš, smrdeče, staro, žilavo, s kostmni

– zelenjeva v merkatorju ogabna

– res redko kdaj grem v merkator, je svinjsko drag in svinjsko zanič

Kupujem v Mercatorju.

Ne kupujem predpakiranega mesa, mesar odreže kos od tistega, ki ga pokažem. Tudi mleto mi zmelje od tistih kosov, ki jih izberem.

Pri sadju in zelenjavi pa pričakujem, da bo po nekaj dnevih začela gniti, veneti, v kaki solati se bo našel kak polž in to me sploh ne moti, bolj nenavadne so mi npr.jagode, ki se lahko pripeljejo 1000km in prodajajo en teden, pa so še lepe. Domače, prave, naravne, ne bodo nikoli zdržale toliko časa. Bodo mogoče manj dišale, bodo pa imele okus. Tak pravi, po jagodah.

Predpripravljenih jedi ne kupujem, toploteke ne uporabljam.

Tudi jaz, 09.01.2022 ob 12:18

Kupujem v Mercatorju.

Ne kupujem predpakiranega mesa, mesar odreže kos od tistega, ki ga pokažem. Tudi mleto mi zmelje od tistih kosov, ki jih izberem.

Pri sadju in zelenjavi pa pričakujem, da bo po nekaj dnevih začela gniti, veneti, v kaki solati se bo našel kak polž in to me sploh ne moti, bolj nenavadne so mi npr.jagode, ki se lahko pripeljejo 1000km in prodajajo en teden, pa so še lepe. Domače, prave, naravne, ne bodo nikoli zdržale toliko časa. Bodo mogoče manj dišale, bodo pa imele okus. Tak pravi, po jagodah.

Predpripravljenih jedi ne kupujem, toploteke ne uporabljam.

Pri cebuli, krompirju in jabolkah pricakujem, da zdrzijo kar precej dalj kot le nekaj dni!

Korenje tudi! 1x me je trgovka vorasala, kaj bom z dvema korenckoma, sem ji rekla, da rabim za juho, ko bom rabila za kaj drugega, bom kupila spet 2, ker se mi zdi bolje, da gnije pri njih v trgovini kot pri meni v hladilniku.

Toploteka v Mercatorju je kar v redu, večkrat kaj vzamem.

Sadje in zelenjava – tako kot pri ostalih trgovcih lahko tudi v Mercatorju naletiš na plesnivo in uvelo robo, ampak kot nekdo zgoraj piše, imajo vsi trgovci enako robo iz Padove in problem ni v posamezni trgovski verigi ampak v vseh….  večkrat nabavijo robo, ki bi jo grosisti v Italiji zaradi slabe kvalitete namenili za krmo živalim, naši pa to robo skoraj zastonj prevzamejo in nato prodajajo po trgovinah, po navadi v kakšnih akcijah.

Izogibam se Mercatorjevi blagovni znamki, ki je po kvaliteti isti podn kot roba lastnih blagovnih znamk pri diskontarjih, kar se pozna pri velikokrat pokvarjenih mlečnih izdelkih in slabši kakovosti ostalih prehrambenih izdelkov.

Pregovor nisem tako bogat, da bi kupoval poceni, velja tudi za hrano, oziroma za hrano še najbolj, le ljudje se tega mnogokrat ne zavedamo.

to ni res, 09.01.2022 ob 12:42

Pri cebuli, krompirju in jabolkah pricakujem, da zdrzijo kar precej dalj kot le nekaj dni!

Korenje tudi! 1x me je trgovka vorasala, kaj bom z dvema korenckoma, sem ji rekla, da rabim za juho, ko bom rabila za kaj drugega, bom kupila spet 2, ker se mi zdi bolje, da gnije pri njih v trgovini kot pri meni v hladilniku.

Zelo pomembno je, kje zadeve hraniš.

Meni tudi domač korenček ali čebula, z mojega vrta, če jih imam par dni v kuhinji, začnejo gniti ali plesneti. Dokler jih imam na hladnem v kleti, ni problem.

Enako sadje in druga zelenjava.

V trgovini je na pretoplem, enako doma.

Krompir, čebula, jaboka so po skladiščih cele mesece, preden pridejo na police. Ni to sveža zelenjava in sadje.:) In ja, začnejo gniti od znotraj. Kupiš na zunaj dobro čebulo, potem pa zarežeš, not pa gnila. Se dogaja povsod, tudi v Sparu, Hoferju… ne samo v Merkatorju, zato pa naročam zeleno košarico od bio dobavitelja, če se le da.

Krompir pred prevozom cel potopijo v nek strup, da zdrži dlje časa, v skladiščih ga posipajo s strupom, da ne zgnije tako hitro… če bi vedeli, koliko pesticidov in ostalih strupov pojemo s tako kupljeno zelenjavo, ne bi nihče bluzil o strupih v cepivu.:)))

Po novem letu sem v Mercatorju v Kopru kupila Kornatske orade. Bile so tako stare, da so bile škrge že čisto rjave in smrdeče.  Da ne govorim kako dolgo čakaš na blagajni,  saj je delala le ena blagajna in to prav počaaaas

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close