Vi nimate pojma kaj je depresija. To je prava depresija
Vstal nism iz postle že 3 dni. Zravn mam plastenke urina ker se mi ne da vstat pa it na skret. Smrdim, pa prov gnusim se si
Psihiatra mam čez 1 mesec, cipralex ne pomaga. Na kurac mi gre ko folk jamra za depresijo…pa pol ugotoviš da ma samo rahle spremembe v razpoloženju. To ni depresija. To je samo nelevolja
Depresija je bolezensko stanje. Kemijsko neuravnovesje v možganih kjer ti vsaka mala naloga pobere toliko energije k da si šel tečt maraton franjo dvakrat, in pol si šel še na šmarno goro. Tak je feeling depresije za tiste ki ne veste in upam, da ne ker to ne privoščim nikomur.
Kdo ti pa daje za jest, ali tudi ne jes.
Vstani in pojdi pod tus, takoj.
Tudi v bolnici bi moral it se umit.
Ce si sam prosi nekoga da pride k tebi, ti prezraci in pocisti stanovanje.
Ter te pelje ven, magari 500m.
Ostalo pa naj se meni z zdravnikom glede tebe.
Prehranske dodatke, hrano spremeni, psihoterapijo.
Naj ti uspe.
Šnelca_783, 09.01.2022 ob 08:15
Kdo ti pa daje za jest, ali tudi ne jes.
Vstani in pojdi pod tus, takoj.
Tudi v bolnici bi moral it se umit.
Ce si sam prosi nekoga da pride k tebi, ti prezraci in pocisti stanovanje.
Ter te pelje ven, magari 500m.
Ostalo pa naj se meni z zdravnikom glede tebe.
Prehranske dodatke, hrano spremeni, psihoterapijo.
Naj ti uspe.
Ma, tle mam ene sendviče. Drgač pa mami mi kej prnese.
Nimam dnarja za psihoterapijo. Vse stane denar danes. Za napotnico pa sem v vrsti čez 9 mescev
se stuširaj in pospravi svinjarijo,ki si jo naredil.
Depresija?:):) My ass!
Lena svinja si, ki ga njegova mamica pita in joče ob njem, ker ga ni znala vzgojit. Je sama s tabo, a ne? Je fotr že zdavnaj spizdil od nje in tebe?
Golazen lena! Še reklamo bi si rad naredil, kako nagravžno len si.
Tu gor se občasno javi kdo z res hudo depro, ti pa te pravice nimaš,ti ni nič.
No, imaš kako pištolco doma? Rešitev zate.
Depresivc, 09.01.2022 ob 07:06
Vstal nism iz postle že 3 dni. Zravn mam plastenke urina ker se mi ne da vstat pa it na skret. Smrdim, pa prov gnusim se si
Psihiatra mam čez 1 mesec, cipralex ne pomaga. Na kurac mi gre ko folk jamra za depresijo…pa pol ugotoviš da ma samo rahle spremembe v razpoloženju. To ni depresija. To je samo nelevolja
Depresija je bolezensko stanje. Kemijsko neuravnovesje v možganih kjer ti vsaka mala naloga pobere toliko energije k da si šel tečt maraton franjo dvakrat, in pol si šel še na šmarno goro. Tak je feeling depresije za tiste ki ne veste in upam, da ne ker to ne privoščim nikomur.
Kaj pa psihiatrična urgenca? Ali pa Enota za krizne intervencije?
Kdorkoli si, ta forum ti ne more biti ventil, da se postaviš na noge, vsaj ne v obliki, kot si začel. Ne išči zlate medalje za svetovnega prvaka v tem, da si zmagoviti depresivec. Išči sokompanjone, ki se boste odločili postaviti na noge sami od sebe. Najboljša metoda k izboljšanju stanja je vzpostavitev ravnovesja v telesu. Za to imaš več možnosti v družbi, gre lažje. Ni potrebno, da iščeš med depresivci, v vsakem primeru pa kompanjone, ki želijo spremeniti življenjski slog, da se boste drug drugega bodrili in vlekli s sabo. Ne rabite delati stvari skupaj, še iz istega kraja ne rabite biti, le skupni plan si zastavite in se pogovarjajte med seboj, kaj je komu uspelo in kaj še lahko kdo izboljša. Taka mala skupina za samopomoč. Kje začeti?
Prvi, najlažji korak je šport. Najlažje je začeti s hojo v hrib. Izberi srednje zahtevno traso, štoparica in gasa. Deluje tako dolgo dokler lahko napreduješ, npr. izboljšuješ čas vzpona. Potrditev samega sebe je najboljši hellex. Lahko je zdravilo tudi tek, koli, karkoli pač te motivira števec. Vse to lahko in zmoreš tudi sam, celo veliko ljudi razvije odvisnost od take samoterapije.
Naslednje je prehrana, oziroma dolgotrajna očiščevalna dieta, ki ne vključuje sendvičev. Ker je za to potrebno več volje kot s športom, priporočam, da začneš po korakih. Vsak teden ena sprememba. Na spletu najdeš dovolj informacij. Daj si teden dni za iskanje svoje smeri, jo sprejmi in vztrajaj. Samodisciplina je projekt, ki se razvija dooolgo, zato uvajaj spremembe po malem. Recimo začneš s tem, da se odpoveš kruhu in ga nadomestiš z nečim za telo koristnejšim. En korak, pa ful velik. Hrana definitivno vpliva na tvojo depresijo. Preberi si članek, marsikaj ti bo bolj jasno. To je prvi, ki sem ga našla, je pa tega ful na spletu, tudi knjige z recepti, kaj jesti.
Da se ti volja povrne, je potrebno organizmu povrniti hormonski balance. Na tem temeljijo vzhodnjaške prakse kot so tradicionalna kitajska medicina in še kakšna metoda. Teh terapevtov je vedno več, verjetno pa niso vsi enako dobri, načeloma pa škode ne naredijo, vsaj nekaj malega ravnovesja bo.
Še ena možnost je, da se zdraviš s hormonsko terapijo. Poišči na spletu dr. Sanja Toljan. Mislim, da bi tu rezultate začel dosegati najhitreje, ni pa ravno poceni. Imaš nekaj njenih knjig, ki bi jih bilo bolj vredno prebrati, kot zabijati čas s tv ali igrcami.
Nekaj izhodišč imaš. Poti je kolikor hočeš, ampak nihče drug kot ti sam si moraš oprtati ta križ na rame. Depresija ni bolezen, je stanje, ki ima izhod. Nič ti ne bo podarjeno, vse boš moral sam.
Zapomni si še eno stvar. Vsak začetek je težak, zato stopi na pot in nikoli ne odnehaj.
Daj potrudi se zaradi sebe. Mi verjamemo vate.
Prezraci sobo. Pij dosti tekocine( vodo, caj, kompot). Naj ti mama prinese oz nabavi mikroenkapsuliran C vitamin, naj vprasa na firmi Biostile kaj bi se rabil za dvig energije. Ce je mama pri denarju.
Alkohola upam da nisi te dni pil, ker alko poslabsa stanje.
Ne bom te nagovarjala ne za bolnico, ne za psihiatre, to je tvoja osebna odlocitev.
Imas prijatelja, prijateljico, da te pride s pogovorom razvredrit, da ti pomaga pocistit, pospravit?? Prinest sonce v tvoje zivljenje? Pa ceprav bos videl zarek.
Potrudi se it pod tus, se bos bolje pocutil. Oblacila in posteljnino preoblect. Pa bit v dnevni, ne v spalnici.
Kak dober film poglej, ali humor.
Verjamem da ti je vse to napor, zato delaj majhne korake.
Sporoci kako ti gre.
Kaj ti je v zadnjem cadu poslabsalo situacijo? Zimski cas, premalo zunaj na zraku in soncu ali stres??
Cim si ti sebi nastimal plastenke za lulat, pojes, kar ti mama prinese in se pisaris po forumu, ze ni tako hudo!
Ocitno ti vsaj tri mozganske celice delajo, torej se lahko poberes!
Prava depresija je, ko se polulas v posteljo, ne jes, telefona pa niti ne vidis, ker je v tvoji glavi sama crnina, tudi razmisljas ne, nisi sposoben niti ene same misli…
Forum je zaprt za komentiranje.