Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › gledam spletno kamero

gledam spletno kamero

Smučišče Črni vrh na Cerknim, kamera na terasi. Na kupu je ogromno ljudi. Eden do drugega, mogoče 20cm, mask se ne vidi. Potem se je za čudit, zakaj se ta omikron tako širi!!

Odgovor na objavo uporabnika
gužve na smučiščih, 08.01.2022 ob 12:12

Smučišče Črni vrh na Cerknim, kamera na terasi. Na kupu je ogromno ljudi. Eden do drugega, mogoče 20cm, mask se ne vidi. Potem se je za čudit, zakaj se ta omikron tako širi!!

To se je vse cepilo, samo da bezlajo okoli. Briga jih kaj je v cepivu.

Anonimno, 08.01.2022 ob 12:17

To se je vse cepilo, samo da bezlajo okoli. Briga jih kaj je v cepivu.

To je dokaz, da so najbolj nevarni cepljeni. Gredo povsod, ne upoštevajo čisto ničesar, prenašajo okužbe, ne malokrat tudi sami zbolijo. Pred nekaj dnevi smo bili na podobnem smučišču, tudi nagneteni ljudje. Nikjer ne izvajajo ukrepov (žičničarji, restavracije…). Ni za hodit.

najbolj nevarni cepljeni, 08.01.2022 ob 12:25

To je dokaz, da so najbolj nevarni cepljeni. Gredo povsod, ne upoštevajo čisto ničesar, prenašajo okužbe, ne malokrat tudi sami zbolijo. Pred nekaj dnevi smo bili na podobnem smučišču, tudi nagneteni ljudje. Nikjer ne izvajajo ukrepov (žičničarji, restavracije…). Ni za hodit.

Ja in potem tu zmerjajo tiste, ki nam je mar da ostanemo zdravi brez cepiv in zvarkov. Sami pa počnejo objestne stvari.

Poglej še sliko iz avtobusa na 24 kur. So kot sardelce. Da o maskah sploh ne govorim.

Delovnega človeka bodo pa od ponedeljka hebali ker bo stal 2 centimetra od označenega stojišča.

Toliko o tem da pravila veljajo za vse enako in da želimo preprečit okužbe. Vsakič sproti se potrjuje da gre samo za biznis.

Anonimno, 08.01.2022 ob 12:39

Ja in potem tu zmerjajo tiste, ki nam je mar da ostanemo zdravi brez cepiv in zvarkov. Sami pa počnejo objestne stvari.

Jaz se tudi ne pustim zmerjat. Se pazim že skoraj dve lati, testiram se. Nisem še zbolela. Upam,da tako tudi ostane. Če ne bom hodila v množice cepljenih, bo o.k.

Cepiva ne preprečujejo širjenja virusa, ampak težek potek bolezni.

Razdalja velja za vas, ki ste necepljeni, omogoča vam, da se ne okužite in ne prisopihate v bolnice.  Za cepljene se ne bojte, jih je samo nekaj odstotkov na intenzivi, pa še to takih, ki zaradi avtoimunskih bolezni ali zdravil ne morejo proizvesti protiteles.

še stotič, 08.01.2022 ob 12:58

Cepiva ne preprečujejo širjenja virusa, ampak težek potek bolezni.

Razdalja velja za vas, ki ste necepljeni, omogoča vam, da se ne okužite in ne prisopihate v bolnice.  Za cepljene se ne bojte, jih je samo nekaj odstotkov na intenzivi, pa še to takih, ki zaradi avtoimunskih bolezni ali zdravil ne morejo proizvesti protiteles.

Že miljontič zbolevate na veliko cepljeni. Prikrivate in ste veliki raznasalci okužb. Miljontič.

Že ko je covid udaril je udaril najprej med smučarji, ki so iz tujine privlekli virus. Ter med tistimi, ki se klatijo po svetu, ko to zares ni potrebno. Ker vsak s petimi pikami ve da ni čas za take zadeve in bo moč vse nadoknaditi. Ampak ne preserstorji morajo bit vsem na očeh.

Oboji imajo enako možnost, da dobijo virus. pri cepljenih se samo v 30% razvije v bolezen, prenašajo ga pa ravno tako in toliko, kot necepljeni. Dajte že enkrat pokapirat.

Pa maske: pod nosom je enako, kot da je ne bi imel. Še slabše: skozi nos še intenzivneje diha in izdihava. Laže dobi virus, laže ga odda.

točno tako, 08.01.2022 ob 12:56

Jaz se tudi ne pustim zmerjat. Se pazim že skoraj dve lati, testiram se. Nisem še zbolela. Upam,da tako tudi ostane. Če ne bom hodila v množice cepljenih, bo o.k.

Hvala enako ja.

Razdalja velja za vse enako))).  Virus rabi ravno toliko, da pride 1m do  cepljenega, kot do necepljenega. Oba sta nosilca tega virusa in ga prenašata naprej. Virus še ni toliko inteligenten, da se v cepljenega pa ne bi zaletel. Cepljeni ne oddaja od sebe nič takega, kar bi preprečilo virusu, da bi se nanj obesil

ni čisto tako, 08.01.2022 ob 14:52

Oboji imajo enako možnost, da dobijo virus. pri cepljenih se samo v 30% razvije v bolezen, prenašajo ga pa ravno tako in toliko, kot necepljeni. Dajte že enkrat pokapirat.

Pa maske: pod nosom je enako, kot da je ne bi imel. Še slabše: skozi nos še intenzivneje diha in izdihava. Laže dobi virus, laže ga odda.

Če pridem nekam, kjer ljudje nimajo maske oz. jo imajo pod nosom / kot zgoraj rečeno= nimajo/, se obrnem in grem. Svoje čase sem še komu rekla, naj si vendar nadene masko, a so me v glavnem gledali kot teleta.   Niso razumeli.

Kaj nismo ravno zaradi smučarije dobili kovid v državo? ?

Pejt se sankat, bo bolje, tako te virus zgreši!

Itak so pa sami cepljeni na smučanju, tak da ne skrbi.. kriv bo necepljen, ki ga tam sploh ni bilo!

Mislim pa, da je ta delitev na cepljene in necepljene nesmiselna. Med cepljenimi so takšni, ki norijo okoli in se obnašajo, kot da nič ni. Prav taki so tudi med necepljenimi. So pa tako med cepljenimi kot necepljenimi taki, ki se čuvajo in upoštevajo osnovne higienske ukrepe (razdalja, maska, …). Taki ne zahajajo na kraje, kjer je takšna gneča.

Kakšna naivnost, To so vam natrobili ti iz “stroke” po nareku politike!

Pri nas v naselju so polno  cepljeni res grdo zboleli.

Necepljeni pa vsi zdravi.

Ehhh… spet cepljeni – necepljeni. Pojdite se nadihat, da se vam zbistri in se boste lahko držali teme…

Sem bil tam v zadnjih dneh (Smučišče Cerkno). Fajn smučarija, a nekateri res brez mask precej blizu en drugemu. Tisti, ki pazi se takim terasam in drugim ljudem preblizu izogne, kdor ne pazi, pač ne.

Enako kot povsod drugod – le da je na svežem zraku in prepihu (tam je precej odprto na vse strani) res manj možnosti za prenos, kot v kakšnem avtobusu.

Na tem smučišču smo bili včeraj. Pokvarjena je bila šestseda (se zgodi), gužva velika, predvsem na terasi hotela in v restvarvaciji.

Na žićnici, v restavraciji, nikjer te nihče ne vpraša po pct, opozori na masko in razdaljo. Zelo nevarno. Jaz sem cepljen, se kljub temu pazim, a v kaj takega ne grem niti pod razno. Slaba, zelo slaba ocena za smučišče.

Ima kdo kakšne izkušnje (boljše) iz drugih smučišč?

katastrofalno, 09.01.2022 ob 12:53

Na tem smučišču smo bili včeraj. Pokvarjena je bila šestseda (se zgodi), gužva velika, predvsem na terasi hotela in v restvarvaciji.

Na žićnici, v restavraciji, nikjer te nihče ne vpraša po pct, opozori na masko in razdaljo. Zelo nevarno. Jaz sem cepljen, se kljub temu pazim, a v kaj takega ne grem niti pod razno. Slaba, zelo slaba ocena za smučišče.

Ima kdo kakšne izkušnje (boljše) iz drugih smučišč?

Jaz. V Avstriji je krepko boljše. Organizacija primerna, ljudje vljudni – tudi opozorijo sem ter tja – a to naredijo vljudno.

rok-1, 09.01.2022 ob 13:26

Jaz. V Avstriji je krepko boljše. Organizacija primerna, ljudje vljudni – tudi opozorijo sem ter tja – a to naredijo vljudno.

A sem in tja opozarjajo? Že za v A za na smučanje  (čez mejo) rabiš pcr (tudi cepljeni). Na rezultat se čaka ponekod skoraj cel dan. Logistično se komaj izide.  Naša ostala smučišča se tudi požvižgajo na pravila, ali ne?

nemaskarji, 08.01.2022 ob 15:12

Če pridem nekam, kjer ljudje nimajo maske oz. jo imajo pod nosom / kot zgoraj rečeno= nimajo/, se obrnem in grem. Svoje čase sem še komu rekla, naj si vendar nadene masko, a so me v glavnem gledali kot teleta.   Niso razumeli.

Saj zato se pa cepljeni lahko družimo. Vsak lahko nosi virus okrog, na intenzivni so pa večinoma necepljeni.

Zato se cepljeni družimo (čeprav se držimo ukrepov in nimamo problemov z masko), necepljeni pa bodite doma.

mitinka, 09.01.2022 ob 16:27

Saj zato se pa cepljeni lahko družimo. Vsak lahko nosi virus okrog, na intenzivni so pa večinoma necepljeni.

Zato se cepljeni družimo (čeprav se držimo ukrepov in nimamo problemov z masko), necepljeni pa bodite doma.

Tako je mislila polno cepljena sestrična. Zelo narobe. Končala je v bolnici (brez pridruženih bolezni 52). V bistvu je bila le 14 dni (ne na intenzivi), a je stvar zelo počasi šla na bolje. Takrat, ko je bila ona tam, je bilo še par cepljenih.

Maske naj nosijo vsi, cepljeni se komot nalezejo, prenašajo pa čisto normalno, kot ostali.Omikron pa itak ne dela razlik.

Sem in tja se se najde kdo, ki ne uposteva pravil t.j. , jih ne razume. Potem se ne cudit,da imamo take stievilke.

sem in tja, 09.01.2022 ob 16:22

A sem in tja opozarjajo? Že za v A za na smučanje  (čez mejo) rabiš pcr (tudi cepljeni). Na rezultat se čaka ponekod skoraj cel dan. Logistično se komaj izide.  Naša ostala smučišča se tudi požvižgajo na pravila, ali ne?

Ja, občasno opozarjajo, ko je kdo brez maske v vrsti oz. v gneči – ali pa če brez maske sedeš na sedežnico, pa nisi sam. Ne stalno in ne vsi – včasih pa. Res pa so tam policisti na smučeh in tudi inšpektorji, ki včasih komu napišejo kazen, če ne upošteva navodil.

Ne težijo pa če si sam oz ni gneče. Dokumente je treba pokazati za nakup karte.

Za ostala naša smučišča za letos oz. to zimo še ne vem.

Zadnjič na upravni enoti v manjšem slovenskem mestu, takoj ko vstopiš preverjanje pct, maska,razkuževanje rok. Vse lepo in prav. V pisarni pa dve dami, ena lepo z masko, druga brez nje kašlja v zrak, niti roke ne da pred usta. Dvojna merila.

Dadada, 08.01.2022 ob 15:16

Mislim pa, da je ta delitev na cepljene in necepljene nesmiselna. Med cepljenimi so takšni, ki norijo okoli in se obnašajo, kot da nič ni. Prav taki so tudi med necepljenimi. So pa tako med cepljenimi kot necepljenimi taki, ki se čuvajo in upoštevajo osnovne higienske ukrepe (razdalja, maska, …). Taki ne zahajajo na kraje, kjer je takšna gneča.

No, vsaj nekdo, ki razume.

Ne vem, ali naj se smejem ali jočem, ker sem spet prišla na MON pokukat, če je kdo že kaj pametnega napisal.

Večinoma ne. Se pa najde kdo, ja. Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close