neko dekle
Dekle, staro 16 let.
Starša sta se ločila, ko je bila stara 8 let.
Mati psihopatka, sicer potomka bogate in vplivne družine, oče dobričina, skoraj copata.
Poznam očeta in njegovo mater, dekletovo babico, mater sem videla le nekajkrat.
Mati je otroka od rojstva fizično in psihično zlobljala. Če je zdravnik postal pozoren na otrokove poškodbe in njihov nastanek, je mati takoj zamenjala pediatra. Socialna služba večkrat obveščena o sumljivem dogajanju, po zaslugi materinih vez je ena od preveč prizadevnih socialnih delavk celo izgubila službo. Če je bila razredničarka preveč radovedna, je dekle takoj zamenjalo šolo.
Oče in babica sta zaradi materinega divjanja pogosto klicala policijo. Če je zadeva prišla na sodišče, so materine veze takoj poskrbele, da je bil postopek ovržen.
Glede na dekletovo telesno in psihično stanje ter obnašanje obstaja močan sum, da jo materin ljubimec spolno zlorablja, dekle noče k materi, ta jo čaka v zasedi pred očetovo hišo in jo pretepa, brca in lasa.
Oče je iskal pomoč pri varuhu otrokovih pravic, pri socialni službi, na sodišču, ima meter visoko dokumentacijo z zabeležkami o izgredih bivše žene. Sorodniki le-te pa so menda tako vplivni, da uspejo ustaviti vse pravne postopke. Ker dekle noče k materi, je oče plačal kazen, ker otroka ne pripelje k bivši ženi.
Babici sem svetovala, naj se preko zelo dobrega odvetnika takoj povežejo z evropskim sodiščem.
Kaj v pravno skorumpirani državi očividci lahko naredimo, kako lahko pomagamo dekletu, ki je, kot tisti trije otroci, ki so bili na silo odpeljani k očetu, žrtev manipulatorske osebe, ki ima denar, ime in vpliv in se prek otroka izživlja na bivšem zakoncu?
16 letna punca pa se pusti lasati, pretepati svoji mami?
Težka bo. To je pa že ornk babnica.
Pri 16jih je pač ne bodo prisilili v biti pri mami, če sama ne bo hotela. To ni več mala punčka.
Pa, da bi kar vse po vrsti njena mama ob službo spravljala pa vsepovsod imela neke veze? Ne kupim take zgodbe.
Tisti omenjeni foter se je izkazal za nateguna.
Tako mimogrede, tudi nad mano se je fizično in psihično znašala ena sorodnica pa ni šans, da bi me pri 16 še pretepala. Sem se že davno prej nazaj postavila.
Forum je zaprt za komentiranje.