Javna uprava – kako dolgo traja od obvestila o izbiri do zaposlitve
Pozdravljeni, sama sem že čisto zmedena in ne vem ali sem dobila službo ali pa je vse skupaj splavalo po vodi.
Prijavila sem se na razpisano delovno mesto pripravnik svetovalec na fursu. Po telefonu so me skoraj mesec dni po razgovoru obvestili, da so me izbrali za zaposlitev ter da se slišimo, ko bo odločitev pravnomočna (to traja 8 dni). Na mail so mi tudi poslali katere dokumente vse jim moram priložiti ter 1. decembra še sporočili, da sedaj preverjajo podatke iz uradnih evidenc potem pa bodo izdali sklep o zaposlitvi.
Danes pa je 6. januar jaz pa še vedno nisem dobila nobene povratne informacije.
Zanime me, tisti, ki ste zaposleni v ju, če je to normalno, da vse skupaj traja tako dolgo.
Raje preveri. Sicer pogosto traja zelo dolgo, ampak se pa zgodi tudi, da se preprosto premislijo.
Pri nas so večkrat komu rekli, da pride delat recimo 1.12. pa so mu tri dni prej povedali, da ga ne bodo vzeli. Pa enkrat pride punca, pravi, da bi morala začeti delat v petek (jaz nisem o tem nič vedela), bil je ponedeljek. Šefice ni bilo, iščemo okrog in okrog kdo bi kaj o tem vedel pa se je izkazalo, da so ji spet obljubili in nič ni bilo iz tega.
Pa dostikrat niti ne odgovorijo. Jaz sem imela že novembra razgovor, nobenega odgovora od njih. Menda pa naj bi zaposlili 1.1.. Ampak ostali, ki nismo izbrani (očitno, da nisem), očitno nismo vredni enega maila, da nismo izbrani. Da ne omenjam koliko prijav pa nobenega odgovora.
Tako, da avtorica, ti kar povprašaj. Upam, da te bodo res vzeli in da samo mučkajo tako dolgo. Pa malce v tolažbo: prazniki in se potem vse zavleče.
thesnezinka, 06.01.2022 ob 18:07
Pozdravljeni, sama sem že čisto zmedena in ne vem ali sem dobila službo ali pa je vse skupaj splavalo po vodi.
Prijavila sem se na razpisano delovno mesto pripravnik svetovalec na fursu. Po telefonu so me skoraj mesec dni po razgovoru obvestili, da so me izbrali za zaposlitev ter da se slišimo, ko bo odločitev pravnomočna (to traja 8 dni). Na mail so mi tudi poslali katere dokumente vse jim moram priložiti ter 1. decembra še sporočili, da sedaj preverjajo podatke iz uradnih evidenc potem pa bodo izdali sklep o zaposlitvi.
Danes pa je 6. januar jaz pa še vedno nisem dobila nobene povratne informacije.
Zanime me, tisti, ki ste zaposleni v ju, če je to normalno, da vse skupaj traja tako dolgo.
A da bi poklicala tja pa vprašala si pa prelena? Pravi fikusni JU material.
Mislim, da ni potrebe za takšno nastrojenost.
Ker smo komunicirali preko elektronske pošte, sem jim ta teden že poslala mail, vendar ni bilo nobenega odgovora. Bom poskusila še poklicati.
Sicer imam službo, tako, da mi ni problem počakati. Sem pa vseeno pričakovala malo več resnosti in organiziranosti iz njihove strani.
Forum je zaprt za komentiranje.