Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali smo ljudje rastlinojedci ali vsejedci?

Ali smo ljudje rastlinojedci ali vsejedci?

Kaj menite?

vsejedci, glede na to, da vitamina B12, ki je nujen za ljudi z rastlinsko hrano ne dobiš v dovolj veliki meri, podobno velja za omega – 3 maščobne kisline, železo se lažje absorbira iz mesne prehrane, isto kalcij, cink in jod…

veganski način življenja je čisto ok, je pa dosti lažje živeti, če imaš bolj raznoliko prehrano.

Rastlinojedi vsejedci.. ?

je pa dobro, da smo preudarni in se tu pa tam zavedamo frekvenc, ki jih hrana nosi.

Ljudje smo vsejedci. Ampak to niti slučajno ne pomeni, da je treba vsak dan meso jesti.

Sej je bla ze enkrat tema tu… Oz veckrat..

Najboljsa hrana za cloveka so plodovi. Ne meso.

Mi nimamo zob za meso. Niti kisline. Nasa kislina je blaga. Pa tudi crevo je dolgo. Npr pri mesojedih je kratko. Pa tudi druge stvari so…

Je napisala ena uporabnica? (vem kera… Ena dobrosrcna, ne)

Da gnjije meso not…

Res je…

Odgovor na objavo uporabnika
Znaš tko, 05.01.2022 ob 13:06

Sej je bla ze enkrat tema tu… Oz veckrat..

Najboljsa hrana za cloveka so plodovi. Ne meso.

Mi nimamo zob za meso. Niti kisline. Nasa kislina je blaga. Pa tudi crevo je dolgo. Npr pri mesojedih je kratko. Pa tudi druge stvari so…

Je napisala ena uporabnica? (vem kera… Ena dobrosrcna, ne)

Da gnjije meso not…

Res je…

Res je. Tudi B12 je dovolj v rastlinski hrani, če je pridelana na naraven način. Problem je industrijska hrana, ki raste v umetnih pogojih.

Vsejedci.

Meni meso paše ( presenečena tudi po krvni skupini, kar sem izvedela lani). Ga pa ne jem vsak dan. Nekje 3x tedensko.

Jem doma pripravljeno hrano.

Kvazi vegetarijanci, pa še nazirajo s cipsi ocvrtimi krompircki…in drugo procesirano hrano…

Spoštujem pa tiste, ki si Vegi hrano pripravljajo sami in vedo kako nadomestiti snovi, ki jih drugače dobimo iz mesa ( beljakovine, železo…)

oh nehajte s takimi 😀

prilagojeni smo za vse vrste prehrane. če ti meso gnije v črevesju, je nekaj hudo narobe s tvojo prebavo. če bi imeli preslabo kislino, mesa sploh ne bi prebavljali

plodovi so bili za posladek. oziroma, kako misliš, da so praljudje v zmernem podnebnem pasu lahko celo leto preživeli s plodovi, ki so bili na voljo mogoče 4 mesece v letu?

rastlinojedci lahko prebavljajo celulozo. mi je ne moremo.

ljudje smo prešli na pretežno rastlinsko prehrano šele z razvojem poljedeljstva.

Prebavi ze…

Zato pa obolenja kardiovaskularnega sistema… In ne samo to… Dobis raka crev… Jeter…

Tega prej baje ni bilo toliko…

To je s to umetno industrijsko hrano prislo… ?? to je vse povezano… Zato se unicuje kmetijstvo…

A ste tudi tu omenjali eno knjigo… Moč ishrane… Mislim da ste enkrat…

Mas folka ki je z prehrano zdravil bolezni… Mogoc se slisi neverjetno samo res…

Ze kitajci so verjeli “si to kar ješ”

Ne da se vsega napisat…

Npr morski pes…

V njemu najdejo Od tablic do delov colnov… Sigurno je prebavil kaj od tega… Ti ne mores…

Ali pa kaca in krokodili… Cel plen pogoltne…

Prebavni sistem pri teh je kratek… Pri tebi je dolg. Ne vrze takoj to vn…

Ni clovek mesojed.

Znaš tko, 05.01.2022 ob 15:04

Prebavi ze…

Zato pa obolenja kardiovaskularnega sistema… In ne samo to… Dobis raka crev… Jeter…

Tega prej baje ni bilo toliko…

To je s to umetno industrijsko hrano prislo… ?? to je vse povezano… Zato se unicuje kmetijstvo…

A ste tudi tu omenjali eno knjigo… Moč ishrane… Mislim da ste enkrat…

Mas folka ki je z prehrano zdravil bolezni… Mogoc se slisi neverjetno samo res…

Ze kitajci so verjeli “si to kar ješ”

Ne da se vsega napisat…

Npr morski pes…

V njemu najdejo Od tablic do delov colnov… Sigurno je prebavil kaj od tega… Ti ne mores…

Ali pa kaca in krokodili… Cel plen pogoltne…

Prebavni sistem pri teh je kratek… Pri tebi je dolg. Ne vrze takoj to vn…

Ni clovek mesojed.

ne, človek ni mesojed. je vsejed. je razlika med obema.

ljudje so bili pred poljedeljsko revolucijo dosti bolj zdravi in imeli dosti bolj raznoliko prehrano. kariesa ni bilo v takšni meri, kot po premiku v poljedeljstvo

je res, da so mesojedi sesalci bolj nagnjeni k rakavim obolenjem, kot rastlinojedi. ampak zato se levi in volkovi niso spremenili v rastlinojedce, kljub temu, da je večja verjetnost, da dobijo raka, kot pa antilopa.

??

Ravno to, da so vsejedci, je ljudem omogočilo preživetje, vsaj pozimi. Bi figo preživeli zime, če ne bi papali mastnih mamutov.

Replika54g1, 05.01.2022 ob 15:37

Ravno to, da so vsejedci, je ljudem omogočilo preživetje, vsaj pozimi. Bi figo preživeli zime, če ne bi papali mastnih mamutov.

A bomo mi volil janso zdejle…?

Jst bom.

Je moj favorit, veš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close