Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Severna Koreja – počitnice

Severna Koreja – počitnice

Ali je že kdo bil? Ali katera turistična agencija organizira kakšne organizirane izlete? Zelo me mika, predstavljam si, da je to zelo lepa dežela, vsaj tisto kar turistu predstavijo, ostalo me ne zanima.

Ti pa si biser nerazgledanosti. Zelo lepa dežela?? Kjer ljudje dobesedno stradajo, nabirajo morsko travo, da imajo kaj za jest, in kjer če kaj rečeš proti oblasti, končaš v zaporu ne le ti sam, ampak cela tvoja družina, vključno z majhnimi otroki? ja, pokazali ti bodo narejene vasi, kjer ne boš srečala domačina, ker nihče ne sme s tabo govorit in ti povedat, kakšna je realnost, luksuzno zgrajene stavbe v pjongjangu, v katerih nihče ne živi,  te poslali v diskoteko, narejeno za zunanji imidž, ter ti dali vodiča, ki ga lahko ustrelijo, če te ne bo skrbno nadzoroval. pa v vojaški muzej te bodo poslali, kjer ti bodo povedali, kako so korejci premagali američane v drugi svetovni vojni – raje jih ne sprašuj, kje so dokazi za to in od kod jim te zgodbe, ker te lahko obtožijo protioblastnega delovanja. Saj veš, kdo je Otto Warmbier? Malo si poglej njegovo zgodbo, da boš vedela, kako se obnašat tam.

Če te to mika kot neka perverzna kurioziteta, ok, ampak da pa nekdo temu reče ‘lepa dežela’, je pa res počen in dejansko nerazgledan, da ne rečem nesramen do ljudi, ki tam živijo v resnični bedi in stiski, ki si je mi še predstavljat ne moremo.

Pa kaj me briga za ljudi kako tam živijo. Jaz bi šla pogledat naravo, naravne in kulturne znamenitosti, muzeje, …… Spali bi verjetno v hotelu. In če bi dobili super vodiča ali vodičko nimam nič proti tudi, če bi bili pod nadzorom, pa saj se znamo spodobno obnašati.

zbira prijave za to atrakcijo.

Lahko ti dam številko.

Odgovor na objavo uporabnika
ti pa si zvezda, 03.01.2022 ob 10:36

Ti pa si biser nerazgledanosti. Zelo lepa dežela?? Kjer ljudje dobesedno stradajo, nabirajo morsko travo, da imajo kaj za jest, in kjer če kaj rečeš proti oblasti, končaš v zaporu ne le ti sam, ampak cela tvoja družina, vključno z majhnimi otroki? ja, pokazali ti bodo narejene vasi, kjer ne boš srečala domačina, ker nihče ne sme s tabo govorit in ti povedat, kakšna je realnost, luksuzno zgrajene stavbe v pjongjangu, v katerih nihče ne živi,  te poslali v diskoteko, narejeno za zunanji imidž, ter ti dali vodiča, ki ga lahko ustrelijo, če te ne bo skrbno nadzoroval. pa v vojaški muzej te bodo poslali, kjer ti bodo povedali, kako so korejci premagali američane v drugi svetovni vojni – raje jih ne sprašuj, kje so dokazi za to in od kod jim te zgodbe, ker te lahko obtožijo protioblastnega delovanja. Saj veš, kdo je Otto Warmbier? Malo si poglej njegovo zgodbo, da boš vedela, kako se obnašat tam.

Če te to mika kot neka perverzna kurioziteta, ok, ampak da pa nekdo temu reče ‘lepa dežela’, je pa res počen in dejansko nerazgledan, da ne rečem nesramen do ljudi, ki tam živijo v resnični bedi in stiski, ki si je mi še predstavljat ne moremo.

Ne vem zakaj bi bila nerazgledana, če si želi videti Severno Korejo? Saj tudi po Afriki in Aziji ljudje ne živijo na veliki nogi, pa ljudje vseeno masovno hodijo tja… Res pa je, da moraš 100% upoštevat njihova pravila, drugače se ti slabo piše. Tisti ubogi Otto je zaradi enega plakata peklensko trpel, preden je umrl. Meni je Severna Koreja tudi zanimiva, ampak tja si pa nekako ne bi upala iti. Rajši brskam po netu o njej

ostani tam in uživaj v lepotah kakega komunističnega gulaga 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
samo ne kliči potem, da te država rešuje, 04.01.2022 ob 09:39

ostani tam in uživaj v lepotah kakega komunističnega gulaga 🙂

A pri nas je pa kaj drugače? Ista diktatura, isti nadzor, samo da se nekateri tega sploh ne zavedate.

No, da bi bila Severna Koreja res “nebesa na zamlji”, v to nekako dvomim. Toda, ali je to resnično “pekel na zemlji”, kot me prepričujejo v bistvu vsi gornji komentatorji ?

Verjetno se lahko strinjamo, da to najbolje vedo tisti, ki tam živijo.

Obtsjajo redka “navdušena” pričevanja na netu, a to pač “odpravimo” kot “prozorno propagando” (verjetno res).

Potem imamo množico besnih kritik iz strani disidentov – ki so krutost “sistema” preizkusili na svoji koži – no posebno mi Slovenci bi lahko vedeli, da tudi vseh teh ne gre jemati za “čisto zlato” – tudi del teh je pač propaganda nasprotne strani.

Ob prebegu, o katerem krožijo novice v teh dneh (človek prebegnil iz južne “nazaj” v severno korejo) pa je zanimiva menda anketa med okoli 400 prebežniki iz severne koreje, Manda bi jih kar 18% šlo nazaj, če bi obstajala možnost. Ni ravno ogromna številka, a vseeno ….

Sploh ne nikamor po Sloveniji. Ker te bodo zasledovali policajski agenti in te na koncu ustrelili:):)

Trot od Tudi mi smo Koreja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close